Μπορεί να μην μπορείς να κάνεις κάτι για την ομάδα σου, κάνε για σένα και για το κόστος μετακίνησής σου

Gazzetta team
Μπορεί να μην μπορείς να κάνεις κάτι για την ομάδα σου, κάνε για σένα και για το κόστος μετακίνησής σου

bet365

Το αυτοκίνητό σου μπορεί να μην τραβάει όπως και η ομάδα σου, αλλά εσύ τουλάχιστον μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό σε αντίθεση με τον πρόεδρό σου. Τσέκαρε τις επιδοτήσεις της ΔΕΠΑ που αφορούν στην αγορά καινούργιου αυτοκινήτου Ι.Χ. διπλού καυσίμου φυσικού αερίου – βενζίνης.

Τώρα, εκτός από τα καλά νέα για τη χρήση CNG, έρχονται να προστεθούν κι άλλα στην επιλογή σου, καθώς η ΔΕΠΑ επιχορηγεί μέχρι και 1450 ευρώ την αγορά νέου αυτοκινήτου διπλού καυσίμου φυσικού αερίου – βενζίνης.

Το πρόγραμμα επιδότησης ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου 2018 και αφορά παραγγελίες αυτοκινήτων που γίνονται από την ημερομηνία αυτή και μετά, ενώ διαρκεί μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού προϋπολογισμού ή μέχρι 31/01/19. Η υποβολή αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας fisikon.gr και πρέπει να περιλαμβάνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα επιδοτεί όλα τα μοντέλα καινούργιων αυτοκινήτων που καταναλώνουν καύσιμο CNG. Το ποσόν επιδότησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος μετά την ολοκλήρωση της αγοράς. 800 ευρώ θα σας επιστραφούν για τα αυτοκίνητα Fiat Panda, VW Up και Skoda CityGo. 1150 ευρώ για τα Seat Ibiza, Seat Arona και VW Polo, ενώ 1450 ευρώ θα σας επιστραφούν για τα αυτοκίνητα Fiat Cubo, Seat Leon, Skoda Octavia και VW Golf

Στην επιδότηση μπορεί να συμπεριληφθούν νέα μοντέλα που δεν αναφέρονται, αλλά θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά εντός του 2019.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και ολοκληρώνεται σε δύο απλά βήματα.

Φοβάσαι μήπως δεν βρίσκεις πρατήριο;

Οι σταθμοί εφοδιασμού με φυσικό αέριο κίνησης Fisikon (CNG) σήμερα είναι έντεκα. Έξι από αυτούς λειτουργούν στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένας σε Λάρισα, Βόλο και Λαμία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΔΕΠΑ, σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα έξι πρατήρια σε Ηλιούπολη, Ασπρόπυργο, Ιωάννινα, ΣΕΑ Ψαθόπυργου (Αίγιο), Θεσσαλονίκη (3ο πρατήριο) και Χαλκίδα. Σε αυτά πρόκειται να προστεθούν σε διάστημα δύο ετών οκτώ ακόμη «Fisikon», ανεβάζοντας τον αριθμό συνολικά σε 25. Τα οκτώ πρατήρια θα βρίσκονται σε Ηγουμενίτσα, Σέρρες, Ξάνθη, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Τρίπολη, ΣΕΑ Ευαγγελισμού (Λάρισα) και ΣΕΑ Σχηματαρίου. Η ΔΕΠΑ διανέμει επίσης το φυσικό αέριο κίνησης Fisikon μέσω του δικτύου πρατηρίων υγρών καυσίμων των Ελληνικών Πετρελαίων, δηλαδή των πρατηρίων ΕΚΟ και BP, σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία πώλησης, που φέρουν την εμπορική ονομασία Fisikon.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φυσικό αέριο κίνησης

Αν κι έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που μπήκε και στην Ελλάδα η αεριοκίνηση, με τα πρώτα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής, εντούτοις για τον περισσότερο κόσμο τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου κίνησης έναντι των υγρών καυσίμων κίνησης παραμένουν άγνωστα.

1. Το φυσικό αέριο είναι φυσικό προϊόν

2. Το φυσικό αέριο είναι πολύ πιο οικονομικό

3. Το φυσικό αέριο είναι φιλικό στο περιβάλλον

4. Το φυσικό αέριο δεν μπορεί να νοθευτεί

5. Το φυσικό αέριο είναι ασφαλές

 

Τελευταία Νέα