Ο «μαχητής» Τομάζο Ρόκι

Ο «μαχητής» Τομάζο Ρόκι

bet365

Η εποχή της σπατάλης στο calcio είχε τελειώσει και οι ήρωες ήταν «διαφορετικοί». Ένας από αυτούς ήταν και ο Τομάζο Ρόκι.

Γνώρισα το calico στις καλές του εποχές. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 κανένας δεν σκεφτόταν τα δισεκατομμύρια στον βωμό της επιτυχίας. Ήταν η εποχή των μεγάλων στράικερ. Ο Μπατιστούτα φόρτωνε τα αντίπαλα δίχτυα με τη φανέλα της Φιορεντίνα, πριν οδηγήσει την Ρόμα στον τίτλο δίπλα στον μεγάλο Φραντσέσκο Τότι, ο Ρονάλντο στην Ίντερ, ο Ντελ Πιέρο με τον Πίπο στην Γιουβέντους.

Τα χρόνια πέρασαν, η κρίση χτύπησε το ιταλικό ποδόσφαιρο και εκεί μία… φαλακρή φιγούρα, που ήταν 30, όμως έμοιαζε… 40, έδειξε ότι μπορείς να γράψεις το όνομά σου στην ιστορία. Όχι τόσο με το ταλέντο σου, αλλά με σκληρή δουλειά. Ο Τομάζο Ρόκι ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Σέριε Α με 101 γκολ. Ναι, ο Τομάζο Ρόκι! Κατάφερε να βρεθεί στην 5η θέση των all time σκόρερ της Λάτσιο, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 9 χρόνια, ενώ έγινε αρχηγός της και άφησε το στίγμα του. Ένας «μαχητής» στη θέση που κάποτε έπαιζαν ο Σάλας, ο Κρέσπο και ο Βιέρι.

Κάνοντας, λοιπόν, τη βόλτα στο footshirts.com το concept με κέρδισε. Δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Ο Τομάζο Ρόκι… ντυμένος Ρόκι Μπαλμπόα. Τη φανέλα της Λάτσιο έχουν φορέσει μεγάλοι θρύλοι όπως ο Σεμπάστιαν Βερόν, όμως πάντα ο Ιταλός θα δείχνει ότι με σκληρή δουλειά μπορείς να μπεις στο «πάνθεον» και η επιλογή ήταν συμβολική. Άλλωστε, και άλλοι επιθετικοί με παρόμοιο στιλ, όπως ο Κοράντι ή ο Σιμόνε Ιντσάγκι δεν τα κατάφεραν. Από την εποχή των σταρ, στην εποχή των… αντι-σταρ.

Η γκάμα των επιλογών ήταν τεράστια, με «ιερά τέρατα» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να κοσμούν τα t-shirts. Η επιλογή δεν ήταν εύκολη, όμως ήταν αντιπροσωπευτική της αλλαγής. Άλλωστε, οι ήρωες γεννιούνται στις δύσκολες εποχές. Η αναζήτηση, όμως, συνεχίζεται στο footshirts.com, οι επιλογές είναι όλο και περισσότερες και ετοιμάζομαι για τα επόμενα!

To gazzetta.gr σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε 10 t-shirts από το footshirts.com! Kάντε click ΕΔΩ και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό!

 

Τελευταία Νέα