Στο Μαραθώνιο του Σινικού Τείχους με το POWERADE

Gazzetta team
Στο Μαραθώνιο του Σινικού Τείχους με το POWERADE

bet365

Στο πλαίσιο της χορηγίας της μάρκας στον 33ο Μαραθώνιο Αθηνών, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Το POWERADE, το επίσημο αθλητικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων, υποστήριξε για 12η χρονιά το Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, και με το σύνθημα «YOU HAVE MORE POWER THAN YOU THINK» ετοίμασε μια μεγάλη έκπληξη για όλους τους λάτρεις των μεγάλων αποστάσεων και προκλήσεων. Σε συνεργασία με το περιοδικό Runner Magazine, έδωσε την ευκαιρία σε έναν υπερτυχερό να συμμετάσχει στον Great Wall Marathon, το Μαραθώνιο του Σινικού Τείχους που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο του POWERADE στο Sponsors’ Village την Κυριακή 8 Νοεμβρίου για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία σε έναν από τους πιο περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς αγώνες Μαραθωνίου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το POWERADE, για 12η χρονιά, βρέθηκε στο πλευρό των αθλητών, καλύπτοντας τις ανάγκες ενυδάτωσης περισσότερων από 40.000 συμμετεχόντων, που έλαβαν μέρος στους αγώνες δρόμου των 42.2, 10 και 5 χλμ. Ανάμεσα στους αθλητές έδωσαν επίσης δυναμικό «παρών» περισσότεροι από 380 εργαζόμενοι των εταιρειών του Συστήματος της Coca-Cola (Coca-Cola και Coca-Cola Τρία Έψιλον). Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το POWERADE ετοίμασε μια σειρά από εκπλήξεις για αθλητές και παρευρισκόμενους, τόσο στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό του, όσο και κατά μήκος των διαδρομών. Η live εμφάνιση της διεθνούς φήμης ομάδας κρουστών BATALA Atenas στο Γυάλινο Δρομέα έδωσε τον παλμό εμψυχώνοντας τους αθλητές, ενώ οι μασκότ του POWERADE φρόντισαν και φέτος να ανεβάσουν τη διάθεση δρομέων και θεατών. Ακόμη, όλοι οι παρευρισκόμενοι στο Sponsors’ Village είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ανάγκες ενυδάτωσης του οργανισμού τους, μέσω του επιστημονικού προγράμματος POWERADE Hydration Coach.

Σημαντική ήταν επίσης, για άλλη μια χρονιά, η δραστηριοποίηση του POWERADE στο κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αφού η Coca-Cola σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Αυθεντικού Μαραθωνίου και την εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων GLOBAL CHALLENGES/CLIMATEPARTNER, εφάρμοσε διεθνείς πρακτικές για την προστασία του παγκόσμιου κλίματος, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα αντιστάθμισης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που προκλήθηκαν από την άφιξη των διεθνών αθλητών στην Ελλάδα, συμβάλλοντας αναπόφευκτα στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Το πρόγραμμα αυτό φέτος εντάχθηκε στις «προσπάθειες – παράδειγμα» τις οποίες αναδεικνύει η πρωτοβουλία CLIMATE NEUTRAL NOW του UNFCCC, δηλαδή του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνου για την Παγκόσμια Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή (www.climateneutralnow.org).

Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες που ταξίδεψαν από τα διάφορα μέρη της Ελλάδας για να λάβουν μέρος στο Μαραθώνιο, ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα να καταγράψουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα και να ενημερωθούν για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του μοναδικού αυτού αγώνα, από το ειδικά σχεδιασμένο microsite http://www.athensauthenticmarathon-green.org/. Έτσι, για κάθε «χτύπημα» που έγινε στο μετρητή από τους συμμετέχοντες, το POWERADE και η Coca-Cola χρηματοδότησαν την αντιστάθμιση 3 κιλών ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα που παράχθηκε κατά τη μετακίνησή τους προς και από τη διοργάνωση.

Παράλληλα, το POWERADE σε συνεργασία με την Coca-Cola και την Coca-Cola Τρία Έψιλον, συμμετείχε στο εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης των πλαστικών μπουκαλιών, συλλέγοντας πάνω από 300.000 μπουκάλια – αριθμό ρεκόρ – που χρησιμοποίησαν οι δρομείς κατά μήκος των διαδρομών συνδράμοντας την ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, η οποία με την εθελοντική της ομάδα “GREEN TEAM” υλοποιεί το πρόγραμμα. Στόχος της ενέργειας, ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

*Περισσότερες πληροφορίες για το νικητή του διαγωνισμού στο www.runnermagazine.gr καθώς και τη σελίδα του περιοδικού Runner στο Facebook @RunnerMagazine.

YOU HAVE MORE POWER THAN YOU THINK!

 

Τελευταία Νέα