Allez les Bleus, Allez… Zizou!

Allez les Bleus, Allez… Zizou!

bet365

Οι παππούδες μας είχαν τον Ντι Στέφανο, οι μπαμπάδες μας τοn Πελέ, τα μεγάλα αδέλφια τον Ντιέγκο κι εμείς τον Ζιντάν. Και μετά… το χάος!

Το παραδέχομαι, δεν είμαι αντικειμενικός με τον Ζιντάν. Τον πρωτοείδα τον Αύγουστο του 1994, σε ένα φιλικό της Εθνικής Γαλλίας κόντρα στην Τσεχία, που για κάποιον -παράλογο- λόγο, το έδειχνε η ΕΡΤ3. Ήταν η πρώτη συμμετοχή του Ζιντάν με τους «Τρικολόρ» στα 22 του, φορούσε το 14, είχε μαλλιά και… έβαλε 2 γκολάρες, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 88’. Αυτό ήταν!

Οι Γάλλοι βρήκαν τον νέο εθνικό τους ήρωα κι εγώ τον αγαπημένο μου ποδοσφαιριστή. Ομολογώ ότι μεγαλώνοντας στη Θεσσαλονίκη των 80s παίζαμε ποδόσφαιρο με… το ζόρι! Όλα ήταν γύρω από το μπάσκετ και το μπάσκετ ήταν γύρω από τον Γκάλη και τον Άρη, οπότε η σχέση μου με το ποδόσφαιρο ήταν... μουντιαλική. Έβλεπα μόνο Μουντιάλ (νομίζω οι αγώνες του Italia 90 ήταν τα πρώτα ποδοσφαιρικά ματς της «καριέρας» μου) και η διοργάνωση του 1994 ήταν η πρώτη που παρακολούθησα ολόκληρη. Ήμουν με την Ιταλία, ηγέτης των «Ατζούρι» ήταν ο Μπάτζιο, ο Μπάτζιο έπαιζε στη Γιουβέντους και κάπως έτσι έγινα και Γιουβέντους. Τι έλειπε; Αυτό που έγινε το καλοκαίρι του 1996, όταν ο Μισέλ Πλατινί έπεισε τον Ανιέλι να πάρει έναν 24χρονο Γαλλοαλγερινό από την Μπορντό και να τον χρήσει ηγέτη της Μεγάλης Κυρίας.

Ο αγαπημένος μου παίκτης πήγε στην αγαπημένη μου ομάδα και κάπως έτσι, έγινα Γιούβε και Εθνική Γαλλίας. Όταν είδα τα μπλουζάκια από to Footshirts, η πρώτη μου απορία ήταν, «όλα καλά και ωραία, του Ζιντάν έχετε;». Προφανώς είχαν, προφανώς πήρα, προφανώς πιστεύω ότι ο Ζιντάν ανήκει στην Αγία Τριάδα του παγκόσμιου Ποδοσφαίρου παρέα με τον Ντιέγκο και τον Πελέ.

Ψέματα, πιστεύω ότι πρώτα είναι ο Ζιζού και μετά όλοι οι άλλοι! Ό,τι δηλαδή πιστεύω και για τον Νικ στο μπάσκετ. By the way, καλή ιδέα για το Footshirts. Αν ποτέ βγάλετε μπασκετικά μπλουζάκια, ξέρετε από ποιον θα ξεκινήσετε…

Υγ: La roulette. Ίσως η πιο «ποιητική» ντρίπλα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Όλοι γνώριζαν ότι θα την κάνει, όλοι γνώριζαν πότε θα την κάνει κι όμως ουδείς κατάφερε να την σταματήσει! Avanti Maestro!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Παπανδρέου
Βασίλης Παπανδρέου