Βράβευση των νικητών του διαγωνισμού «Crazy Business Ideas» από το IST College

Gazzetta team
Βράβευση των νικητών του διαγωνισμού «Crazy Business Ideas» από το IST College

bet365

Πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας «Crazy Business Ideas» από το IST College.

Μαθητές Β’ Λυκείου οι νικητές του 1ου Βραβείου!

Το IST College, σε μία, ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση, βράβευσε την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 τις 3 καλύτερες ιδέες του διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας “Crazy Business Ideas” που διοργάνωσε το Κολλέγιο για 4η συνεχή χρονιά με στόχο να παροτρύνει νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη! O Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π).

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και ο Καθηγητής κ. Χαρίλαος Λαμπρόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος ανέφερε ότι «Η στρατηγική της Γ.Γ.Ε.Τ. επικεντρώνεται στο τρίπτυχο «ΕΡΕΥΝΩ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και πάνω σε αυτό εστιάζουμε και δημιουργούμε ένα φιλικό προς την καινοτομία περιβάλλον. Το όραμα μας είναι ‘Η Ελλάδα της Καινοτομίας του 2021’. Μ’ αυτές τις σκέψεις, κλείνοντας, εύχομαι ο επόμενος διαγωνισμός από τις 117 «τρελές ιδέες» που συμμετείχαν αυτή την χρονιά και τους 6424 που ψήφισαν, να τις διπλασιάσει και συνεχώς να αναβαθμίζεται, διαμορφώνοντας έτσι μια διαδικασία συμμετοχική και αποτελεσματική. Αυτή θα είναι και η μεγάλη προσφορά στην οικονομία της χώρας, στην ανάπτυξή της αλλά κυρίως στην καλλιέργεια της ‘κουλτούρας της καινοτομίας’. Αυτό θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και θα κάνει το οικοσύστημα της χώρας ανταγωνιστικό στο παγκόσμιο περιβάλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη βράβευση των νικητών, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Επειδή θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να είναι αρωγός και να επιβραβεύει τέτοιες δημιουργικές προσπάθειες και δη από νέους ανθρώπους, η ΓΓΕΤ θα επιβραβεύσει συμβολικά επιπλέον τους έξι φιναλίστ του διαγωνισμού, προσφέροντας 4.000 ευρώ στο νικητή, 3.000 ευρώ στον 2ο, 2.000 ευρώ στον 3ο και από 1.000 ευρώ στους υπόλοιπους διακριθέντες. Τα ποσά αυτά θα δοθούν στους δικαιούχους στη βάση προτάσεων που θα μας υποβάλουν για την περαιτέρω συνέχιση και ανάδειξη των προϊόντων και υπηρεσιών που ανέδειξαν».

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι «Στόχος μας, δεν είναι μόνο να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, αλλά να την ενθαρρύνουμε να σκέπτεται επιχειρηματικά, να τολμά, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να χτίζει στρατηγική και συνεργασίες» και συνέχισε λέγοντας ότι «Σε αυτή την κατεύθυνση, ενίσχυσης δηλαδή αντίστοιχων, εξαιρετικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, όπως οι σημερινές, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κινούμαστε το τελευταίο διάστημα». Στη συνέχεια ο κ. Β. Κορκίδης αναφέρθηκε στη λειτουργία της Επιχειρηματικής Λέσχης του Ε.Β.Ε.Π. η οποία εγκαινιάσθηκε τον περασμένο Απρίλιο και προσκάλεσε τις ομάδες στη Λέσχη, όπου, ως νέοι επιχειρηματίες, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναντήσεις, να ανταλλάσσουν απόψεις και να υποδέχονται εμπορικές αποστολές από το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο καθηγητής κ. Χαρίλαος Λαμπρόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Α. τόνισε ότι «Οφείλουμε να πιστέψουμε και να ελπίζουμε στους νέους ανθρώπους και τις crazy ιδέες τους, δίνοντας τους την ευκαιρία που τόσο αξίζουν και δικαιούνται, ώστε να μπορέσουν να αναδειχτούν σε αυτοδύναμα και δυναμικά μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας. Και ακόμη οφείλουμε να τους στηρίξουμε και να τους συμβουλεύσουμε, όπου το ζητήσουν, για να πετύχουν μια ώρα αρχύτερα. Εμείς σαν Ε.Β.Ε.Α. εφαρμόζουμε το μοντέλο S.M.A.R.T. (το ακρωνύμιο για: Secure – Modest – Adaptive – Research – Transformative). Δηλαδή, στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους νέους μας ένα Ασφαλές περιβάλλον με Μετριοπάθεια για να Προσαρμοστούν ομαλά και η Έρευνά τους να Μετασχηματιστεί σε επιχειρηματικό προϊόν. Γι’ αυτό και τους προσκαλούμε να υποβάλλουν αίτηση στη θερμοκοιτίδα μας νεοφυών επιχειρήσεων, στη ΘΕΑ-ΕΒΕΑ (www.theathensincube.gr) που εγκαινιάσαμε φέτος τον Ιούλιο στο υπερσύγχρονο κτίριο της οδού Κεφαλληνίας 45 στην Κυψέλη και δεσμευόμαστε να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για την υλοποίηση των στόχων τους».

Στη χθεσινή εκδήλωση γιορτάσαμε όλοι μαζί τη λήξη ενός διαγωνισμού που με συνέπεια, εδώ και 4 χρόνια, παρακινεί ένα μεγάλο αριθμό νέων να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, αλλά και να πιστέψουν στον εαυτό τους, αναζητώντας διεξόδους στην αγορά εργασίας, τολμώντας να μετατρέψουν μία καινοτόμο ιδέα σε επιχειρηματική πράξη.

Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς νέα παιδιά που, ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες, έχουν πίστη στον εαυτό τους, έχουν όραμα και τολμούν να κάνουν τα όνειρά τους πράξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τις έξι ομάδες που παρουσίασαν την ιδέα τους (η μία από αυτές είναι και εκείνη που κέρδισε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό) είναι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου. Είναι συγκινητικό να βλέπει κανείς ότι, νέα παιδιά, 15 και 16 ετών όχι μόνο έχουν καλές ιδέες, αλλά σκοπεύουν να τις υλοποιήσουν.

Λίγα λόγια για το διαγωνισμό:

5 μήνες διαγωνισμού

117 crazy business ideas

6.424 ψήφοι μέσω facebook

1 επιτροπή από 8 επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς

3 μεγάλοι νικητές

1ο Βραβείο: m-health Kit

Η m-Health έρχεται να προσφέρει μία νέα λύση, ένα πρωτοπόρο και ταυτόχρονα εύχρηστο προϊόν, με την επωνυμία m-HealthKit, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει την καθημερινότητα και την υγεία του πολίτη.

Το m-Health Κit, απαρτίζεται από ένα βραχιόλι χειρός και μία εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Αποτελεί ένα εργαλείο, που μπορεί να βοηθήσει τον καθένα, καθώς του προσφέρει άμεση δυνατότητα μέτρησης βασικών δεικτών, άμεση διαχείριση και πρόσβαση στις ιατρικές του εξετάσεις, όπως επίσης και ειδικές καινοτόμες λειτουργίες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο μαθητές της Β’ Λυκείου που κέρδισαν το 1ο βραβείο είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων).

2ο Βραβείο: Pheemade

Η Phee I.K.E προτείνει την εισαγωγή στην αγορά ενός φυσικού, οικολογικού και βιοδιασπώμενου υλικού που παράγεται αποκλειστικά από βιώσιμouς φυσικούς πόρους και ανανεώσιμες πηγές, όπως απόβλητα βιομάζας και πιο συγκεκριμένα τα νεκρά φύλλα του αγγειόσπερμου Posidonia Oceanica που εξασφαλίζουμε από τις παράκτιες περιοχές.

Aπό τα νεκρά φύλλα των φυκιών μπορούν να παραχθούν, σε διαφορετικές μορφές (ίνες / pellets /σκόνη) προϊόντα με εξαιρετικά υψηλές μηχανικές ιδιότητες, μεγάλη απόδοση και παράλληλα να είναι βιοδιασπώμενα, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της διάθεσης. Η εισαγωγή ενός τέτοιου υλικού αποτελεί την κινητήρια δύναμη της αλλαγής στον κόσμο του σχεδιασμού με ύψιστη προτεραιότητά της την σύντηξη του καινοτόμου σχεδιασμού και της επιστήμης για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

3ο Βραβείο: Ownfunding

Το Ownfunding είναι ένας νέος τρόπος χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων με πώληση μεριδίου της επιχείρησης και δυνατότητες ζωντανής διαπραγμάτευσης και μεταπώλησης των μεριδίων από τους αγοραστές. Απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις με αυξητικά επεκτάσιμο επιχειρηματικό πλάνο γνωστές και ως startups, ενώ χρηματοδότης (επενδυτής) μπορεί να είναι οποιοσδήποτε εφόσον δύναται να έχει τραπεζικό λογαριασμό.

Ο νικητής του 1ου βραβείου θα λάβει:

€5.000 αρχικό κεφάλαιο από το IST College για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση

Εργαλείο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδας

Κάλυψη τηλεπικοινωνιακών εξόδων για 8 μήνες

Wi-fi keyboards

Πλήρη εξοπλισμό μίας θέσης εργασίας

Άμεση εισαγωγή στο πρόγραμμα EkinisiLAB του ΣΕΒ

Το 2ο βραβείο είναι:

Πλήρης υποτροφία για προπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής τους στο IST College

Εργαλείο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδας

Κάλυψη τηλεπικοινωνιακών εξόδων για 8 μήνες

Wi-fi keyboards

Άμεση εισαγωγή στο πρόγραμμα EkinisiLAB του ΣΕΒ

Το 3ο βραβείο είναι:

Πλήρης υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής τους στο IST College

Εργαλείο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδας (προσφορά του CU)

Wi-fi keyboards (προσφορά του CU)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, φορέων και νέων ανθρώπων.


 

Τελευταία Νέα