To S.Pellegrino αναδεικνύει τον καλύτερο Young Chef

Gazzetta team
To S.Pellegrino αναδεικνύει τον καλύτερο Young Chef

bet365

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του πρώτου διαγωνισμού, το S.Pellegrino ανακοινώνει την έναρξη του νέου διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου Young Chef στον κόσμο!

Μετά τη σημαντική παγκόσμια επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού, με περισσότερες από 3.000 συμμετοχές, το S.Pellegrino – πρεσβευτής της Ιταλικής γεύσης και του fine dining σε όλο τον κόσμο – περήφανα ανακοινώνει το S.Pellegrino Young Chef 2016, έναν παγκόσμιο θεσμό με σκοπό να αναδείξει τον καλύτερο νέο chef του κόσμου.

Αυτή την πρωτότυπη πρωτοβουλία, στην οποία ο κόσμος διαχωρίζεται σε 20 γεωγραφικές περιοχές και συμμετέχουν περίπου 100 κορυφαίοι chefs ως κριτές από όλο τον κόσμο, 20 νέοι chef φιναλίστ, 20 chef μέντορες και ένας διακεκριμένος κριτής chef, αντικατοπτρίζει την αφοσίωση του S.Pellegrino να στηρίζει τα ανερχόμενα ταλέντα. Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 στο www.finedininglovers.com

Στα ταλέντα του διαγωνισμού περιλαμβάνεται και ο Ιρλανδός chef Mark Moriarty, νικητής του 2015, ο οποίος σχολίασε τη θετική του εμπειρία: «Ήταν πολύ μεγάλη χαρα ένιωσα και τιμή να ανακηρυχτώ S.Pellegrino Young Chef 2015. Το ταξίδι ήταν μία αξέχαστη και μοναδική εμπειρία την οποία δε θα ξεχάσω ποτέ. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού γνώρισα τόσους πολλούς καταπληκτικούς chefs κι ο τίτλος έχει κάνει τη διαφορά στην επαγγελματική μου ανάπτυξη».

Ο διαγωνισμός S.Pellegrino Young Chef 2016 θα παρουσιάσει ένα ανανεωμένο πάνελ κριτών, οι Seven Sages, όπου θα είναι υπεύθυνοι να επιλέξουν τους πιο ταλαντούχους νέους chef του κόσμου. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους πιο διακεκριμένους στον κόσμο της γαστρονομίας chefs, όπως οι David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne και Roberta Sudbrack.

Ο S.Pellegrino Young Chef είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ο οποίος πραγματοποιείται σε διαφορετικές φάσεις.

Φάση Νο. 1- Ηλεκτρονική Αίτηση

Από την 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι τις 31 Μαρτίου, όλοι οι νέοι chefs από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν την αίτησή τους μαζί με ένα πιάτο που φέρει την υπογραφή τους στα Αγγλικά μέσω της διεύθυνσης www.finedininglovers.com, το ηλεκτρονικό περιοδικό που απευθύνεται στους λάτρεις του καλού φαγητού και υπογράφεται από τα S.Pellegrino και Acqua Panna. Οι νέοι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν την ηλικία των 30 και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν τουλάχιστον ένα χρόνο επαγγελματικής προϋπηρεσίας σε εστιατόριο ως chefs, sous chefs ή chefs de partie.

Φάση Νο. 2 – Επιλογή Περιφερειακής Λίστας και Περιφερειακού Νικητή…

Όλοι οι υποψήφιοι θα χωριστούν σε 20 περιφέρειες* σύμφωνα με τη γεωγραφική τους προέλευση και οι υποβολές των αιτήσεων θα αξιολογηθούν από το ALMA, το παγκόσμιο ηγετικό κέντρο εκμάθησης και εκπαίδευσης για την Ιταλική Κουζίνα (www.alma.scuolacucina.it). Κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου, το ALMA θα επιλέξει τους πρώτους δέκα φιναλίστ για κάθε περιφέρεια ακολουθώντας πέντε Χρυσούς Κανόνες: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά, και μήνυμα.

… και Περιφερειακοί Φιναλίστ – Φάση Νο. 3

Οι δέκα επιλεγμένοι φιναλίστ από τις 20 γεωγραφικές περιοχές θα προχωρήσουν στους Τοπικούς Τελικούς, όπου οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν ζωντανά, σε κάθε περιφέρεια από την 1η Μαΐου έως τις 15 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, οι φιναλίστ της κάθε περιοχής θα πρέπει να ετοιμάσουν το πιάτο κατατεθέν τους, για μια κριτική επιτροπή ανεξάρτητων και κορυφαίων chefs, που έχει συνταχθεί αποκλειστικά για την περιφέρεια, οι οποίοι θα δοκιμάσουν τα πιάτα και θα επιλέξουν το νικητή, ακολουθώντας τους πέντε Χρυσούς Κανόνες.

Στις χώρες της Μεσογείου - που περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τουρκία, το Ισραήλ και η Μάλτα - η περιφερειακή επιτροπή αποτελείται από σπουδαία ονόματα, όπως ο Olivier Campanhã από την Ελλάδα, Consultant executive Chef, Ιδιοκτήτης της συμβουλευτικής εταιρείας «All about food & wine» και Ιδιοκτήτης του «Food & Wine», ο Chef Meir Adoni από το Ισραήλ, Chef μερικών από τα πιο γνωστά και πετυχημένα εστιατόρια "Catit", "Mizlala" και "Lumina" και ο Aydın Demir από την Τουρκία.

Στο τέλος του Αυγούστου 2016, οι 20 Best Regional Young Chefs από όλες τις περιφέρειες θα ανακοινωθούν ως οι επίσημοι φιναλίστ. Σε κάθε φιναλίστ θα ανατεθεί ένας «Chef Mentor», ένα μέλος από την περιφερειακή επιτροπή κριτών, ο οποίος θα παρέχει στο νέο chef προτάσεις για να βελτιώσει το πιάτο που φέρει την υπογραφή του και θα τον βοηθήσει να προετοιμαστεί για την τελική φάση.

Στις χώρες της Μεσογείου Mentor Chef θα είναι ο Meir Adoni.

Φάση Νο.4 – Μεγάλος Τελικός

Στις 13 Οκτωβρίου 2016, όλοι οι Νέοι Chef φιναλίστ θα συγκεντρωθούν στο Μιλάνο για την τελική φάση, η οποία αποτελείται από έναν μοναδικό διήμερο διαγωνισμό μαγειρικής μπροστά στο διεθνές πάνελ κριτών, των Seven Sages, που θα βραβεύσουν τον S.Pellegrino Young Chef 2016.

Οι πλήρεις όροι του διαγωνισμού και η φόρμα αίτησης θα είναι διαθέσιμη στο www.finedininglovers.com. Το ηλεκτρονικό περιοδικό θα καλύψει επίσης κάθε τοπική και διεθνή φάση του διαγωνισμού με αποκλειστικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του Live Τελικού στο Μιλάνο.

Ακολουθήστε τον διαγωνισμό μέσω του hashtag #SPYoungChef έτσι ώστε να μη χάσετε κανένα νέο από την εκδήλωση.

*ΟΙ 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

1. Ιταλία

2. Γαλλία

3. Γερμανία - Αυστρία

4. Ελβετία

5. Ισπανία - Πορτογαλία

6. Ηνωμ. Βασίσλειο - Ιρλανδία

7. Ρωσία/ Χώρες Βαλτικής Russia/ Πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες (ΚΑΚ)

8. Σκανδιναβία (Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, Δανία)

9. Ανατολική Ευρώπη

10. BeNeLux

11. Χώρες Μεσογείου (Τουρκία/Ισραίλ/Μάλτα/Ελλάδα/Κύπρος)

12. ΗΠΑ

13. Καναδάς

14. Αφρική / Μέση Ανατολή

15. Λατινική Αμερική / Καραϊβική

16. Ειρινικός (Αυστραλία/ Νέα Ζηλανδία/ Νησιά του Ειρινικού) Pacific

17. Κίνα

18. Ιαπωνία

19. Βορειο-ανατολική Ασία (Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες)

20. Νοτιο-ανατολική Ασία (Ινδία, Σρι Λάνκα, Μιανμάρ, Ταϊλάνδη, Λάος, Βιετνάμ, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Καμπότζη και Μαλδίβες)

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΦΑΣΗ ΕΝΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ –ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Οποιοσδήποτε chef στον κόσμο μπορεί να υποβάλει την αίτησή του μαζί με το πιάτο που φέρει την υπογραφή του στο www.finedininglovers.com. Οι chefs δεν θα πρέπει να έχουν ξεπεράσει τα 30 έτη και θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ενός έτους προϋπηρεσία σε εστιατόριο ως chef, sous chef ή chef de partie. Η ολοκληρωμένη λίστα των προϋποθέσεων θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα.

ΦΑΣΗ ΔΥΟ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΙΣΤΑ – Απρίλιος 2016

Όλοι οι υποψήφιοι θα είναι χωρισμένοι σύμφωνα με την γεωγραφική τους καταγωγή, αντιπροσωπεύοντας 20 περιφέρειες στο σύνολο*. Το ALMA, το παγκόσμιο ηγετικό κέντρο μάθησης και εκπαίδευσης για την Ιταλική Κουζίνα (www.alma.scuolacucina.it), τότε θα επιλέξει από τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους πρώτους δέκα φιναλίστ από κάθε περιφέρεια, σύμφωνα με τους πέντε Χρυσούς Κανόνες: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά, και μήνυμα.

1. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Επιτυχημένη επιλογή των καλύτερων προϊόντων από αυτά που προσφέρει η αγορά σε σχέση με την ποιότητα, φρεσκάδα και μοναδικότητα.

2. ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Επιτυχημένος χειρισμός και μετατροπή ακατέργαστων υλικών σε ολοκληρωμένα πιάτα τα οποία σέβονται την αρχική αισθητική.

3. ΕΦΕΥΡΕΤIΚΟΤΗΤΑ: Εξερευνώντας με επιτυχία αναπάντεχες, πρωτότυπες και εμπνευσμένες προοπτικές και απόψεις, που είναι συνδεδεμένες με την υψηλή γαστρονομία, με προσωπικό και σύγχρονο στιλ, διατηρώντας παράλληλα απόλυτη ισορροπία στην γεύση και στη μορφή.

4. ΟΜΟΡΦΙΑ: Η παρουσίαση του πιάτου είναι μέρος της γοητείας.

5. ΜΗΝΥΜΑ: Επιτυχημένη επικοινωνία ενός ξεκάθαρου μηνύματος μέσα από τη δουλειά και το προσωπικό όραμα.

ΦΑΣΗ ΤΡΙΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – 1η Μαΐου- 15 Αυγούστου, 2016

Οι 10 φιναλίστ από κάθε περιοχή θα πρέπει να ανταγωνιστούν σε μία τοπική εκδήλωση: κάθε περιφέρεια θα έχει μία κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από ανεξάρτητους, διάσημους chefs, οι οποίοι θα δοκιμάσουν τα πιάτα που φέρουν την υπογραφή των φιναλίστ και θα διαλέξουν το καλύτερο από αυτά, σύμφωνα πάντα με τους 5 Χρυσούς Κανόνες. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου, θα ανακοινωθούν οι 20 καλύτεροι νέοι chefs από όλες τις περιφέρειες της πρωτοβουλίας.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ: ΤΕΛΙΚΟΣ S.PELLEGRINO YOUNG CHEF – Οκτώβριος 13-15, 2016

Τον Οκτώβριο στο Μιλάνο, το S.Pellegrino θα διοργανώσει το τελικό event για να γιορτάσει τους καλύτερους νέους chefs που τα κατάφεραν. Μία διεθνής κριτική επιτροπή από διάσημους chefs θα αναδείξουν τον S.Pellegrino Young Chef 2016.

Για το S.Pellegrino and Acqua Panna

Το S.Pellegrino, Acqua Panna και Sanpellegrino Sparkling Fruit Beverages είναι διεθνείς εμπορικά σήματα του Sanpellegrino S.p.A., το οποίο έχει έδρα το Μιλάνο στην Ιταλία. Με διανομή σε περισσότερες από 130 χώρες μέσα από υποκαταστήματα και διανομείς και στις 5 ηπείρους, αυτά τα προϊόντα αντιπροσωπεύουν την εξαιρετική ποιότητα λόγω της καταγωγής τους και της τέλειας απόδοσης του Ιταλικού στιλ παγκοσμίως ως μία σύνθεση ευχαρίστησης, υγείας και ευεξίας.

Ιδρύθηκε το 1899 και το Sanpellegrino S.p.A αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των αναψυκτικών στην Ιταλία με την σειρά των ανθρακούχων νερών της, μη αλκοολούχων απεριτίφ, ποτών και κρύου τσαγιού. Ως ο κύριος παραγωγός ανθρακούχων νερών της Ιταλίας, έχει δεσμευτεί ανέκαθεν να

προάγει αυτό το βασικό αγαθό καλό του πλανήτη και να εργάζεται με ευθύνη και με πάθος έτσι ώστε να βεβαιώσει ότι αυτή η πηγή έχει ένα ασφαλές μέλλον.

Finedininglovers.com

Εξερευνώντας την κουλτούρα της γεύσης και τις απολαύσεις της, η πλατφόρμα Fine Dining Lovers. com αφηγείται μια ιστορία την ημέρα, κάθε μέρα, με κύρια άρθρα, συνεντεύξεις chef, blog, βίντεο, φωτογραφίες και συνταγές που θα ικανοποιήσουν όσους εκτιμούν το καλό φαγητό και τους αρέσει να εξερευνούν νέα μονοπάτια στη γεύση. Επίσης, βρείτε μας στο Twitter, Facebook, Instagram και Youtube. Πλέον είναι διαθέσιμο στα Ιταλικά και Γαλλικά: FineDiningLovers.it & FineDiningLovers.fr

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Δήμητρα Φιλίππου, Brand Manager S.Pellegrino & Acqua Panna, Contrex, Vittel Nestle Waters Hellas, e-mail: [email protected]

Μαρία Καραπλή, Account Manager V+O Communication: e-mail: [email protected], τηλέφωνο: 211 7501255

 

Τελευταία Νέα