Επιτέλους, χιόνισε και... φύγαμε για βουνό! (pics)

Gazzetta team
Επιτέλους, χιόνισε και... φύγαμε για βουνό! (pics)

bet365

Ένας νεαρός -στην ηλικία και στην ψυχή- συντάκτης ετοιμάζεται να πάει στο βουνό για πρώτη φορά στη ζωή του και -bingo- θα πάρει μαζί του και την κοπέλα του! Μόνο πρόβλημα; Δεν έχουν ιδέα ούτε από snowboard, ούτε από hiking...

Έρχεται εκείνη η κομβική ώρα στη ζωή του κάθε άνδρα, που πρέπει να αποφασίσει... τι τύπος είναι; Όχι, δεν αναφέρομαι ούτε στις ομάδες, ούτε στα κόμματα, ούτε στο... βουνό ή θάλασσα! Όπως με όλα τα «μεγάλα διλήμματα» της ζωής, έτσι και με αυτό, κανείς δεν μπορεί «μου αρέσουν και τα δύο».

Αγαπητέ αναγνώστη, αποφάσισε! Ή θα είσαι φαν του σκι ή του snowboard. Ναι, το ξέρω «και τα δύο ωραία είναι», αλλά εγώ έπρεπε να διαλέξω πώς θα ξεκινήσω τις εξορμήσεις μου στα βουνά και επέλεξα το snowboard. Ίσως έπαιξε ρόλο ότι έχω πάρει λίγα (sic) κιλά στις γιορτές και τα ρούχα του σκι μοιάζουν λίγο πιο... στενά, αλλά μετά από άπειρες ώρες στο YouTube, αποφάσισα ότι είμαι «τύπος snowboard".

Κάπου εδώ, τελειώνουν τα «εύκολα» και αρχίζουν τα... ωραία. Και τώρα τι κάνουμε και κυρίως τι φοράμε;

Όπως σας έχω ήδη γράψει, οι διακοπές ήταν «δύσκολες». Εγώ πάχυνα ελαφρώς -μεταξύ μας, δεν εμπιστεύομαι ανθρώπους που δεν πίνουν και δεν τρώνε πολύ στις γιορτές- αλλά η κοπέλα μου επέμενε να συνδυάζει τις εξόδους με τζόκινγκ το επόμενο πρωί (περίεργοι άνθρωποι αυτοί οι «δρομείς» που έχουν κατακλύσει τους δρόμους) με αποτέλεσμα εγώ να ψάχνω τα πιο φαρδιά ρούχα, ενώ η ίδια αυτά που θα αναδεικνύουν το σώμα της όσο κάνει hiking.

Μεταξύ μας, έλκηθρο θα κάνει, αλλά ακόμα και στα INTERSPORT, που έχουν τα πάντα για τα χειμερινά σπορ, δεν έχουν «εφεύρει» την «Κολεξιόν Χειμώνας 2015, για Έλκηθρο στην Αράχοβα»! Ευτυχώς...

Ξεκινήσαμε λοιπόν ωραία ωραία ένα Σάββατο πρωί και πήγαμε στα INTERSPORT με μια απλή «επιθυμία»: Να πάρουμε όσα χρειαζόμαστε -και ήταν σίγουρα πολλά- και να μην κυκλοφορούμε σαν κλόουν στο βουνό, κάτι μάλλον... εύκολο, όταν δύο άνθρωποι ετοιμάζονται για χειμερινά σπορ για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Το καλό είναι ότι ήμασταν αποφασισμένοι! Κυρίως εγώ δηλαδή, που ήθελα να ξεκινήσω snowboard για τα καλά, επομένως -κατά σειρά- έψαχνα για: μπότες, παντελόνι, φλις, μπουφάν, γάντια, μάσκα και κράνος. Αν κρατάτε λογαριασμό, καλά το προσέξατε. Δεν πήρα σανίδα με την πρώτη κι αυτό χάρη στους πωλητές των INTERSPORT, που φέρθηκαν επαγγελματικά και με «προσγείωσαν» με την ατάκα: «Ξεκινήστε με τα βασικά και αν σας αρέσει όσο πιστεύετε, εδώ θα είμαστε και σε μια εβδομάδα για να πάρετε και σανίδα».

Αγαπητοί αναγνώστες, αν πιστεύετε ότι ο δικός μου εξοπλισμός ήταν... μεγάλος, πού να ακούσετε τις επιλογές της κοπέλας μου. Όλα ξεκινήσαν με τη φράση: «Βασικά θέλω κάτι άνετο, αλλά και μοδάτο, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ...» και η κοπέλα που μας εξυπηρετούσε, ως προς τον εξοπλισμό του hiking, μάλλον είχε αντιμετωπίσει -με επιτυχία και επαγγελματισμό- αρκετές παρόμοιες «περιπτώσεις». Όσο εγώ «χάζευα» τις σανίδες -ναι, ξέρω, την άλλη εβδομάδα- οι δυο τους βρήκαν τις κατάλληλες μπότες, το κατάλληλο παντελόνι, τις κατάλληλες κάλτσες, το κατάλληλο φούτερ, το κατάλληλο μπουφάν και τον κατάλληλο σκούφο!

Γιατί χρησιμοποιώ τη λέξη «κατάλληλο» διαρκώς; Μα αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίον η Ελένη -η κοπέλα για την οποία σας γράφω- μου παρουσίασε όλη αυτήν τη «γκαρνταρόμπα» στο ταμείο με την επισήμανση: «Θα τα φοράω και όταν πάμε βόλτα στην πόλη, όχι μόνο στο βουνό...»

Αποτέλεσμα; Πήγαμε στο βουνό, εγώ έκανα snowboard, η Ελένη έκανε πεζοπορία, τη δεύτερη μέρα έκανε έλκηθρο (απολύτως «κατάλληλος» και για έλκηθρο ο εξοπλισμός, by the way...) και μία εβδομάδα φορά επιστρέψαμε στα INTERSPORT και πήραμε σανίδα για εμένα και... εξοπλισμό σκι για εκείνη.

Α και μια λεπτομέρεια! Όντως, φόρεσε τα ρούχα το hiking στις βόλτες μας στην πόλη!

Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, σαν να λέμε...

Υπογράφει ένας φέρελπις snowboarder.

Και... προσυπογράφει η κοπέλα του!

* Είναι ωραίο όταν πας να ψωνίσεις κάτι και είσαι τόσο άσχετος όσο εμείς να σου προτείνουν αυτά που χρειάζεσαι και όχι αυτά που νομίζεις ότι χρειάζεσαι

 

Τελευταία Νέα