Η Nokia Networks γιορτάζει 25 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα

Gazzetta team
Η Nokia Networks γιορτάζει 25 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα

bet365

Η επέτειος σηματοδοτεί 25 χρόνια σημαντικής συμβολής της Nokia Networks στην ελληνική οικονομία, στην τοπική αγορά τηλεπικοινωνιών και στις λύσεις ευρυζωνικότητας κινητής τηλεφωνίας του μέλλοντος.

H Nokia Networks γιόρτάσε στις 24 Φεβρουαρίοτυ 25 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, παρουσία του Πρέσβη της Φινλανδίας Pauli Mäkelä. Από τα πρώτα δειλά βήματα το 1990, με ένα μικρό γραφείο και μόλις 13 υπαλλήλους, η Nokia Networks αναπτύχθηκε και σήμερα απασχολεί περίπου 1.200 άτομα στη χώρα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ελληνική οικονομία. Στην Ελλάδα, η Nokia Networks εξυπηρετεί τοπικούς και περιφερειακούς πελάτες και συμβάλλει στην ανάπτυξη παγκόσμιων προϊόντων και μελλοντικών λύσεων ευρυζωνικότητας κινητής τηλεφωνίας.

Ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της Nokia Networks βρίσκεται στην Αθήνα και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη τεχνολογιών και λύσεων ευρυζωνικότητας κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένου LTE και 5G, με στόχο την υποστήριξη των παρόχων στη διαχείριση της απρόβλεπτης αύξησης του όγκου των δεδομένων, βελτιώνοντας συγχρόνως την εμπειρία του δικτύου. Το Κέντρο Τεχνολογίας στην Αθήνα αναπτύσσει επίσης λύσεις για τη μετάβαση των κεντρικών δικτύων πακέτων (packet core networks) στο Cloud (Telco Cloud) και την παροχή τεχνικής υποστήριξης σε πελάτες της Nokia Networks σε όλο τον κόσμο.

HERE στην Ελλάδα

Η Nokia δραστηριοποιείται επίσης στην Ελλάδα μέσω της επιχείρησης HERE, παγκόσμιου ηγέτη στις υπηρεσίες χαρτογράφησης και εντοπισμού. Η εταιρεία HERE, διαθέτει δύο εξειδικευμένα τοπικά γραφεία στην Ελλάδα, τα οποία απασχολούν μια ομάδα ειδικών που χαρτογραφεί τη χώρα και τα χιλιάδες νησιά της, με βάση τα κορυφαία πρότυπα του κλάδου. Η Nokia Networks και η HERE στην Ελλάδα με μια ματιά:
-Το πρώτο τμήμα άνοιξε στην Ελλάδα το 1990 με 13 μηχανικούς
-Η Nokia Networks Hellas ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα απασχολεί περίπου 1200 άτομα τοποθετώντας την μεταξύ των κορυφαίων 80 εταιρειών στη χώρα
-Το Κέντρο Τεχνολογίας στην Αθήνα έλαβε το πιστοποιητικό Investors in People το Νοέμβριο του 2014. Συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και ινστιτούτα ερευνών, με στόχο την προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων και της συντονισμένης έρευνας στις καινοτόμες τεχνολογίες.
-Η HERE, μέσω των δύο εξειδικευμένων τοπικών γραφείων στην Ελλάδα, χαρτογραφεί τη χώρα προκειμένου να υποστηρίξει την παροχή έξυπνων υπηρεσιών τοποθεσίας
company.nokia.com

Ο Αθανάσιος Έξαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Networks στην Ελλάδα, ανέφερε: «Εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, η εταιρεία σταθερά και με δυναμικό τρόπο συνεισφέρει στην Ελληνική οικονομία και παρέχει ευκαιρίες σε ταλαντούχους Έλληνες μηχανικούς να εργαστούν στην αιχμή της τεχνολογίας παραμένοντας στη χώρα. Έχουμε ενισχύσει σημαντικά την παρουσία μας στην Ελλάδα και είμαστε ένας από τους σημαντικότερους εξαγωγείς στο στρατηγικό τομέα της καινοτομίας».

Ο Άρης Δρόσης, Επικεφαλής του Τεχνολογικού Κέντρου της Nokia Networks στην Αθήνα, δήλωσε: «Το Τεχνολογικό Κέντρο στην Αθήνα αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εξαιρετικά ταλέντα και δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών οικοσυστημάτων γύρω από τεχνολογίες αιχμής. Οι άριστα καταρτισμένοι εργαζόμενοι του κέντρου συμμετέχουν σε έργα υψηλής τεχνολογίας που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε παγκόσμια κλίμακα». Ο Χάρης Ριφιώτης, Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων για την HERE, ανέφερε: «Χάρη στη μακρόχρονη ιστορία της στον τομέα της χαρτογράφησης, η HERE, γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ισχυρή τοπική παρουσία σε οποιονδήποτε τόπο χαρτογραφούμε. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, την τελευταία δεκαετία είχαμε την τύχη να διαθέτουμε μια εξαιρετική ομάδα χαρτογράφων που γνωρίζουν το γεωγραφικό ανάγλυφο όσο κανείς άλλος. Την επόμενη δεκαετία θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο χαρτογράφησης, χαρτογραφώντας το οδικό δίκτυο σε υψηλή ανάλυση έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συστημάτων υψηλής αυτοματοποίησης για οχήματα, και ανυπομονούμε να επεκτείνουμε την προσπάθεια αυτή στην Ελλάδα, στο εγγύς μέλλον». Γνωρίζατε ότι... ; Το 2015 η Nokia γιορτάζει επίσης την 150ή επέτειό της. Έχοντας μακρόχρονη ιστορία στην επιτυχημένη καινοτομία, από την πρώτη κλήση με τεχνολογία GSM έως την πρώτη κλήση με τεχνολογία LTE, η Nokia Networks βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κάθε γενιάς τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας.

Σχετικά με τη Nokia

Η Nokia επενδύει σε τεχνολογίες που είναι σημαντικές για έναν κόσμο όπου συνδέονται μεταξύ τους δισεκατομμύρια συσκευές. Εστιάζουμε σε τρεις επιχειρησιακούς τομείς: στο λογισμικό, στον εξοπλισμό και στις υπηρεσίες υποδομής δικτύων, τα οποία προσφέρουμε μέσω της Nokia Networks, στις υπηρεσίες εντοπισμού και αξιοποίησης θέσης, τις οποίες παρέχουμε μέσω της HERE, και στην ανάπτυξη και στην αδειοδότηση προηγμένης τεχνολογίας, την οποία επιδιώκουμε μέσω της Nokia Technologies. Καθένας από αυτούς τους επιχειρησιακούς τομείς κατέχει κορυφαία θέση στο αντίστοιχο πεδίο.

Η Nokia Networks είναι μια εταιρεία με διεθνή παρουσία που εξειδικεύεται στην ευρυζωνικότητα κινητής τηλεφωνίας. Από την πρώτη κλήση με τεχνολογία GSM έως την πρώτη κλήση με τεχνολογία LTE, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή κάθε γενιάς τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας. Οι ειδικοί μας σε όλο τον κόσμο εφευρίσκουν τις νέες δυνατότητες που χρειάζονται οι πελάτες μας στα δίκτυά τους. Παρέχουμε τα αποτελεσματικότερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, την ευφυΐα να μεγιστοποιούμε την αξία αυτών των δικτύων και τις υπηρεσίες ώστε να λειτουργούν όλα απρόσκοπτα. http://networks.nokia.com/ // http://company.nokia.com.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα