Η καλοκαιρινή απόδραση των παιδιών ξεκινάει στον Εθνικό Κήπο

Gazzetta team
Η καλοκαιρινή απόδραση των παιδιών ξεκινάει στον Εθνικό Κήπο

bet365

Ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται όλο τον Ιούνιο σε έναν μοναδικό χώρο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων.

«Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» θα ονομάζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν από 1 έως 30 Ιουνίου ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Τι κάνουν ο Ματίς και ο Μονέ στον Εθνικό Κήπο; Εμπνέουν τους μικρούς μας φίλους, όπως και τα έργα της μόνιμης συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης, να ζωγραφίσουν να φτιάξουν ξεχωριστές φανταστικές ιστορίες και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

Τα παιδιά γίνονται μικροί φυσιοδίφες και ανακαλύπτουν τα φυτά του Κήπου, περιηγούνται στα μονοπάτια του και δημιουργούν ένα σπάνιο άλμπουμ αναμνήσεων, επικοινωνούν με προϊστορικές λέξεις, εντοπίζουν τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά του, παίζουν με το μαρμάρινο ρολόι και ανακαλύπτουν τον χρόνο.

Με ξεναγό μοναδικές ιστορίες και βιβλία των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Αθηναίων ταξιδεύουν σε χώρες μακρινές και μαθαίνουν για τους πρασίνους ήρωες του Κήπου, τα δέντρα και τα φυτά του.

Επίσης, έρχονται σε επαφή με την Τέχνη της φωτογραφίας και χρησιμοποιούν Polaroid φωτογραφικές μηχανές, παίρνουν μέρος σ’ ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού, συμμετέχουν σε εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής εξελίσσοντας τα εκφραστικά μέσα και τις δεξιότητές τους, ενώ ευαισθητοποιούνται σε θέματα οικολογικής συνείδησης. Παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια και ως «πράσινοι ντετέκτιβ» αναλαμβάνουν μια σειρά από αποστολές.

Οι μικροί επισκέπτες του Κήπου θα διασκεδάσουν μέσα από διαδραστικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και μουσικοκινητικά δρώμενα και θα ακολουθήσουν τη Μαίρη Πόππινς στο παιχνίδι της μεταμόρφωσης.

*Για τη συμμετοχή στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή στο: www.opandakipos.gr

Περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ. 210-5284854

Web: www.opanda.gr και www.zisetonkipo.gr

#zisetonkipo

 

Τελευταία Νέα