Αδριατική Λίγκα: Ζητά έγκριση της ΕΟΚ για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

Αδριατική Λίγκα: Ζητά έγκριση της ΕΟΚ για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

bet365

Η Αδριατική Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων πως οι «αιώνιοι» πρέπει να καταθέσουν πλήρη δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στην ABA Liga, απαιτώντας παράλληλα την έγκριση της ελληνικής Ομοσπονδίας!

Τα μέλη της Αδριατικής Λίγκας συνεδρίασαν σήμερα (24/5) στην Μπάνια Λούκα, θέτοντας επί τάπητος μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη διοργάνωση όπου συμμετέχουν οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η συνεδρίαση αναλώθηκε κυρίως στους επεισοδιακούς τελικούς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπουντούτσνοστ.

Οι πρόεδροι των δυο ομάδων, Νεμπόισα Τσόβιτς και Ντράγκαν Μπόκαν τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 10.000 ευρώ έκαστος ενώ οι Μαυροβούνιοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, καθώς δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα τους σε ό,τι αφορά την ακύρωση των τελικών!

Στο τραπέζι έπεσε το ζήτημα της συμμετοχής του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη διοργάνωση. Ουσιαστικά, η Αδριατική Λίγκα θα εξετάσει το ζήτημα ζητώντας από τους «αιώνιους» πλήρεις φακέλους, απαιτώντας παράλληλα την έγκριση της ελληνικής ομοσπονδίας!

Η ανακοίνωση

«Συμπεράσματα της Γενικής Συνέλευσης

Το συμβούλιο της Αδριατικής Λίγκας συνεδρίασε σήμερα 24/5/2019 στην Μπάνια Λούκα, ανέλυσε τη σεζόν 2018-19 και κατέληξε σε μια σειρά από συμπεράσματα με στόχο την ισχυροποίηση και την ανάπτυξη της διοργάνωσης.

Έπειτα, λοιπόν από έναν εποικοδομητικό διάλογο που διήρκεσε 7 ώρες, τα κλαμπ συμφώνησαν ότι μελλοντικά δεν πρέπει να επαναληφθούν εικόνες όπως οι πρόσφατες στους τελικούς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπουντούτσνοστ, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις αρχές στις οποίες έχει δομηθεί η ABA Liga.

Η Αδριατική Λίγκα αποφάσισε, επίσης να ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής της νέας διοίκησης το συντομότερο δυνατό.

Η Γενική Συνέλευση συζήτησε τα αιτήματα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Μπνέι Ερζλίγια σε ό,τι αφορά την αποδοχή τους στη διοργάνωση. Η Γενική Συνέλευση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να συζητηθεί το συγκεκριμένο αίτημα, είναι πρωτίστως αναγκαίο οι συγκεκριμένες ομάδες να υποβάλουν πλήρη δικαιολογητικά σύμφωνα με τις ιδρυτικές πράξεις της ABA Liga, η οποία απαιτεί επίσης την έγκριση των εθνικών ομοσπονδιών μπάσκετ που ανήκουν.

Τέλος, η συνέλευση της ΑΒΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διοργάνωση αντιπροσωπεύει μια διαδικασία προόδου, προώθησης κι ανάπτυξης του μπάσκετ στην περιοχή και ότι ως τέτοια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα όλων των συλλόγων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ABA LIGA Τελευταία Νέα