Η Novartis συμβάλλει με $271εκ. στην ελληνική οικονομία

Gazzetta team
Η Novartis συμβάλλει με $271εκ. στην ελληνική οικονομία

bet365

Συνεισφορά $271 εκ. στο εγχώριο ΑΕΠ το 2018 Δημιουργία περίπου 2.000 θέσεων εργασίας, άμεσων, έμμεσων και επαγόμενων Δημιουργία $469 εκ. κοινωνικής αξίας μέσα από 43 θεραπείες

H Novartis Hellas συνεισέφερε $271εκ. στο ΑΕΠ της χώρας το 2018 και δημιούργησε περίπου 2.000 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης Αξιολόγησης Επίδρασης (Impact Valuation) της μητρικής εταιρείας στις χώρες δραστηριοποίησής της. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ισχυρή συμβολή της Novartis στην εγχώρια οικονομία καθώς και τη δέσμευσή της στους Έλληνες ασθενείς και στην ελληνική κοινωνία ευρύτερα.

«Παρά τις προκλήσεις, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε. Είμαστε υπερήφανοι για το αποτύπωμά μας και με όχημα την καινοτομία δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας», δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis Hellas Susanne Kohout. Τη σημασία της επιστημονικής καινοτομίας για την δημιουργία αξίας στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο Δρ. Γρηγόρης Ρομπόπουλος, Επικεφαλής του Ιατρικού Τμήματος και Ιατρός Ενδοκρινολόγος, εστιάζοντας στη σημαντική συμβολή της εταιρείας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων.

Η μελέτη Impact Valuation βασίζεται σε μια μεθοδολογία που έχει πρόσφατα αναπτυχθεί από τη Novartis διεθνώς για την αποτίμηση της επίδρασης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων. Τα αποτελέσματα έχουν στόχο να αποτυπώσουν την κοινωνική αξία που παράγει η εταιρεία, πέρα ​​από τις οικονομικές της επιδόσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική επίδραση για την κοινωνία σε νομισματικούς όρους. Οι παράμετροι που διαμορφώνουν την οικονομική επίδραση είναι η συμβολή της στο εγχώριο ΑΕΠ, στην απασχόληση και η δημοσιονομική συνεισφορά. H ανάλυση σχετικά με την κοινωνική επίδραση των καινοτόμων θεραπειών της Novartis πραγματοποιήθηκε από το Wifor Institute, έναν ανεξάρτητο φορέα με ειδίκευση στην οικονομική έρευνα και έδρα στη Γερμανία.

Ευθυγραμμισμένη με το παγκόσμιο όραμα του Οργανισμού να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής, η Novartis Hellas προχώρησε το 2018 σε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, αξίας $4,3 εκ. Η εταιρεία πραγματοποίησε 79 κλινικές μελέτες, με ωφελούμενους περισσότερους από 2.000 Έλληνες ασθενείς. Διέθεσε τουλάχιστον 43 θεραπείες (καθιερωμένες και καινοτόμες) σε 1,4εκ. ασθενείς, προσθέτοντας 24,5χιλ. QALYs (Ποιοτικώς Σταθμισμένα Έτη Ζωής). Ο κοινωνικός αντίκτυπος αυτών των θεραπειών, μέσω της συνεισφοράς του υγιούς πληθυσμού στο ΑΕΠ της χώρας, έφθασε στα $469εκ.

Προσυπογράφοντας το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην υγεία, η εταιρεία υλοποίησε 5 προγράμματα υποστήριξης ασθενών με σημαντικά νοσήματα (ογκολογικά, νευρολογικά και ρευματολογικά νοσήματα) με ωφελούμενους περίπου 1.500 ασθενείς. Παράλληλα, στήριξε το έργο 18 ενώσεων ασθενών, προχώρησε σε δωρεές φαρμάκων και συνέβαλε στο ερευνητικό έργο σε δημόσια νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα και επιστημονικές εταιρείες.

Μέσω των επιχειρησιακών μονάδων Novartis Pharmaceuticals και Novartis Oncology, η εταιρεία μένει προσηλωμένη στη δημιουργία αξίας μέσα από την επιστημονική καινοτομία και τη διάθεση στους Έλληνες ασθενείς της σωστής θεραπείας, την σωστή στιγμή, το συντομότερο δυνατόν. Συγκεκριμένα, η Novartis Pharmaceuticals εντός του 2019 και 2020 πρόκειται να εστιάσει σε θεραπείες για την ψωρίαση, την σπονδυλαρθρίτιδα, την καρδιακή ανεπάρκεια και την ημικρανία. Αντίστοιχα, η επιχειρησιακή μονάδα της Ογκολογίας θα εστιάσει σε θεραπείες για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως ο μεταστατικός καρκίνος, η λευχαιμία, το λέμφωμα και το μελάνωμα. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει ένα σημαντικό διεθνές χαρτοφυλάκιο λανσαρισμάτων με θεραπείες στους τομείς της οφθαλμολογίας, των αναπνευστικών νοσημάτων και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, καθώς και στην ανάπτυξη εξατομικευμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.

Η Susanne Kohout υπογράμμισε επιπλέον τη δέσμευση της Novartis Hellas στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και της απασχόλησης. Μέσω του προγράμματος «Ανοιχτά Φτερά», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ), 200 νέοι άνεργοι πτυχιούχοι, 5 ειδικοτήτων, είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τη θέση τους στο εργασιακό περιβάλλον. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία 152 από τους συμμετέχοντας έλαβαν ειδική πιστοποίηση, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 17% αποκαταστάθηκε επαγγελματικά. Η Novartis Hellas προγραμματίζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες τη διετία 2019-2020, με έμφαση στην παροχή ίσων ευκαιριών, ανάπτυξης ικανοτήτων και εθελοντισμού των εργαζομένων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα