Έρχεται το MITEF Greece Startup Competition 2017 στο American College of Greece

Gazzetta team
Έρχεται το MITEF Greece Startup Competition 2017 στο American College of Greece

bet365

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Ξεκίνησε επίσημα η περίοδος αιτήσεων για το MITEF Greece Startup Competition 2017, που διεξάγεται για τρίτη φορά στη χώρα μας από το MIT Enterprise Forum Greece. Ο διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και διασύνδεση με τη διεθνή αγορά Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας. Οι αιτήσεις στο διαγωνισμό, που γίνονται μέσω της πλατφόρμας mitefcompetition.org/greece, έχουν ξεκινήσει από τις 28 Οκτωβρίου, 2016 και λήγουν στις 20 Δεκεμβρίου, 2016.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν επιχειρηματική τεχνογνωσία μέσω έμπρακτης καθοδήγησης και να διερευνήσουν συνεργασίες, ιδιαίτερης σημασίας για τη μετέπειτα αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά. Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων καθώς και η προβολή τους διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Παράλληλα, οι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρίας τους. Ο διαγωνισμός ακολουθεί τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών, που πραγματοποιεί το MIT Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.

Πρώτη παρουσίαση του νέου κύκλου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου StartSmart Greece, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στο The American College of Greece. Η ενότητα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει: α) παρουσίαση των κριτηρίων και της συνολικής διαδικασίας αίτησης, και β) περιγραφή του προγράμματος και απολογισμό προηγούμενων κύκλων. Παράλληλα στη σκηνή θα ανέβουν οι 3 εταιρίες Yodiwo, InSyBio Ltd. και Sentio Solutions (Feel) που αναδείχθηκαν νικητές του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2016 και θα μοιραστούν με το κοινό τις προσωπικές τους εμπειρίες από τη συμμετοχή τους. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα συνεδρίου εδώ και για εγγραφή στο συνέδριο εδώ.

Επόμενες εκδηλώσεις ενημέρωσης του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 7 Νοεμβρίου, και στo Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Patras Science Park), στις 8 Νοεμβρίου. Κεντρικός ομιλητής των εκδηλώσεων θα είναι η Μαρίνα Χατσόπουλος, Angel Investor & Entrepreneur, που θα αναλύσει τις σημαντικότερες παραμέτρους για τη χρηματοδότηση μιας νεοφυούς επιχείρησης ενώ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του MIT Enterprise Forum Greece, θα ενημερώσει το κοινό σχετικά με το φετινό διαγωνισμό. Περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά ανοιχτών ενημερωτικών εκδηλώσεων και online webinars σε συνεργασία με οργανισμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί σημαντικό μέρος του ετήσιου προγράμματος δράσεων του MITEF Greece για την ενδυνάμωση, ανάδειξη και ανάπτυξη της εξωστρέφειας των καλύτερων και δυναμικότερων ελληνικών τεχνολογικών ομάδων. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις που έλαβαν χώρα το 2016 μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: MITEF Greece Startup Competition.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο mitefcompetition.org/greece για να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με το διαγωνισμό. Επίσης, πληροφορίες θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤ ΕF Greece.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα