Έτοιμη να λάμψει και στο Aphrodite Cup η Ελένη Κελαϊδίτη (pics)

Gazzetta team
Έτοιμη να λάμψει και στο Aphrodite Cup η Ελένη Κελαϊδίτη (pics)

bet365

Ύστερα από την εντυπωσιακή πρεμιέρα της στην Εσθονία, όπου κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Κελαϊδίτη ετοιμάζεται για ακόμα πιο «υψηλές πτήσεις».

Η 18χρονη πρωταθλήτρια του ατομικού πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα, σε μια χρονιά που προσδοκά ότι θα συνοδευτεί από την Ολυμπιακή πρόκριση για το «Τόκιο 2020», μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στο Μπακού.

Το επόμενο βήμα στην πορεία προς τον μεγάλο φετινό στόχο, περνά από το Aphrodite Cup 2019, όπου το ελληνικό κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά όλα τα εγχώρια αστέρια του αθλήματος: Εκτός από την Κελαϊδίτη, παρούσες θα είναι οι συναθλήτριές της στην Εθνική ομάδα γυναικών του ατομικού Μαρία Δερβίση (θριαμβεύτρια στο περσινό Aphrodite Cup) και Ιωάννα Μαγοπούλου (Ελληνίδα εκπρόσωπος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Άιρες 2018»), οι ταλαντούχες επίλεκτες αθλήτριες του ατομικού νεανίδων (Ανδρονίκη Αγάθου, Εβίτα Γιαννοπούλου, Ειρήνη Κομψελίδου, Μαρία Κουγιουμτζόγλου, Κορίνα Λυκάκη, Βασιλική Μπιλάλη), αλλά και οι Εθνικές ομάδες ανσάμπλ γυναικών και νεανίδων.



«Η συνολική παρουσία μου στην Εσθονία μας άφησε πολύ ευχαριστημένες, εμένα και την προπονήτριά μου, κυρία Μαρίνα Φατέεβα, την οποία θέλω να ευχαριστήσω για όλη την στήριξή της. Δεχθήκαμε πολλά θετικά σχόλια για τα καινούργια προγράμματά μου, αλλά και για τις εκτελέσεις μου. Περιμέναμε ένα τέτοιο, ικανοποιητικό αποτέλεσμα, παρότι δεν είμαι ακόμα στην ιδανική κατάσταση. Το προηγούμενο διάστημα είχα κάποιες ενοχλήσεις στη μέση, αλλά με φυσικοθεραπείες και σωστή διαχείριση μπορούμε πλέον να “βγάζουμε” την προπόνηση αρκετά καλά», τόνισε η Ελένη Κελαϊδίτη, που αισιοδοξεί ότι σε περίπου έξι μήνες θα εκπληρώσει το όνειρο της Ολυμπιακής πρόκρισης:
«Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω πραγματικά ότι φέτος θα είναι η χρονιά μου και ότι θα πετύχω τον μεγάλο μου στόχο, που είναι η πρόκριση για το Τόκιο».

Παράλληλα, δήλωσε έτοιμη να δείξει ακόμα καλύτερο πρόσωπο στο επερχόμενο Aphrodite Cup, έναν θεσμό ξεχωριστό για την ίδια, αφού διοργανώνεται από τον σύλλογό της Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ο. και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου:
«Είμαι πολύ χαρούμενη που διοργανώνουμε εδώ έναν τόσο σπουδαίο αγώνα. Θα προσπαθήσω να κάνω μία πολύ καλή εμφάνιση στο Aphrodite Cup, για να επιβραβεύσω τον κόσμο που θα έρθει στο Φάληρο για να δει τα καινούργια προγράμματά μου και για να χειροκροτήσει όλες τις αθλήτριες. Φέτος συμμετέχουν στους αγώνες αθλήτριες και ομάδες από 22 χώρες, θα είναι μία διοργάνωση με πολύ καλό επίπεδο, αλλά και μία μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες φιλάθλους να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημά μας. Το να αγωνιστούμε μπροστά σε γεμάτες εξέδρες θα είναι ό,τι καλύτερο για εμάς».

Η Ελένη Κελαϊδίτη δεν παρέλειψε να απευθύνει ένα «ευχαριστώ» στην εταιρεία Bwin, η οποία αποτελεί νέο χορηγό της για τη διετία 2019-2020, στην πορεία μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον καινούργιο μου χορηγό, την εταιρεία Bwin, η οποία με εμπιστεύθηκε και μου προσφέρει μία πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθειά μου μέχρι το Τόκιο. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φέρω επιτυχημένα αποτελέσματα και να τους ανταμείψω για την υποστήριξή τους».

Το 5ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής Aphrodite Cup συνδιοργανώνεται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το Aphrodite Cup 2019 προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League και αποτελεί σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις γυμναστικής, διεθνώς.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η COSMOTE TV.

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 230 αθλήτριες του Ατομικού και του Ανσάμπλ, εκπροσωπώντας 22 χώρες από πέντε ηπείρους, από την Παρασκευή 15 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 17 Μαρτίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.



 

Τελευταία Νέα