Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε τους αφανείς ήρωες (pics)

Gazzetta team
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε τους αφανείς ήρωες (pics)

bet365

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» γιορτάζει 20 χρόνια προσφοράς και βράβευσε τους Πρωταγωνιστές της Καθημερινής Ζωής στη μεγάλη επετειακή Τελετή Απονομής Βραβείων.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από δέκα κοινωφελή σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει σκοπό να ενώσει ισότιμα τις προσπάθειές τους για παιδιά που το έχουν ανάγκη! Κάθε χρόνο εργάζονται για την ευημερία 30.000 παιδιών εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Ο κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους, παρέχοντας ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 20 Χρόνων Προσφοράς της διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την επετειακή Τελετή Απονομής Βραβείων την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου.

Το αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς γέμισε από κόσμο κι έντονες στιγμές συγκίνησης, σε μία βραδιά που γιόρτασε ο εθελοντισμός. Πρωταγωνιστές της γιορτής αφανείς ήρωες που προσφέρουν ανιδιοτελώς και διαχρονικά σημαντικό έργο στους συνανθρώπους τους. Τον ρόλο της... οικοδέσποινας ανέλαβε η κ. Σία Κοσιώνη που παρουσίασε την Τελετή.

Με το βραβείο «Έργο Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση κι ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στα παιδιά στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην κ. Μαρία Τριφωνίδη, Πρόεδρο του Σωματείου «Φλόγα», Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, το οποίο φροντίζει για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής της με την «Φλόγα» έως και σήμερα, η κ. Τριφωνίδη έχει αναλάβει πολυάριθμες πρωτοβουλίες και δίνει καθημερινή μάχη για την ανακούφιση και την υποστήριξη χιλιάδων παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, αποτελώντας την ψυχή της οργάνωσης.

Το βραβείο «Μάθημα Ζωής» απονέμεται σε προσωπικότητες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες με την θετική τους στάση απέναντι στη ζωή υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς» αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Το βραβείο απονεμήθηκε στην κ. Έρρικα Οικονόμου, η οποία συμβιώνοντας επί μια δεκαετία με τον καρκίνο, αναλαμβάνει με ψυχραιμία την ευθύνη για τη βελτίωση της υγείας της και της ζωής της, ενώ παράλληλα φροντίζει για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής πολλών άλλων ανθρώπων, προσφέροντας σημαντικό εθελοντικό έργο από την πρώτη γραμμή για περισσότερα από 20 χρόνια. Σήμερα, η κ. Οικονόμου μετά από δέκα χρόνια θεραπείας, παραμένει ένας δοτικός άνθρωπος με προτεραιότητα τους άλλους, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και δε χάνει το κέφι και την όρεξή της για ζωή, ενώ υποστηρίζει ότι γίνεται καλύτερη προσφέροντας και αντλεί δύναμη απ’ τους γύρω της, δίνοντας αγάπη.

Παράλληλα, με αφορμή τον εορτασμό της 20ετούς πορείας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι κυρίες Κάρεν Μαυρίδη και Μαίρη Καρέλλα Διαμαντοπούλου. Η κ. Μαυρίδη ερχόμενη στην Ελλάδα το 1971 ασχολήθηκε ενεργά με τον εθελοντισμό και οραματίστηκε τη δημιουργία μιας Ένωσης οργανώσεων για παιδιά, με στόχο τη συνεργασία, πολλαπλασιάζοντας την αποτελεσματικότητα της προσφοράς τους. Χάρη σε αυτή την απλή ιδέα, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα πρώτα 8 ιδρυτικά μέλη της Ένωσης, γεννήθηκε το «Μαζί για το Παιδί». Η κ. Κάρεν Μαυρίδη είναι Δια Βίου Επίτιμη Πρόεδρος της Ένωσης.

Η κ. Καρέλλα Διαμαντοπούλου επί 50 χρόνια, έχει αφιερώσει ουσιαστικά τη ζωή της στους άλλους, με έμφαση στα παιδιά με αναπηρία. Από το 1984 έως και τον Απρίλιο του 2010 διετέλεσε Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ το 2011, ανακηρύχθηκε Επίτιμη Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ. Από το 1996 έως το 2008, επί Προεδρίας της, η ΕΛΕΠΑΠ συνεργάστηκε με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και μέσα σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας και συνεργασίας, συνέβαλε ουσιαστικά για την επίτευξη του απώτερου στόχου της, τη στήριξη και βοήθεια του άπορου, άρρωστου και κοινωνικά περιθωριοποιημένου παιδιού.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής δήλωσε: «Απόψε γιορτάζουμε τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, κινητήριες δυνάμεις για την κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. Είμαστε περήφανοι στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», που ο θεσμός των βραβείων μας αναδεικνύει τέτοιες αξίες και πάνω από όλα τέτοιους ανθρώπους. Στην 20ετή πορεία της Ένωσης αποτελούν το θεμέλιο λίθο».

Στο πλαίσιο της τελετής των βραβείων, η Ένωση τίμησε τους χορηγούς και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα