Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Spartan Race έρχεται στη Σπάρτη

Gazzetta team
Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Spartan Race έρχεται στη Σπάρτη

bet365

Ο μεγαλύτερος αγώνας με εμπόδια στον κόσμο, που έχει γίνει θεσμός στη χώρα μας.

Για μία ακόμη χρονιά, η πόλη της Σπάρτης είναι έτοιμη να υποδεχθεί το Spartan Race. Τον μεγαλύτερο αγώνα με εμπόδια στον κόσμο ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου.

Το Spartan Race και κάθε χρόνο διοργανώνει περισσότερους από 200 αγώνες σε 42 χώρες μετρώντας περισσότερους από 1.000.000 συμμετέχοντες. Οι αγώνες του απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα αθλητών, από αρχάριους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στους αγώνες με εμπόδια, μέχρι και πολύ έμπειρους. Τα εμπόδια είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος στον αγώνα άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά! Αυτή ήταν άλλωστε και η αρχική ιδέα του εμπνευστή του Spartan Race Joe De Sena, ο οποίος έθεσε ως στόχο να «σηκώσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους από τον καναπέ» και να τους βοηθήσει να εξελιχθούν μέσα από την γυμναστική.

Αυτή τη χρονιά, οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει το αναμενόμενο αφού μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους περισσότεροι από 2.000 αθλητές, από 65 χώρες!

Οι εκδηλώσεις για τον αγώνα θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας Kids Race για τους μικρούς Spartans ενώ στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση των Εθνών, όπου οι αθλητές από τις 65 χώρες που συμμετέχουν θα παρελάσουν για τη χώρα τους. Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί το καθαρά αγωνιστικό σκέλος το οποίο για φέτος περιλαμβάνει τους αγώνες:

  • Spartan Sprint: Η πιο δημοφιλής κούρσα μήκους 5+ χιλιομέτρων με 20+ εμπόδια, θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, χωρίς να έχουν κάνει απαραίτητα κάποια προετοιμασία.
  • Spartan Super: Για όσους έχουν μεγαλύτερη αντοχή, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί η κούρσα 13+ χιλιομέτρων με περισσότερα από 25 εμπόδια.
  • Spartan Trifecta World Championship: Πρόκειται για τον αγώνα που θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές αγωνισμάτων με εμπόδια στον κόσμο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει τους 2 παραπάνω αγώνες, αλλά και τον αγώνα Spartan Beast (25 χιλιομέτρων) μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, οπουδήποτε στον κόσμο. Οι αγώνες του TWC θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.
  • Spartan Kids Race: Ο παιδικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 14:00. Οι μικροί "Spartans" θα χωριστούν σε κατηγορίες κατά ηλικία:

Παιδιά 4 - 6 ετών θα τρέξουν σε διαδρομή 800 μέτρων.

Παιδιά 7 - 10 ετών, σε διαδρομή 1.600 μέτρων.

Παιδιά 11 - 13 ετών, σε διαδρομή 3.200 μέτρων.

Μετά το τέλος του αγωνιστικού προγράμματος θα γίνει απονομή βραβείων στους νέους Παγκόσμιους Πρωταθλητές στην κεντρική Πλατεία της Σπάρτης.

Ο τρόπος συμμετοχής

Οι εγγραφές συνεχίζονται, για όλα τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στη Σπάρτη. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποκτώντας ένα κίνητρο για να "σηκωθούμε όλοι από τον καναπέ".

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, το πρόγραμμα και τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις:

Spartan Race GR: www.spartanrace.gr

Facebook: www.facebook.com/SpartanRaceGreece

Instagram: www.instagram.com/spartanracegreece

Περισσότερες πληροφορίες για τον Joe DeSena στο www.joedesena.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα