Glaramara: Η Moët & Chandon άνοιξε το πανί της σε ένα σκάφος με μεγάλη ιστορία

Gazzetta team
Glaramara: Η Moët & Chandon άνοιξε το πανί της σε ένα σκάφος με μεγάλη ιστορία

bet365

Η συμμετοχή της κορυφαίας σαμπάνιας στην Classic Yacht Regatta ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο οι χρυσές σταγόνες της.

Αλμύρα, αέρας, υψηλοί κόμβοι, περήφανα πανιά, εμβληματικά σκαριά: η επιτομή της σπάνιας κομψότητας, η παλαίωση, η διπλή ζύμωση πείσματος και πειθαρχίας, όπως και η απαράμιλλη ομορφιά της ανταγωνιστικής συγκίνησης δεν θέτουν μόνο τις βάσεις ηθικής ενός εκ των ωραιότερων αγώνων της Μεσογείου, αλλά και εκείνες της κορυφαίας σαμπάνιας του κόσμου. Τα ωραιότερα και σπουδαιότερα παραδοσιακά σκάφη συναντήθηκαν στον Αργοσαρωνικό για 8η χρονιά, με αφορμή τη Spetses Classic Yacht Reggata. Και η Moët & Chandon ως περήφανος Χρυσός Χορηγός, πρόσθεσε μερικά ακόμη ναυτικά μίλια στη μακρόχρονη ιστορία της ως λάτρης και υποστηρικτής του συναρπαστικού κόσμου της ιστιοπλοΐας.

Αυτή τη χρονιά ωστόσο, η Moët & Chandon άνοιξε τα πανιά της και έβαλε πλώρη μαζί με τους Ολυμπιονίκες Παύλο Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη για μια θέση στο βάθρο, με το κομψότατο σκάφος Glaramara – το δίδυμο σκάφος του ιστορικού Amokura του 1939, ένα ζωντανό κομμάτι ιστορίας και απαράμιλλης ομορφιάς, που ναυπηγήθηκε το 1947 και σχεδιάστηκε από τον θρυλικό Frederick Shepard.

Η Glaramara χτίστηκε στην μετά-πολεμική Αγγλία στο φημισμένο ναυπηγείο των αδερφών Μούντις για λογαριασμό του αρχιπλοιάρχου ΒΝ και υπασπιστή του Βασιλέως Γεωργίου ΣΤ΄της Αγγλίας. Ο ναυπηγός του, Frederick Shepard. αρχικά αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα νέο κότερο όντας συνταξιούχος. Το πάθος του αρχιπλοιάρχου και η αγάπη του για την σχεδιαστική πραότητα του Shepard τον μετέπεισαν. Ο Shepard βγήκε από την σύνταξη, σχεδίασε και επίβλεψε το κτίσιμο του σκάφους και κατόπιν ξανά-συνταξιοδοτήθηκε. Η Glaramara, πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της γνωρίζοντας τις ακτές της Τανγκέρης, τις Βαλεαρικές νήσους, την Κυανή Ακτή, το Γιβραλτάρ, και τη Μάλτα. Τα ειρηνικά ταξίδια της δε κράτησαν πολύ. Μια ξαφνική ρευματοειδή αρθρίτιδα ανάγκασε τον αρχιπλοίαρχο να πουλήσει την Glaramara και να εγκαταλείψει την θάλασσα που έζησε όλη τη παραγωγική ζωή του για πάντα.

Ο νέος ιδιοκτήτης της δεν την άφησε να ξεκουραστεί για πολύ Με νέο της σπίτι το Αιγαίο, αλώνισε τις Ελληνικές θάλασσες για κρουαζιέρες με την οικογένεια του και για αγώνες με το ιστιοπλοϊκό του πλήρωμα, υποστηρίζοντας από την αρχή τα Ράλλι Αιγαίου. Ο σημερινός του ιδιοκτήτης, συνεχίζει την αγωνιστική παράδοση του πατέρα του.

Αυτό το σκάφος επέλεξε η Moët & Chandon να υποστηρίξει ενισχύοντας τη μακρόχρονη ιστορία της, ως oίκος του αθλητισμού και του savoir-faire, στον συναρπαστικό κόσμο της ιστιοπλοΐας. Ένα σκάφος με ιστορία, επιτυχίες και τολμηρό πνεύμα, όπως η πιο αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα