Συμβουλές και tips για μία σωστή ανακαίνιση σπιτιού

Gazzetta team
Συμβουλές και tips για μία σωστή ανακαίνιση σπιτιού

bet365

Τα 9+1 λάθη που δεν θες να κάνεις σε μια ανακαίνιση σπιτιού.

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι η κορυφαία επιλογή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να βελτιώσουν την άνεση και τον σχεδιασμό του σπιτιού τους ή επιθυμούν να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κτηματαγορά και στις πιθανότητες πώλησης του ακινήτου τους.

Για αυτό, σας παρουσιάζουμε τα 9+1 πιο συχνά ατοπήματα στα οποία προβαίνουμε, όταν θέλουμε να ανακαινίσουμε το σπίτι μας. Φυσικά, μαζί με τις λύσεις τους!

Με θέα τα πιο χρήσιμα δωμάτια

Οι άνθρωποι συχνά δεν επενδύουν στα δωμάτια που είναι η καρδιά του σπιτιού, όπως είναι η κουζίνα ή το καθιστικό. Είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα σε αυτούς τους χώρους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι λειτουργικοί χώροι, όπως η κουζίνα και τα μπάνια, να είναι ανακαινισμένοι, ειδικά όταν εξετάζεται η αξία μεταπώλησης. Εφόσον αυτά τα δωμάτια είναι σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να μετακινηθείτε σε λιγότερο κρίσιμους χώρους, όπως το υπνοδωμάτιο ή ένα γραφείο.

Λάθος δαπάνες για λάθος πράγματα

Αν πρόκειται να επενδύσετε σε αντικείμενα με υψηλότερες τιμές, όπως συσκευές κουζίνας ή είδη μπάνιου, μπορείτε πάντα να εξισορροπήσετε την οικονομική σπατάλη με πιο προσιτά αντικείμενα κάπου αλλού. Απλώς, αποφύγετε να κάνετε το αντίστροφο: δηλαδή να ξοδέψετε πολλά σε έναν τοίχο και στη συνέχεια να κάνετε οικονομία με την τοποθέτηση laminate δαπέδων αντί σκληρού ξύλου. Σκεφτείτε τι θα δημιουργήσει μεγαλύτερο αντίκτυπο, όταν θελήσετε να πουλήσετε το σπίτι σας. Η σωστή οικονομική διαχείριση είναι μια διαδικασία δούναι και λαβείν για την επένδυση σας.

Αγνοώντας τα μπάνια

Είναι σημαντικό να κάνετε ανακαίνιση μπάνιου στο σπίτι σας έτσι ώστε να είναι πάντα σε καλή κατάταση. Μπορείτε να κάνετε την ανακαίνιση υπερβολικά απλή αντικαθιστώντας το παλιό πλακάκι με κλασική πέτρα ή χρησιμοποιώντας όμορφα νέα έπιπλα. Δεν χρειάζεται να είναι μια πλήρης ανακαίνιση για να αλλάξει η εικόνα του μπάνιου σας, αλλά να είναι ουσιαστική.

Ξεχνώντας τις διακοσμητικές δυνατότητες

Η υποδομή της διακοσμητικής τέχνης είναι η καρδιά ενός αποτελέσματος. Ρυθμίζει τη διάθεση και δημιουργεί ατμόσφαιρα, ενώ πρέπει να συνδέεται με το τι ταιριάζει με τους εσωτερικούς χώρους. Θα πρέπει να υπάρχει μια άποψη όσον αφορά το τοπίο, ανεξάρτητα από το ποιο δωμάτιο αφορά. Μην ξεχνάτε πως όλα σχετίζονται με τη δημιουργία των πιο δυναμικών χώρων εντός ή εκτός τους.

Σεβασμός στον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα

Η ανάμειξη και η διαστρωμάτωση διαφορετικών στυλ και χρονικών περιόδων είναι σημαντική, αλλά πρέπει πάντα να γνωρίζετε και να κατανοείτε το στυλ του σπιτιού και να σέβεστε την αρχική αρχιτεκτονική. Δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε με το χώρο σας; Η μίσθωση ενός σχεδιαστή ή αρχιτέκτονα θα σας φανεί απολύτως χρήσιμη.

Επιλέγοντας έναν εργολάβο προσεκτικά

Οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν μια ανακαίνιση σπιτιού, συχνά, επιλέγουν έναν εργολάβο πολύ γρήγορα. Είναι καλύτερο να αφιερώσετε χρόνο στην έρευνα και να πάρετε συστάσεις. Αν δεν έχετε συστάσεις, μπορείτε να λάβετε προσφορές και να συγκρίνετε τιμές για να βρείτε την καλύτερη πρόταση για τον προϋπολογισμό σας. Θα μπορούσατε, επίσης, να ζητήσετε από τον εργολάβο να μιλήσετε με προηγούμενους πελάτες του ή να προσπαθήσετε να δείτε το έργο του αυτοπροσώπως.

Για μια σοβαρή ανακαίνιση, μισθώστε αρχιτέκτονα και σχεδιαστή

Η πρόσληψη ενός αρχιτέκτονα και σχεδιαστή για την ανακαίνιση θα συμβάλει στον εξορθολογισμό του έργου και θα σας δώσει την καλύτερη εκδοχή αυτού που έχετε οραματιστεί για το σπίτι. Θα κερδίσετε, επίσης, εκπτώσεις στα υλικά από την διαμεσολάβηση του επαγγελματία. Μπορεί το DIY να είναι καλό στη θεωρία, αλλά ποτέ δεν θέλετε να κάνετε μια εργασία που θα έχει αδυναμίες στη λεπτομέρεια. Η τεχνική μισθωμένη βοήθεια πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη.

Ορισμός προϋπολογισμού χωρίς υπερβολές

Θα πρέπει να έχετε έναν προϋπολογισμό για περίπου 15-20% της υπεραξίας του έργου. Βέβαια, μην διαρεύσετε σε οποιονδήποτε συνεργάτη σας τον «μυστικό» αριθμό σας, αλλά να ξέρετε ότι έχετε λίγο περιθώριο, αν κάτι πάει στραβά. Η οικονομική υπέρβαση είναι συχνό φαινόμενο, καθώς υπάρχουν πάντα απρόβλεπτα ζητήματα, όταν αρχίσετε να σπάτε τους τοίχους!

Σχεδιάστε μια ελεύθερη ζώνη

Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση σπιτιού, είναι καλό να ορίσετε μια ζώνη χωρίς εργασίες για την οικογένειά σας ώστε να μπορεί να χαλαρώνει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος, όπως βραστήρα ή φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να έχετε έναν λειτουργικό χώρο για να συγκεντρωθείτε, να φάτε ή απλά να χαλαρώσετε στο τέλος της ημέρας.

Μην υπολογίζοντας τον καιρό

Ακόμα κι αν σχεδιάζετε την άνοιξη ή το καλοκαίρι να αναδιαμορφώσετε το σπίτι σας, μην αναμένετε να έχετε ωραίο καιρό για να το κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες προβλέψεις πριν ξεκινήσετε μια εργασία και προγραμματίσετε εργασίες που απαιτούν εξωτερική πρόσβαση, όπως βαφή με ψεκασμό ή κοπή ξύλου σε ημέρες που έχουν τις καλύτερες προοπτικές. Λάβετε υπόψη τη θερμότητα και το κρύο κατά τις ημέρες που μπορεί να χρειαστεί να κόψετε την παροχή ενέργειας για άνετες συνθήκες εργασίας και να είστε βέβαιος ότι θα μείνετε σε εγρήγορση στις απρόσμενες αλλαγές του καιρού.

Η Τεχνική Κατασκευαστική Ι. Φούσκας αναλαμβάνει ανακαινίσεις διαμερισμάτων, ξενοδοχειακών μονάδων και καταστημάτων και είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το δικό σας χώρο αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί της!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα