Πώς καταφέραμε να δουλέψουμε για μια βδομάδα από το σπίτι

Gazzetta team
Πώς καταφέραμε να δουλέψουμε για μια βδομάδα από το σπίτι

bet365

Πήραμε ένα laptop και ένα πολυμηχάνημα και κάναμε την επανάστασή μας. Η εποχή έχει αλλάξει και το να είσαι δημοσιογράφος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πηγαίνεις στο γραφείο.

Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο θα συμφωνήσουμε όλοι, αυτό είναι πως το πρωινό ξύπνημα παραμένει ό,τι πιο βάρβαρο μπορεί να σου συμβεί.

Και αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις που πρέπει να ξυπνήσεις άγρια χαράματα για να φύγεις για διακοπές, όλες τις υπόλοιπες φορές αυτό συμβαίνει για να ντυθείς και να πας στη δουλειά.

Οι έρευνες ισχυρίζονται πως το πρωινό ξύπνημα σε κάνει πιο δραστήριο, πιο δημιουργικό και μειώνει το στρες. Αλήθεια, αυτοί που κάνουν αυτές τις έρευνες, μας έχουν δει ποτέ πως είμαστε το πρωί μέχρι να πιούμε καφέ, να συνέλθουμε και να καταφέρουμε να εναρμονιστούμε με τους φρενήρεις ρυθμούς του γραφείου; Σίγουρα τέτοιου είδους έρευνες πληρώνονται από τους εργοδότες μας για να μας πείσουν πως είναι καλό να ξεσπιτωνόμαστε από τα άγρια χαράματα. Δεν εξηγείται αλλιώς!

Τα τελευταία χρόνια, η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου, η δυνατότητα να είσαι παντού online, οι νέες συσκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών και η μετεξέλιξη της αγοράς εργασίας έχουν αλλάξει την εργασιακή καθημερινότητα. Ναι, το πρωινό ξύπνημα ισχύει ακόμα, αλλά πλέον μπορείς να δουλεύεις από το σπίτι και να ξυπνάς μόλις 5 λεπτά πριν πιάσεις δουλειά και όχι καμιά ώρα πιο πριν.

Ιδίως στην περίπτωσή μας, αυτή του εργαζόμενου στα media, το να μπορείς να δουλέψεις από το σπίτι είναι μεγάλο προτέρημα.

Άλλωστε, τα κείμενα που γράφουμε, τα τηλέφωνα που κάνουμε, οι πληροφορίες που διασταυρώνουμε, όλα γίνονται στον ηλεκτρομαγνητικό χωροχρόνο και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι οι κατάλληλες συσκευές και η όρεξη για δουλειά.

Κάπως έτσι το σκεφτήκαμε και εμείς και αποφασίσαμε να περάσουμε μια ολόκληρη εβδομάδα μακριά από το γραφείο και να εργαστούμε από το σπίτι. Βέβαια, μία τέτοια κίνηση εμπεριέχει αρκετό ρίσκο, καθώς τα PC στο γραφείο είναι αναβαθμισμένα, εναρμονισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και δεν κολλάνε όπως το αυτό που έχουμε σπίτι και πρέπει να του κάνουμε format κάθε τρεις και λίγο.

Γι' αυτό, η πρώτη κίνηση ήταν να αγοράσουμε ένα καινούργιο laptop, που θα «τρέχει» καλά, θα έχει καλή ανάλυση και θα είναι εύχρηστο. Να το χρησιμοποιούμε για να γράψουμε τα κείμενά μας, να σερφάρουμε άνετα στο διαδίκτυο, να μην κολλάει όταν ανοίγουμε 20 παράθυρα και η μπαταρία να διαρκεί πολύ για να μην χρειάζεται να είμαστε μόνιμα καθηλωμένοι στο γραφείο.

Η επιλογή ήταν εύκολη. Το Lenovo V510-15IK φάνταζε ως η ιδανική επιλογή. Οι ανθεκτικοί μεντεσέδες από κράμα ψευδαργύρου προσδίδουν μια εξαιρετική εμφάνιση -σε περίπτωση που το πάρεις μαζί σου στην καφετέρια για να δουλέψεις σε άλλο, πιο ζωντανό κλίμα- ενώ οι ρυθμιζόμενες επιλογές ultrabay παρέχουν την ευελιξία για πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για ταξίδια.

Ποιος είπε ότι αν για παράδειγμα θες να φύγεις για τριήμερο, δεν μπορείς να δουλέψεις στο αεροπλάνο ή το πλοίο;

Βέβαια, η δουλειά του δημοσιογράφου, όσο ηλεκτρονική και αν έχει γίνει η εποχή μας, απαιτεί πάντα και το να βλέπεις τα κείμενά σου τυπωμένα, να αναλύεις παλαιότερα άρθρα που μόνο σε φωτοτυπίες μπορείς να τα βρεις, να εκτυπώνεις φωτογραφίες για να τσεκάρεις την ανάλυση και τα χρώματα, να πρέπει να σκανάρεις βιβλία ή περιοδικά προκειμένου να τα διαβάζεις online και να μην τα κουβαλάς.

Χρειαζόμασταν λοιπόν ένα πολυμηχάνημα που να τα κάνει όλα αυτά.

Πάλι η επιλογή ήταν εύκολη. Το HP Officejet 6950 e-All-in-One ήταν αυτό ακριβώς που ψάχναμε. Ένα πολυμηχάνημα για τη δημιουργία έγχρωμου και μαύρου κείμενου επαγγελματικής ποιότητας ακόμα και αν έχει αναφορές, διαγράμματα και πίνακες. Δηλαδή, όλα αυτά που κάνουν ένα άρθρο ακόμη πιο θελκτικό για τον αναγνώστη.

Και το καλύτερο; Συνδέεις ένα smartphone ή tablet απευθείας με τον εκτυπωτή και εκτύπωνεις εύκολα χωρίς δίκτυο ή εκτυπώνεις ασύρματα και συνδέεσαι ασύρματα με άλλες συσκευές. Δηλαδή, μας λύνονται τα χέρια ακόμη και στην περίπτωση που κάτι συμβεί στο laptop και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε να εκτυπώσουμε κάτι από το mail μας. Χρειάζεται να πούμε και για τις άλλες δυνατότητες που έχει όσον αφορά τη σάρωση, την αποστολή πολυσέλιδων fax και τη γρήγορη ταχύτητα εκτέλεσης όλων των παραπάνω;

Με τις δύο αυτές συσκευές καταφέραμε να περάσουμε μια υπέροχη βδομάδα. Ούτε εντάσεις στη δουλειά, ούτε φασαρία από τους συναδέλφους, ούτε συνεχής έλεγχος τι κάναμε και τι δεν κάναμε. Κοινώς, ήταν μια φοβερή εμπειρία που μας έκανε να θέλουμε να δουλεύουμε συνέχεια έτσι. Και πήραμε απόφαση να το κάνουμε διαλέγοντας τα καλύτερα μηχανήματα.

Φτιάξαμε, λοιπόν, το καλύτερο desktop αγοράζοντας αρχικά μία κεντρική μονάδα Lenovo Desktop PC 300-20ISH, με μνήμη 4GB και χωρητικότητα 500GB για να νιώθουμε πραγματικά λες και έχουμε το υπερμηχάνημα στο οποίο συνηθίσαμε να δουλεύουμε στο γραφείο.

Έπειτα, πήραμε μια οθόνη Samsung LS22F350 22", η οποία διαθέτει απίστευτα λεπτή σχεδίαση και ευρεία γωνία θέασης ώστε να απολαμβάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα βίντεο και τα ντοκιμαντέρ που θα εμπλουτίζουν τα άρθρα μας. Το μόνο που έλειπε για να συμπληρωθεί το απόλυτο εργαλείο της δουλειάς μας ήταν ένα Microsoft 850 Wireless πληκτρολόγιο, ώστε να δουλεύουμε μέχρι και 5 μέτρα μακριά από το PC ή να παίρνουμε μόνο το ποντίκι μαζί μας για να δουλέψουμε σε laptop ενώ ταξιδεύουμε.

Πλέον ναι, δουλεύουμε άνετα από το σπίτι και μας αρέσει πολύ!

Με 94 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ο Κωτσόβολος είναι πάντα κοντά σου για να μπορείς να αγοράσεις ό,τι χρειάζεσαι για τη δουλειά σου.

Μην το αμελήσεις! Μπορείς να επισκεφτείς τώρα το πιο κοντινό κατάστημα και να φροντίσεις ώστε το σπίτι σου να γίνει το γραφείο σου.

Καλύτερο από το να ξυπνάς από τα ξημερώματα, δεν συμφωνείς;

 

Τελευταία Νέα