25 χρόνια VSA Hellas: Η τέχνη σπάει φραγμούς

25 χρόνια VSA Hellas: Η τέχνη σπάει φραγμούς

Η «Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas» γιορτάζει 25 χρόνια δράσης με ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό διήμερο.

25 χρόνια VSA Hellas: Η τέχνη σπάει φραγμούς

25 χρόνια θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικά για όλους… το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206)! 25 χρόνια παραστάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις, φεστιβάλ… 25 χρόνια μαζί άνθρωποι με και χωρίς αναπηρίες σπάμε προσωπικούς και εξωτερικούς φραγμούς για να ανακαλύψουμε καινούργιες διαδρομές μέσα από την χαρά της τέχνης.

Η VSA Hellas γιορτάζει αυτή την μεγάλη διαδρομή μέχρι σήμερα παρουσιάζοντας ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις ομάδες της:

- Μουσικοθεατρική Παράσταση «Δωδεκάτη Νύχτα»

- Παράσταση χορού «Πινελιά»

- Παράσταση θεατρικού παιχνιδιού «Ένα παπούτσι, να μία ιδέα»

- Έκθεση εικαστικών (Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 21 ως τις 27 Νοεμβρίου)

- Βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια για όλους, εστιασμένα στο θέατρο, στο χορό, στη μουσική, στα εικαστικά ή σε συνδυασμό τεχνών με στόχο την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων υπάρχει στην ιστοσελίδα της οργάνωσης: www.vsahellas.gr

Και στην σελίδα στο Facebook.

Λίγα λόγια για την VSA Hellas

Η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες - Very Special Arts Hellas ιδρύθηκε το 1990, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και στοχεύει στην πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρίες στις τέχνες και τον πολιτισμό. Είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης VSA International organization on Arts and Disability

Από την ίδρυση της υλοποιεί σταθερά εβδομαδιαία καλλιτεχνικά εργαστήρια για θέατρο, μουσική, χορό και εικαστικά, οργανώνει εκθέσεις, βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, λαμβάνει μέρος σε φεστιβάλ και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις.

Συμβάλλει στην εξοικείωση καλλιτεχνών σε συνενωτικές δράσεις και στην λειτουργία μεικτών καλλιτεχνικών ομάδων.
Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει για θέματα αναπηρίας και προσβασιμότητας των πολιτιστικών χώρων.

Επίσης, οργανώνει ξεναγήσεις ατόμων με αναπηρίες σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους και ακουστική περιγραφή θεατρικών παραστάσεων για θεατές με προβλήματα όρασης.
Σημαντικό ρόλο στις δράσεις του φορέα έχει η ενεργή συμμετοχή εθελοντών σε όλους τους τομείς.

Όλες οι υπηρεσίες της VSA Hellas προσφέρονται δωρεάν. 

Best of internet