Ο κορυφαίος φωτορεπόρτερ των 2 βραβείων Pulitzer, Άλκης Κωνσταντινίδης, στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Gazzetta team
Ο κορυφαίος φωτορεπόρτερ των 2 βραβείων Pulitzer, Άλκης Κωνσταντινίδης, στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

bet365

Εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος, ο αναγνωρισμένος φωτορεπόρτερ επισκέφθηκε μίλησε στους σπουδαστές Φωτογραφίας & Δημοσιογραφίας.

Ο σημαντικός και έμπειρος φωτογράφος και φωτορεπόρτερ του Διεθνούς Πρακτορείου Reuters, που έχει κερδίσει 2 βραβεία Pulitzer και έχει υπάρξει στενός συνεργάτης του μεγάλου Έλληνα Φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη, Άλκης Κωνσταντινίδης, επισκέφθηκε το αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα προσκεκλημένος του τομέα Δημοσιογραφίας.

Σε ένα εξαιρετικά ζωντανό session μίλησε για τη δουλειά και τις εμπειρίες του στους σπουδαστές Δημοσιογραφίας και Φωτογραφίας, παρουσιάζοντας παράλληλα ενδεικτικό κομμάτι του έργου του.

Μέσα από μια ζωντανή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους μελλοντικούς ανταποκριτές, ο Άλκης Κωνσταντινίδης έδωσε το στίγμα των εμπειριών του από τις σημαντικότερες στιγμές της μέχρι σήμερα καριέρας του, όπως η παρουσία του στα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης, οι συνεργασίες του με τα μεγάλα πρακτορεία όπως το Associated Press και το ΑΠΕ, η μετέπειτα σταθερή συνεργασία του με το Reuters δίπλα στον Γιάννη Μπεχράκη καθώς και η κάλυψη των γεγονότων της ελληνικής κρίσης το 2014.

Ο βραβευμένος 36χρονος φωτορεπόρτερ μαζί με μια σταθερή ομάδα τεσσάρων συνεργατών φωτογράφων έχει καλύψει ρεπορτάζ σε ολόκληρη την Ελλάδα και έχει καταγράψει με τον φακό του τρεις μεγάλες προσφυγικές κρίσεις: αυτές του Μεξικού, του Μπακγλαντές και φυσικά αυτή που διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και μοιράστηκε συγκλονιστικές στιγμές και περιστατικά από τις αποστολές αυτές με τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Η συζήτηση διοργανώθηκε στα πλαίσια του κύκλου εξειδικευμένων σεμιναρίων που προσφέρει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στους σπουδαστές Δημοσιογραφίας και Εφαρμοσμένων Τεχνών, σε συνεργασία με τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες στη χώρα, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων γνώσεων γύρω από το χώρο των media και της επικοινωνίας του σήμερα.

Σπουδές Δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ: https://bit.ly/32FOX3a

 

Τελευταία Νέα