Πώς αλλάζει ο τρόπος που βλέπουμε τηλεόραση

Πώς αλλάζει ο τρόπος που βλέπουμε τηλεόραση

Πώς αλλάζει ο τρόπος που βλέπουμε τηλεόραση

Με… άλλο μάτι βλέπουν πλέον τηλεόραση όσοι αξιοποιούν τις νέες υπηρεσίες που προσφέρουν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες. 

Το «πάντρεμα» της παραδοσιακής τηλεόρασης με το Internet αλλάζει πλέον άρδην τα δεδομένα του παιχνιδιού, μετατρέποντας το δέκτη σε ένα πλήρες, διαδραστικό εργαλείο.

Η δυνατότητα παρακολούθησης ταινιών όποτε θέλει ο θεατής, η εγγραφή προγραμμάτων στο σκληρό δίσκο, η ευχέρεια να βλέπεις τηλεοπτική εικόνα από το κινητό και το tablet, ακόμα και το replay (!) σε επιλεγμένα τηλεοπτικά προγράμματα είναι πραγματικότητα και στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά και προπομπός των τεκτονικών αλλαγών που έρχονται στην τηλεοπτική εμπειρία αποτελεί η νέα υπηρεσία hybrid που πρόσφατα λάνσαρε η Cosmote TV.

AdTech Ad

«Πατώντας» ακριβώς στη σύνδεση της τηλεοπτικής εικόνας με το Internet, η καινοτόμα αυτή υπηρεσία προσφέρει δωρεάν στους συνδρομητές μια σειρά από διαδραστικές δυνατότητες, που αναβαθμίζουν κατακόρυφα την τηλεοπτική εμπειρία.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται το COSMOTE CINEMA ON DEMAND, χάρη στο οποίο οι συνδρομητές μπορούν ανά πάσα στιγμή να παρακολουθήσουν όποια ταινία τους ενδιαφέρει, επιλέγοντας ανάμεσα σε ταινίες πρώτης προβολής, αμέσως μετά τον κινηματογράφο. Αντίστοιχα, η Υπηρεσία Εγγραφής Προγραμμάτων (PVR), επιτρέπει στους συνδρομητές να συνδέσουν τον αποκωδικοποιητή τους με σκληρό δίσκο και να «γράψουν» σε αυτό τα αγαπημένα τους προγράμματα, ώστε να τα παρακολουθήσουν όποτε και όσες φορές θέλουν.

Η υπηρεσία COSMOTE TV GO μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο ή το tablet σε τηλεόραση, επιτρέποντας στους συνδρομητές να παρακολουθήσουν εν κινήσει τα προγράμματα που τους ενδιαφέρουν, ενώ χάρη στο COSMOTE REPLAY TV μπορούν να δουν ξανά και ξανά συγκεκριμένες στιγμές από το τηλεοπτικό πρόγραμμα  γυρίζοντας τον χρόνο πίσω έως και 48 ώρες. Τέλος, η υπηρεσία COSMOTE TV PLUS προσφέρει πρόσβαση σε μια πλούσια ταινιοθήκη με ταινίες και ξένες σειρές καθώς επίσης και σε ντοκιμαντέρ χωρίς καμία επιπλέον χρέωση από τα κανάλια OTE CINEMA και OTE HISTORY.

Και νέες υπηρεσίες

Παράλληλα, όπως αναφέρει στο insider.gr  o κ. Νίκος Καλλιάνης, Senior Manager Product Marketing, Sales Development & Commercial Planning της COSMOTE TV, στο «μπουκέτο» αυτό σύνδρομα θα προστεθεί μια σειρά από νέες υπηρεσίες. «Έμφαση τη φετινή χρονιά έχουμε δώσει σε υπηρεσίες και λειτουργικότητες που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία του πελάτη. Με την υβριδική υπηρεσία οι συνδρομητές μας δεν θα μένουν μόνο στο ζάπινγκ αλλά θα πάρουν τον έλεγχο της τηλεοπτικής τους ψυχαγωγίας με on-demand, multi-screen & replay tv λειτουργίες. Όλα αυτά απλά συνδέοντας τον αποκωδικοποιητή τους με το internet. Στην ίδια λογική θα συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά. Κάποιες από τις υπηρεσίες που έρχονται είναι το multi-room για τους δορυφορικούς συνδρομητές από τις αρχές του 2017, ώστε να μπορούν να βλέπουν COSMOTE TV σε περισσότερες από μία τηλεοράσεις στο σπίτι τους. Σχεδιάζουμε επίσης WiFi connectivity δυνατότητες για τους αποκωδικοποιητές μας, αλλά και εφαρμογές “companion device” για κινητά και τάμπλετ, που θα μπορούν να αντικαταστήσουν το παραδοσιακό τηλεχειριστήριο, μεταξύ άλλων».

Η διαδικασία αναβάθμισης

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η διαδικασία αναβάθμισης στην υπηρεσία hybrid είναι εξαιρετικά απλή και καθόλου χρονοβόρα.

Για να μάθει κάποιος  αν είναι ήδη κάτοχος του νέου hybrid αποκωδικοποιητή μπορεί  να το ελέγξει, πατώντας το κουμπί «Μενού» από το τηλεχειριστήριο. Αν το μενού που ανοίγει είναι οριζόντιο και οι επιλογές που βλέπει είναι «Κανάλια», «On Demand», «Ρυθμίσεις» & «Λογαριασμός Χρήστη» καθώς πλοηγείται  με το αριστερό & δεξί βέλος, τότε βρίσκεται στην hybrid υπηρεσία. Αν το μενού που βλέπει είναι κάθετο τότε δεν έχει ακόμα αναβαθμιστεί σε hybrid ο αποκωδικοποιητής.

Στην περίπτωση συνδρομητών COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου αυτοί θα πρέπει να στείλουν SMS στο 54994, γράφοντας τη λέξη HYBRID και τον αριθμό της συνδρομητικής  τους κάρτας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που θα λάβουν στο απαντητικό sms. Προκειμένου να αξιοποιήσουν τις νέες υπηρεσίες, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να συνδέσουν τον αποκωδικοποιητή τους με το Internet οποιουδήποτε παρόχου.

Αναλυτικά οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Best of internet