Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Μεγάλος Χορηγός στο CAREER4SEA FORUM 2018

Gazzetta team
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Μεγάλος Χορηγός στο CAREER4SEA FORUM 2018

bet365

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε ως Μεγάλος Χορηγός στο CAREER4SEA FORUM, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το SAFETY4SEA, καλύπτοντας θέματα που αφορούν τους νέους που επιθυμούν καριέρα στον κλάδο της Ναυτιλίας και αναλύοντας το παρόν και το μέλλον του δυναμικότερου και πλέον εξωστρεφούς κλάδου της χώρας. Ο στόχος του συνεδρίου ήταν η σφαιρική κι εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ναυτιλίας μέσα από την εμπειρία καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, επαγγελματίες από ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές εταιρείες, καθώς και ναυτιλιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα, συγκρότησαν πέντε ποικιλόμορφα πάνελ, περιγράφοντας τις εμπειρίες τους από τον επιμέρους χώρο στον οποίο εργάζονται και ανταλλάσσοντας απόψεις με τους νέους για το πώς θα μπορέσουν να προσεγγίσουν μια σταδιοδρομία στον κλάδο της ναυτιλίας. Παρουσίασαν ο καθένας την πολύτιμη προσωπική του πορεία στη ναυτιλία, τις προκλήσεις του κλάδου, τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας καθώς και τη συμβολή της ναυτιλίας στην οικονομική ζωή του τόπου.

Ο κ. Αντώνης Βιδάλης, Αντιναύαρχος ΛΣ (ε.α.), Διευθυντής της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, συμμετείχε στο 2ο πάνελ με θέμα τη Ναυτιλιακή Εκπαίδευση παρουσιάζοντας ομιλία με τίτλο «Η Ανώτατη Εκπαίδευση ως παράγοντας επιτυχίας στον χώρο της Ναυτιλίας». Ο κος Βιδάλης εστίασε στον σκοπό και τη διάσταση της ναυτικής εκπαίδευσης, στον κύκλο της επαγγελματικής επιτυχίας των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία, τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και τη δυνατότητα εξέλιξης σε μια εγχώρια και διεθνή καριέρα. Τέλος, παρουσίασε τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον Πειραιά, τόσο στον κλάδο της ναυτικής, όσο και της ναυτιλιακής εκπαίδευσης.

Μαθητές και φοιτητές από το κοινό έθεσαν τα ερωτήματά τους για το πώς μπορούν να επιδιώξουν μια σταδιοδρομία στον κλάδο. Καθώς ο κλάδος είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός, η διαρκής επιμόρφωση καθίσταται επιβεβλημένη, συνεπώς όσοι επιλέγουν να εισέλθουν σε αυτόν, καλούνται να ανανεώνουν διαρκώς τις γνώσεις τους. Όλοι οι ομιλητές ανέφεραν πως βασικός στόχος είναι η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, καθώς και τις δυνατότητες που παρέχουν τα ναυτιλιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα για μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα σε διάφορους τομείς της ναυτιλίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα