Διεθνής Σχολή επιχειρηματικότητας, χωρίς καθηγητές, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Διεθνής Σχολή επιχειρηματικότητας, χωρίς καθηγητές, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η Coca-Cola έδωσε την ευκαιρία σε 100 νέους από όλη την Ελλάδα να κάνουν την ιδέα τους επιχειρηματική πραγματικότητα.

Διεθνής Σχολή επιχειρηματικότητας, χωρίς καθηγητές, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ήταν μία σχολή … διαφορετική από τις άλλες. Είχε βέβαια τα πάντα –ωραίο περιβάλλον, δημιουργικότητα, καλή παρέα, αρκετή και ομαδική δουλειά, διασκέδαση– εκτός από ένα πράγμα: καθηγητές!

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας της διεθνούς think tank ThinkYoung που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, είναι για την ακρίβεια η πρώτη του είδους της όπου τους σπουδαστές δεν κατευθύνουν καθηγητές, αλλά έμπειροι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους. Ενώ και οι ίδιοι οι σπουδαστές είναι οι εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες του αύριο.

Τι έγινε, λοιπόν, αυτές τις πέντε μέρες στην πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία που στήριξε το Ίδρυμα της Coca-Cola;

100 νέοι ηλικίας 18-35 ετών με φρέσκες ιδέες, έτοιμοι και έτοιμες να τις υλοποιήσουν, χωρίστηκαν σε 10 ομάδες. Κάθε ομάδα ανέπτυξε δικό της επιχειρηματικό πλάνο με την πολύτιμη βοήθεια των μεντόρων-επιχειρηματιών. Έτσι, έπειτα από πολλή δουλειά, στενή συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων, αλλά και τις … απαραίτητες δημιουργικές διαφωνίες έκλεισε ένας πολύ ενδιαφέρων κύκλος. Μεγάλοι νικητές, τα μέλη της ομάδας «Storm» και η ιδέα τους "DRYmeUP“, μια έξυπνη μονάδα παρασκευής snacks λαχανικών.

Και όχι μόνο αυτό! Στο κλείσιμο του προγράμματος η Coca-Cola επεφύλαξε σε όλους μια αναπάντεχη, ξεχωριστή έκπληξη: 4 τυχεροί κληρώθηκαν να ταξιδέψουν στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσουν σεμινάριο γύρω από την επιχειρηματικότητα, στο IE Business School στη Μαδρίτη, μία από τις κορυφαίες επιχειρηματικές σχολές του κόσμου – με καθηγητές αυτή τη φορά.

Καλό ταξίδι παιδιά!

*Η Σχολή Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων "Θ.Ε.Α." του ΕΒΕΑ.

Best of internet