Παραπλανητικό από τη φύση του: Η NIKE παρουσιάζει το επαναστατικό HYPERVENOM II

Gazzetta team
Παραπλανητικό από τη φύση του: Η NIKE παρουσιάζει το επαναστατικό HYPERVENOM II

bet365

Το 2013 η Nike αποκάλυψε το Hypervenom, μια νέα σειρά ποδοσφαιρικών παπουτσιών για τη νέα γενιά επιθετικών. Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο, όπως ο Neymar Jr. και ο Wayne Rooney, φόρεσαν κατευθείαν το νέο παπούτσι, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Η σχεδιαστική ομάδα της Nike δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνέχισε να αναζητά νέους τρόπους για να εξελίξει το παπούτσι ακόμα περισσότερο. «Όπως και οι παίκτες για τους οποίους σχεδιάζουμε, έτσι κι εμείς προσπαθούμε διαρκώς να ανεβάζουμε τον πήχη. Είμαστε λάτρεις της καινοτομίας», λέει χαρακτηριστικά ο Nathan VanHook, Senior Design Director for Nike Football Footwear.

Βασικός στόχος κατά τη σχεδιαστική διαδικασία του Hypervenom II ήταν η δημιουργία ενός ποδοσφαιρικού παπουτσιού για μέγιστη ταχύτητα. «Ξεκινώντας την έρευνα, δώσαμε σε παίκτες να φορέσουν λευκές κάλτσες και ψεκάσαμε τα πόδια τους ενώ εκτελούσαν κινήσεις που γίνονται συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο», λέει ο Phil Woodman, Nike Football Footwear Designer. «Όταν τέντωναν τα πόδια τους, τα σημεία που δεν είχαν ψεκαστεί αποκάλυπταν τις έντονες αυλακώσεις που δημιουργούνταν κατά τη διάρκεια που τα πόδια τους κάμπτονταν. Η έρευνα συνεχίστηκε στο Sport Research Lab της Nike και σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό εστιάσαμε στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κινηθεί καλύτερα το πόδι μέσα στο παπούτσι για να διευκολύνει τον παίκτη στους γρήγορους ελιγμούς.» Παρακολουθείστε στο βίντεο την παρουσίαση του νέου Hypervenom II

Η σχεδιαστική ομάδα της Nike χρησιμοποίησε την τεχνολογία Nike Flywire στα σημεία του παπουτσιού που ήταν περισσότερο αναγκαίο, χαρίζοντας ακόμα καλύτερη αίσθηση επαφής με την μπάλα. Σε αντίθεση με το πρώτο Hypervenom που είχε ενιαίο το επάνω μέρος, στο Hypervenom II η τεχνολογία Flywire είναι ενσωματωμένη σε ένα ειδικό διχτυωτό πλέγμα διαφορετικής πυκνότητας. Ήταν ένα από τα πρώτα στοιχεία που βελτιώθηκαν κατά τη σχεδιαστική διαδικασία.

«Οι παίκτες λάτρεψαν το πρώτο Hypervenom, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσαμε να σχεδιάσουμε κάτι ακόμα καλύτερο. Δεν φοβόμαστε να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται για να γίνει τέλειο ένα παπούτσι. Όσοι παίκτες φοράνε το Hypervenom στο γήπεδο δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο», αναφέρει ο Max Blau, VP of Nike Football Footwear.

«Το σχέδιο του παπουτσιού βασίζεται σε μελέτες της κίνησης του πέλματος. Όλες οι γραμμικές γωνίες του παπουτσιού ευθυγραμμίζονται με τη φυσική καμπύλη του πέλματος. Η τεχνολογία Flywire κλειδώνει το πέλμα στον πάτο ώστε να μένει σταθερό μέσα στο παπούτσι και να μην γλιστράει. Σχεδιάσαμε ένα παπούτσι που όχι μόνο βοηθά το πέλμα, αλλά που συνεργάζεται με αυτό», λέει ο Nathan VanHook.

Το Hypervenom II έχει σχεδιαστεί για τους επιθετικούς παίκτες που αγαπάνε την προσποίηση στο γήπεδο, μιας και μπορούν να ελιχθούν προς κάθε κατεύθυνση και να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο με κινήσεις που δεν το περιμένει. Το Hypervenom II σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τις κινήσεις αυτές, συνδυάζοντας παράλληλα το δυναμικό στυλ.

«Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν φοράω το Hypervenom ΙΙ. Αλλάζω κατεύθυνση, επιταχύνω και αποφεύγω τους αμυντικούς χωρίς δεύτερη σκέψη. Επίσης λατρεύω το σχέδιο του παπουτσιού», τονίζει ο Neymar Jr.

«Όταν αποκαλύψαμε το πρώτο Hypervenom δεν είχαμε παρουσιάσει ακόμα το Dynamic Fit Collar. Πειραματιστήκαμε αρκετά και τελικά σχεδιάσαμε το Dynamic Fit Collar, τοποθετώντας έκκεντρα τη ραφή της φτέρνας για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ελαχιστοποίηση των περισπασμών», αναφέρει ο Phil Woodman.

Το Hypervenom II είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό παπούτσι που συνδυάζει τις τεχνολογίες NikeSkin και All Conditions Control (ACC), με το επαναστατικό Flyknit Collar και το ενισχυμένο επάνω μέρος.

«Τα σχόλια των παικτών ήταν πολύ θετικά σε σχέση με το σχεδιασμό του επάνω μέρους του παπουτσιού. Καταφέραμε να ενσωματώσουμε το Flyknit Dynamic Fit Collar στο επάνω τμήμα του παπουτσιού ώστε να αγκαλιάζει όμορφα το πόδι του παίκτη, χαρίζοντας εξαιρετική εφαρμογή», επισημαίνει ο Phil Woodman.

Το Hypervenom II είναι τόσο επιθετικό, έντονο και τολμηρό, όσο και οι παίκτες που το φορούν. Μάλιστα, αυτοί οι παίκτες διακρίνονται για την ταχύτητα με την οποία εκτελούν κινήσεις σε περιορισμένο χώρο, παραπλανώντας τους αντιπάλους τους. Η δυνατότητα τους να κάνουν απίστευτους ελιγμούς απεικονίζεται στο γραφικό με το ζιγκ ζαγκ.

«Τα πλαϊνά του παπουτσιού όχι μόνο αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, αλλά εξυπηρετούν και έναν ιδιαίτερο σκοπό, αγκαλιάζοντας το πέλμα από τον πάτο μέχρι το επάνω μέρος. Τα πλαϊνά του παπουτσιού δεν είναι ούτε τόσο σκληρά όσο ο πάτος ούτε τόσο μαλακά όσο το

επάνω μέρος, προσφέροντας μια ενδιάμεση αίσθηση που κάνει τη μετάβαση μεταξύ των δύο επιφανειών πιο άνετη ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το πέλμα σταθερά στο κέντρο του πάτου χωρίς να γλιστρά», λέει ο Nathan VanHook.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις των παικτών, ο πάτος του Hypervenom II αποτελείται από ένα πιο μαλακό συνθετικό υλικό σε σχέση με το αρχικό μοντέλο, προσφέροντας μέγιστη άνεση. Χάρη στην ενίσχυση της πρόσφυσης, το παπούτσι ανταποκρίνεται άψογα στους γρήγορους ελιγμούς.

«Αντλήσαμε έμπνευση από τη φύση. Για το Hypervenom II εστιάσαμε ουσιαστικά στα πολύ δηλητηριώδη ζώα με τα έντονα χρώματα. Μπορεί να φαίνονται αθώα με την πρώτη ματιά, αλλά η δύναμη τους είναι θανατηφόρα. Αυτή την αισθητική θέλαμε να μεταφέρουμε και στο Hypervenom ΙΙ», λέει ο Phil Woodman.

Το Hypervenom II θα είναι διαθέσιμο μέσω του Nike Football app από τις 25 Μαΐου, ενώ από τις 27 Μαΐου θα διατίθεται στο nike.com.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε το http://news.nike.com/news/hypervenom-ii-deceptive-by-nature Μείνετε συντονισμένοι στο https://www.facebook.com/NikeFootballGreece για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Nike.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα