Η καρδιά της αθλητικής δημοσιογραφίας και της προπονητικής χτυπά στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ»

Gazzetta team
Η καρδιά της αθλητικής δημοσιογραφίας και της προπονητικής χτυπά στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ»

bet365

Αθλητική Δημοσιογραφία και Προπονητική με τα μεγαλύτερα αστέρια στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της Ελλάδας

Για τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΑΚΜΗ», η συνεργασία με τους κορυφαίους αποτελεί διαχρονικά στρατηγική επιλογή και φιλοσοφία. Ποιος, άλλωστε, θα μπορούσε να μεταλαμπαδεύσει γνώσεις, να μοιραστεί εμπειρίες και εν τέλει να εμπνεύσει την επόμενη γενιά καλύτερα από αυτούς που ήδη βρίσκονται στο υψηλότερο επαγγελματικό επίπεδο;

Στη δημοσιογραφία, και ειδικότερα στην Αθλητική Δημοσιογραφία, αλλά και στον νευραλγικό τομέα της Προπονητικής, το …αξίωμα αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς πρόκειται για τομείς αιχμής του Ομίλου, όπου το βιογραφικό είναι το διαβατήριο αλλά και η απόδειξη της επιτυχίας.

Και φέτος, λοιπόν, το «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» εξασφάλισε τη συνεργασία των κορυφαίων ονομάτων και «υπογραφών» του χώρου της Αθλητικής Δημοσιογραφίας και της Προπονητικής, συνεχίζοντας μια παράδοση στον τομέα που αυτός ξεκίνησε πριν από δεκαετίες.

Οι κορυφαίοι του αθλητισμού είναι και φέτος «εδώ», για να διδάξουν στις τάξεις, να επιμορφώσουν στα σεμινάρια, να συνοδεύσουν στα γήπεδα και τα στάδια, να δείξουν και να συμπορευτούν στους υπερσύγχρονους χώρους πρακτικής εφαρμογής και να φέρουν τους σπουδαστές και άμεσα μελλοντικούς επαγγελματίες σε επαφή με τα κορυφαία ονόματα του αθλητισμού στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Κάνε το πάθος σου επάγγελμα

Επίλεξε τώρα σπουδές σε αυτό που αγαπάς - και ξέρουμε πως αγαπάς τα σπορ όσο και εμείς. Παρακολουθείς το ρεπορτάζ της ομάδας σου, όλες τις ποδοσφαιρικές αναλύσεις και τα μεγάλα αφιερώματα; Ε, είσαι γεννημένος για αθλητικός συντάκτης! Μάθε όλα τα μυστικά της Αθλητικής Δημοσιογραφίας δίπλα στους κορυφαίους επαγγελματίες της αγοράς, γιατί η dream team της των αθλητικών συντακτών βρίσκεται μόνο στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ», 1 από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης.

Με επικεφαλής του τμήματος Αθλητικής Δημοσιογραφίας τον καταξιωμένο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, sportscaster, παρουσιαστή αθλητικών εκπομπών για πάνω από 30 έτη και επί χρόνια διευθυντή του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, το τμήμα πλαισιώνεται από μια πλειάδα δημοσιογράφων-«αστεριών» του χώρου, όπως ο Παντελής Διαμαντόπουλος, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Sport 24, ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, ο Πάνος Βόγλης, παρουσιαστής εκπομπών και σχολιαστής αγώνων στην Cosmote TV, ο Βασίλης Μπακόπουλος, παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Champions League», σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων και –φυσικά- απόφοιτος του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ», ο Ισίδωρος Πρίντεζης, παρουσιαστής και σχολιαστής αθλητικών αγώνων στη NOVA και ο Τάκης Πουρναράκης, σχολιαστής και συντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά αγώνων αυτοκινήτου, ο άνθρωπος που ουσιαστικά αποτελεί συνώνυμο των αγώνων της Formula 1 στην Ελλάδα.

Ζήσε τον παλμό του παιχνιδιού

Η κατάρτιση αποτελεί ένα από τους βασικούς πυλώνες για να ξεκινήσεις τη σταδιοδρομία σου, η hands-on εμπειρία όμως και η πρακτική εξάσκηση, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, είναι εξίσου θεμελιώδεις. Για το λόγο αυτό το ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» φροντίζει να βγεις ολοκληρωμένος επαγγελματίας, «γράφοντας» δεκάδες ώρες πρακτικής εμπειρίας στους «ώμους» σου.

Δίπλα στους καταξιωμένους επαγγελματίες καθηγητές, οι σπουδαστές θα λάβουν μέρος σε συνεντεύξεις Τύπου και live τεχνικές αναλύσεις με μεγάλες προσωπικότητες και θρύλους του αθλητισμού.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της πρόσφατης παρουσίας του αρχηγού της Κυπελλούχου Ευρώπης ΑΕΚ στο μπάσκετ, Ντούσαν Σάκοτα – την επομένη μάλιστα της επιτυχίας - αλλά και άλλων κορυφαίων πρώην παικτών και νυν επιτυχημένων προπονητών ποδοσφαίρου όπως οι Γιώργος Δώνης και Δημήτρης Ελευθερόπουλος που ανέλυσαν τον τελικό του φετινού Champions League.

Μάθε μπαλίτσα

Κουίζ: Ποιος είναι αυτός που έχει νευραλγική θέση μέσα σε μια ομάδα, καθώς ασχολείται τόσο με το σώμα όσο και με το πνεύμα, οφείλοντας να γνωρίζει καλά την ανατομία, τη φυσιολογία, την κίνηση μυών όπως ένας φυσικοθεραπευτής ή αθλητίατρος, έχοντας παράλληλα και γνώσεις ψυχολογίας; Η απάντηση είναι μάλλον εύκολη, ο άρχοντας των terrain είναι ένας και ακούει στο όνομα Προπονητής.

Αν κι εσύ ενδιαφέρεσαι για το τι πήγε λάθος σε ένα χαμένο ματς, τι δεν έγινε στην προετοιμασία ή τι τακτική έπρεπε να ακολουθήσει η ομάδα στο μεγάλο ντέρμπι, τότε είναι ώρα να σκεφτείς σοβαρά να ακολουθήσεις καριέρα προπονητή.

Το πρόγραμμα σπουδών Προπονητικής του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε ο σπουδαστής αποφοιτώντας να είναι ένας έτοιμος επαγγελματίας προπονητής, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αγοράς εργασίας

Το ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» είναι η μοναδική σχολή που προσφέρει την ειδικότητα της Προπονητικής με κρατικό δίπλωμα και 9 διαφορετικές εξειδικεύσεις, από το 1ο κιόλας εξάμηνο. Μόνο στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» έρχεσαι σε επαφή με μεγάλους αθλητικούς συλλόγους, κάνεις την πρακτική σου σε πραγματικές συνθήκες προετοιμασίας μεγάλων αθλητικών ομάδων, όπως ο Πανιώνιος, έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις σεμινάρια από κορυφαίους managers, αποκτάς τεχνογνωσία από τη συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με καταξιωμένους αθλητικούς συλλόγους και έχεις την ευκαιρία να προπονηθείς σε υπερσύγχρονα γήπεδα Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Κλειστά Γυμναστήρια, Μεγάλα Κολυμβητήρια, Αίθουσες Aerobic, κ.λπ.

Και με «bonus» από την ακαδημαϊκή χρονιά που μας πέρασε, τα 4 μεγάλα «μεταγραφικά μπαμ» που παρέλασαν από τα «γήπεδα» του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ», τους θρύλους της Προπονητικής Ποδοσφαίρου Άγγελο Αναστασιάδη και Σάκη Τσιώλη, και Προπονητικής Μπάσκετ, Αργύρη Πεδουλάκη και Σούλη Μαρκόπουλο, η επιλογή σου για το μέλλον σου στα γήπεδα γίνεται εύκολη…

Έφτασε η ώρα να επιλέξεις μια καριέρα που να αντιπροσωπεύει όλα όσα γεμίζουν τη μέρα σου και σε κάνουν δημιουργικό, άδραξε την ευκαιρία και ξεκίνησε ΣΗΜΕΡΑ την επαγγελματική σου σταδιοδρομία στην Αθλητική Δημοσιογραφία ή την Προπονητική στο #1 πάροχο μεταλυκειακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΑΚΜΗ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα