Η Endless στηρίζει το πρώτο κινητό πλυντήριο ρούχων για αστέγους της Ithaca

Gazzetta team
Η Endless στηρίζει το πρώτο κινητό πλυντήριο ρούχων για αστέγους της Ithaca

bet365

Endless και Ithaca ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους άστεγους συμπολίτες μας.

Το 2016, η οργάνωση Ithaca δημιούργησε το πρώτο κινητό πλυντήριο ρούχων για αστέγους στην Ευρώπη, με στόχο να βοηθήσει τους αστέγους να ξαναβρούν την «Ιθάκη» τους.

Οι ιθύνοντες της οργάνωσης αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα κινητό πλυντήριο επειδή μέσω αυτού βελτιώνουν τις συνθήκες υγιεινής των αστέγων, αυξάνουν την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό τους και έτσι δημιουργούν ευκαιρίες για αυτούς τους ανθρώπους. Η κινητή φύση του πλυντηρίου επιτρέπει να διατηρηθεί το κόστος χαμηλό, ενώ έτσι γίνεται πιο εύκολο να εξυπηρετηθούν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν αφήνουν συχνά τις θέσεις τους.

Το πλυντήριο λειτουργεί σε συγκεκριμένα, γνωστά, αλλά και διακριτικά σημεία της πόλης, διαφορετικά κάθε μέρα. Το σταθερό ωράριο λειτουργίας είναι γνωστό και προσαρμόζεται ανάλογα με την περίοδο του έτους. Τα ρούχα πλένονται αυτόματα στα πλυντήρια. Οι εθελοντές βοηθούν στη συλλογή των ρούχων, στη μεταφορά τους από τα πλυντήρια στα στεγνωτήρια, στην επιστροφή τους στους αστέγους και γενικότερα στην οργάνωση της διαδικασίας.

Μέχρι σήμερα, η Ithaca έχει ωφελήσει 1.100 και πλέον συνανθρώπους μας, στα 6 σημεία λειτουργίας της, πραγματοποιώντας περισσότερες από 3.000 πλύσεις σε 18 τόνους ρούχων!

H Endless στο πλευρό της Ithaca και των άστεγων συμπολιτών μας

Η Endless Ευρωχαρτική αποτελεί μία από τις πλέον πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία προϊόντων χάρτου και την παραγωγή υγρών απορρυπαντικών. Είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που υποστηρίζει την παραγωγή προϊόντων στην χώρα μας και απασχολεί 195 άτομα.

Η συνεισφορά της εταιρείας στο κοινωνικό σύνολο και η ευαισθητοποίηση προς το περιβάλλον καθοδηγούν τα βήματά της. Για αυτό δεν γινόταν να απουσιάζει από μια τόσο σημαντική δράση όπως αυτή της Ithaca.

Η Endless απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι διαθέτει υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προσφέροντας στην Ithaca προϊόντα για να καλυφθούν οι ανάγκες της δράσης της για έναν ολόκληρο χρόνο! Παράλληλα, προσέφερε και 350 σακούλες με είδη υγιεινής, οι οποίες μοιράστηκαν στους ωφελούμενους τους προγράμματος Ithaca Laundry, σε όλα τα σημεία λειτουργίας του.

 

Τελευταία Νέα