Παρενέργειες Coolsculpting: Τι να προσέξω στην κρυολιπόλυση

Gazzetta team
Παρενέργειες Coolsculpting: Τι να προσέξω στην κρυολιπόλυση

bet365

Αναρωτιέστε αν η κρυολιπόλυση έχει αποτελέσματα; Σας έχουμε όλες τις απαντήσεις στις αμφιβολίες σας!

Tο πιο trendy θέμα αυτή τη στιγμή στις αναζητήσεις της Google είναι μια λέξη που πιθανώς να την ακούτε συνέχεια από φίλους και γνωστούς: Coolsculpting. Δεν είναι όμως εντελώς νέα η τεχνολογία που χρησιμοποιεί: Είναι η μέθοδος της ψύξης του πάχους την οποία ως τώρα την γνωρίζαμε απλά ως κρυολιπόλυση. Ανακαλύφθηκε όταν ιατροί στην Αμερική παρατήρησαν πως τα παιδιά που έτρωγαν παγωτό είχαν μείωση του λίπους στα μάγουλά τους. «Το λίπος είναι πολύ πιο ευαίσθητο στην αλλαγή θερμοκρασίας από ότι η επιδερμίδα» μας εξηγεί η ιατρική ομάδα του MC Medical Center. «Τα λιποκύτταρα ουσιαστικά νεκρώνονται, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το δέρμα, και μετά αποβάλλονται σταδιακά, με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό, χωρίς να επιβαρύνει τα όργανα».

Είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος;

Η θεραπεία Coolsculpting έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα που έχουν ανεπιθύμητο λίπος σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Αντίθετα από ότι μια χειρουργική επέμβαση με στόχο την απώλεια κιλών (όπως για παράδειγμα το γαστρικό by pass) το Coolsculpting δεν είναι λύση αδυνατίσματος για υπέρβαρους. Οι ιδανικοί υποψήφιοι έχουν τοπικό λίπος που θέλουν να εξαλείψουν αλλά δεν θέλουν να κάνουν χειρουργική λιποαναρρόφηση. Το Coolsculpting αφαιρεί το τοπικό πάχος χωρίς χειρουργείο με μια μόνο συνεδρία.

Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία; Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Η θεραπεία του CoolSculpting εξατομικεύεται στους στόχους του κάθε ατόμου. Η διάρκεια της θεραπείας ποικίλλει, και εξαρτάται από τον αριθμό των περιοχών που θα αντιμετωπιστούν. Κατά μέσο όρο η θεραπεία διαρκεί περίπου μια ώρα, όταν όμως αντιμετωπίζουμε παραπάνω από ένα σημεία του σώματος, δηλαδή παραδείγματος χάρη άνω και κάτω κοιλία, τότε απαιτείται ο διπλάσιος χρόνος. Η κλινική CoolSculpting του MC Medical Center είναι η μοναδική στην Ελλάδα που διαθέτει δύο συσκευές, και η μοναδική που μπορεί να αντιμετωπίσει δύο περιοχές ταυτόχρονα.

Που πηγαίνει το λίπος; Είναι τα αποτελέσματα μόνιμα;

Από τη στιγμή που τα λιποκύτταρα έχουν κρυσταλλοποιηθεί, δηλαδή έχουν παγώσει, οδηγούνται σε απόπτωση (βιολογικός θάνατος) και με φυσική διαδικασία αποβάλλονται από το σώμα. Τα λιποκύτταρα αποβάλλονται οριστικά, για πάντα.

Πως νιώθει κανείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Όταν ξεκινήσει η διαδικασία της ψύξης, τα πρώτα λεπτά θα αισθανθείτε έντονο κρύο. Αυτή η αίσθηση όμως γρήγορα φεύγει, καθώς η περιοχή μουδιάζει. Με κάποιες κεφαλές υπάρχει επίσης η αίσθηση του «ρουφήγματος» τη στιγμή της τοποθέτησης. Μετά από πέντε με δέκα λεπτά, η οποιαδήποτε μικρή ενόχληση εξαφανίζεται. Πολλοί διαβάζουν το βιβλίο τους, ελέγχουν τα email τους, ή αποκοιμούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και ανώδυνα. Μετά τη θεραπεία, ο εξειδικευμένος θεραπευτής θα κάνει μασάζ για δύο με τρία λεπτά στην περιοχή έτσι ώστε να επανέλθει η φυσιολογική θερμοκρασία, και κατόπιν επιστρέφετε στις δραστηριότητές σας.

Η μέθοδος CoolSculpting είναι ασφαλής;

Το CoolSculpting είναι η μοναδική συσκευή κρυολιπόλυσης με την έγκριση του FDA. Υπάρχουν περισσότερες από 50 δημοσιευμένες κλινικές μελέτες σχετικά με τις επιτυχείς εκβάσεις 4.000 Coolsculpting θεραπειών, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 2.500.000 θεραπείες σε όλο τον κόσμο. Με εκατομμύρια εκτελεσμένες θεραπείες, με κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν τόσο την ασφάλεια όσο και την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, αποτελεί τη νούμερο 1 μέθοδο κρυολιπόλυσης παγκοσμίως.

Η θεραπεία CoolSculpting έχει αντενδείξεις;

Όπως και σε κάθε ιατρική μέθοδο, υπάρχουν περιπτώσεις που η θεραπεία δεν είναι κατάλληλη, για αυτό και προτού αποφασιστεί το πλάνο θεραπείας ζητείται αναλυτικό ιατρικό ιστορικό και γίνεται κλινική εξέταση του ενδιαφερόμενου. Οι αντενδείξεις είναι σπάνιες, όπως λόγου χάρη αν πάσχετε από κρυοσφαιριναιμία ή παροξυσμική αιμοσφαιρινουρία. Επιπρόσθετα, η θεραπεία Coolsculpting δεν απευθύνεται σε άτομα με σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας, απλά και μόνο διότι δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος.

Υπάρχουν τυχόν παρενέργειες;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ενδεχομένως να νιώσετε κάποιο ελαφρύ «τράβηγμα», μούδιασμα ή τσιμπηματάκια. Φανταστείτε το σαν να σας έχουν βάλει ένα παγάκι στο δέρμα. Η αίσθηση όμως αυτή διαρκεί λίγα λεπτά, μετά επειδή η περιοχή μουδιάζει, δεν νιώθετε απολύτως τίποτα. Ακριβώς μετά τη θεραπεία, το δέρμα θα είναι ερυθρό και σφιχτό. Σπάνια παρατηρείται μια ελαφριά μελανιά ή κυάνωση, η οποία φεύγει είτε σε λίγες ώρες είτε σε μερικές ημέρες. Η ερυθρότητα μπορεί να επιμείνει για κάποιες ώρες ή ημέρες, όμως σταδιακά υποχωρεί και εξαφανίζεται. Η μόνη αίσθηση που μπορεί να εμφανιστεί για λίγο διάστημα είναι ο κνησμός (φαγούρα). Ουσιαστικά τα συμπτώματα αυτά είναι η αντίδραση της επιδερμίδας στην ψύξη, και δεν αποτελούν παρενέργειες ούτε ενέχουν κινδύνους. Το CoolSculpting είναι το μόνο που διαθέτει το σύστημα Freeze Detect, το οποίο προστατεύει απόλυτα την επιδερμίδα.

Μάθετε περισσότερα για την κρυολιπόλυση με Coolsculpting στην επίσημη σελίδα του MC Medical Center ή στο 211 1088444.

 

Τελευταία Νέα