Καθαρό δέρμα σημαίνει sexy εμφάνιση!

Gazzetta team
Καθαρό δέρμα σημαίνει sexy εμφάνιση!

bet365

Ακολουθείτε με ευλάβεια τους κανόνες που σας έχει θέσει ο δερματολόγος σας, καθαρίζετε το δέρμα σας συχνά, δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα με οινόπνευμα, αλλά δεν καταφέρνετε να απαλλαγείτε από τις κοκκινίλες και τα σπυράκια;

Αυτό συμβαίνει διότι πάσχετε από ενήλικη ακμή, και δυστυχώς συχνά καθυστερείτε να το συνειδητοποιήσετε έχοντας την λανθασμένη αντίληψη πως η ακμή εμφανίζεται μόνο σε εφήβους και παιδιά.

Όπως αναφέρει ο δερματολόγος αφροδισιολόγος του MC Medical Center Δρ. Δημήτριος Καραφουλίδης, «Μπορεί να μην είχατε ποτέ ακμή, και να την εμφανίσετε για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε ηλικία. Το πρόσωπο, το άνω μέρος του θώρακα και η πλάτη είναι τα πιο συνήθη σημεία στα οποία εκδηλώνεται.»

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις είναι σοβαρές, διότι επηρεάζει την εξωτερική εμφάνιση και προκαλεί δυσφορία. Καθώς συχνά οι βλάβες του δέρματος προκαλούν πόνο, προσθέτουν επιπλέον ενόχληση στην καθημερινότητα.

Στην ύπαρξή της συναινούν παράγοντες όπως ο τύπος του δέρματος, η κληρονομικότητα, η ορμονική ανισορροπία, ενώ πιθανολογούνται και άλλοι όπως είναι το άγχος, το κάπνισμα, η χλωρίδα του εντέρου και ο μεταβολισμός.

Η ακμή είναι μια νόσος που θεραπεύεται δύσκολα, όμως εφόσον ο δερματολόγος εξετάσει όλες τις παραμέτρους που συμβάλλουν στην ύπαρξή της και καθορίσει το βαθμό και τον τύπο, μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική θεραπεία.

Στρες, τυχόν φαρμακευτική αγωγή, ορμονολογικές διαταραχές και κληρονομικότητα, είναι οι βασικές παράμετροι που πρέπει να αξιολογηθούν σωστά, λαμβάνοντας το πλήρες ιατρικό ιστορικό του ατόμου.

Στόχος της θεραπείας είναι να εξαλείψει την ακμή στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, αποφεύγοντας την φαρμακευτική αγωγή η οποία συχνά προκαλεί παρενέργειες στον οργανισμό.

Η εφαρμογή του laser ακμής δίνει λύση στο πρόβλημα.

Το laser ακμής έχει τριπλή δράση:

- Δρα στα διεσταλμένα τριχοειδή περιορίζοντας την φλεγμονή

- Έχει βακτηριοκτόνο δράση

- Μειώνει την έκκριση σμήγματος.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά ακόμα και μετά την πρώτη εφαρμογή του laser, ενώ ο αριθμός των θεραπειών καθορίζεται ανάλογα με την κλινική εικόνα της ακμής.

Συνδυαστικά με την εφαρμογή του laser, ο δερματολόγος προχωρά σε πίλινγκ της επιδερμίδας, με στόχο τον βαθύ καθαρισμό του θύλακα των τριχών, εκεί δηλαδή όπου παγιδεύεται η σκόνη, η λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για τα σπυράκια. Ακολουθώντας αυστηρό πρωτόκολλο θεραπείας, το peeling εξατομικεύεται στις ανάγκες του δέρματος.

Η μη επεμβατική εφαρμογή του laser και του peeling, συνδυάζει διαφορετικές δράσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν ριζικά το πρόβλημα της ακμής. Η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση του laser μαζί με την εξισορρόπηση του PH που προσφέρει το peeling συμβάλλουν στη μείωση της λιπαρότητας του δέρματος και απομακρύνουν τις βλάβες χωρίς σημάδια ή ουλές.

 

Τελευταία Νέα