«Ασημένια τορπίλη» ο Δημητριάδης στη Σερβία (pics)

Gazzetta team
«Ασημένια τορπίλη» ο Δημητριάδης στη Σερβία (pics)

bet365

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέφανος Δημητριάδης στο διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ Serbian Open που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Βελιγράδι.

Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού που στηρίζεται από την Bwin και την Garmin Greece κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στα 100 και 200 μέτρα πεταλούδας, πιστοποιώντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε μία αποφασιστική χρονιά που θα κρίνει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Την καλύτερη κούρσα την έκανε στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδας, όπου τερμάτισε δεύτερος με 53.46. «Ηταν αρκετά ικανοποιητική κούρσα, τα πήγα καλά κι έφτασα κοντά στο ατομικό ρεκόρ μου στο αγώνισμα», είπε ο Δημητριάδης που αναφέρθηκε και στο δεύτερο ασημένιο του, στα 200 πεταλούδα με 1.59.01. «Το ξεκίνημα μου εδώ ήταν πιο αργό απ΄ ότι συνηθίζω και δεν μπόρεσα έτσι να διεκδικήσω το χρυσό. Πάντως οι χρόνοι μου ήταν καλύτεροι από αυτούς που έκανα στο χειμερινό πρωτάθλημα, δείγμα ότι είμαι σε καλή κατάσταση».

Για τον Στέφανο Δημητριάδη, που είναι μέλος του προγράμματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο», το 2019 είναι καθοριστική χρονιά, όπως εξηγεί ο ίδιος: «Θέλω ως τον Ιούνιο να έχω πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Αν πετύχω τον ένα στόχο, μπορώ και τον άλλο καθώς οι χρόνοι για συμμετοχή και στις δύο διοργανώσεις είναι πολύ κοντά και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Ο Στέφανος Δημητριάδης θα συνεχίσει να ανεβάζει ρυθμούς και σε συνεννόηση με τον προπονητή του θα επιλέξει τους επόμενους αγώνες του, αρχίζοντας από το Spetsathlon. «Θέλω να κάνω αγώνες τόσο στην πισίνα, όσο και στην θάλασσα. Θα αγωνιστώ, εκτός συναγωνισμού, στο Spetsathlon, που εκτός από σημαντική προπόνηση είναι και μία πολύ όμορφη εμπειρία και μετά θα πάω σε αγώνες πισίνας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως ενδεχομένως το Mare Nostrum τον Ιούνιο στο Μονακό. Θα τα δώσω όλα για την διπλή πρόκριση».

 

Τελευταία Νέα