Αγγέλου: «Φταίω εγω και η φανέλα»

Gazzetta team
Αγγέλου: «Φταίω εγω και η φανέλα»

bet365

O Άρης ηττήθηκε από το Ρέθυμνο και μάλιστα εντός έδρας με τον Βαγγέλη Αγγέλου να αναλαμβάνει την ευθύνη και να εξηγεί πόσο βαρια είναι η φανέλα της ομάδας του.

«Η ανάλυση του αγώνα είναι απλή. Το Ρέθυμνο παίζει ένα «gambling game» με τρίποντα, θέλει να σουτάρει διπλάσια τρίποντα από τον αντίπαλο και να έχει 17-20 κατοχές περισσότερες. Στόχος μας ήταν να μην γίνουν περισσότερες επιθέσεις από το Ρέθυμνο και να βγουν τα σουτ μας από συγκεκριμένες γωνίες. Το παιχνίδι θα πήγαινε στις κατοχές, φάνηκε επίσης ότι η ισορροπία ασίστ- λάθη είναι σημαντική. Κάναμε επτά λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο, το Ρέθυμνο κανένα. Το παιχνίδι γύρισε αντίθετα. Είχαμε σήμερα 17 ασίστ και 17 λάθη. Δε θέλω μιλήσω για άμυνα. Στα τρία δεκάλεπτα είχαμε και επιλέξαμε έναν τρόπο άμυνας «έναν προς έναν». Έτσι χτίζεις αυτοπεποίθηση. Για την ήττα, πολλές είναι οι αιτίες και οι ενστάσεις. Για μένα ξεκάθαρα το πλάνο είναι η κατοχές, η προσπάθεια και η δημιουργία, αποτύχαμε σε αυτά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Συνεχίζουμε δεν νομίζω ότι τα παιδιά δεν προσπάθησαν, βλέπω το στρες της φανέλας είναι ξεκάθαρο και φαίνεται. Κάθε απουσία φορτώνει τους βασικούς και λυγίσαμε. Βάλτε την συνευθύνη του προπονητή, την ικανότητα του αντιπάλου και έρχεται το αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός ειπε πως «είχαμε μείον 10-12 κατοχές. Όταν κάνεις επτά λάθη με μείον 10 κατοχές στην επίθεση είναι δύσκολο. Έτσι παίξαμε ενώ το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο στα πρώτα τριάντα λεπτά. Μία καλή ερώτηση είναι τα λάθη και από ποιους έγιναν. Ξέρουμε το Ρέθυμνο πως σκέφτεται. Κάναμε πολλά άστοχα σουτ, είχαμε καλύτερη δημιουργία. Μετράει η ευθύνη για την σχέση ασίστ-λαθών και η συνευθύνη για την συγκέντρωση στο τέλος. Και φταίει σε αυτό ο πάγκος. Στο τέλος μετράνε και οι παίκτες που θα πάρουν την μπάλα. Στο τέλος «χάθηκε» και ο πάγκος».

Όσο για το μαρκάρισμα του Ντούβνιακ που σκότωσε τον Άρη υποστήριξε : «Ο Ντούβνιακ μπορεί να βάλει και 50 πόντους, έβαλε 25 σε έναν αγώνα και το Ρέθυμνο και έχανε με 15 πόντους. Με ενδιαφέρει η αμυντική αντίδραση, άφηνες το σουτ και έβαζε τρίποντο, έκλεινες το τρίποντο και έμπαινε προς τα μέσα ο αντίπαλος παίκτης. Στο μπάσκετ κερδίζει όποιος βάζει καλάθι. Αν τελειώνει το παιχνίδι 45-44, ο χαμένος λέει ότι κράτησε τον νικητή στους 45 πόντους. Ο Άρης έχει παρόμοια φιλοσοφία στην επίθεση και μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα. Το θέμα δεν ήταν ο Ντούβνιακ, τον μάρκαρε ο καλύτερος αμυντικός του Άρη, ο Πελεκάνος και πέρασαν ακόμη ο Χαντ, ο Βεργίνης και ο Μούρτος. Δεν ήταν θέμα της άμυνας αλλά της αντίδρασης. Μείνετε στα λάθη, στα 1/6 τελειώματα κάτω από το καλάθι. Το παιχνίδι δεν μπορείς να το προσεγγίσεις μόνο με την άμυνα στον Ντούβνιακ. Οι βασικότατοι παίκτες μας έκαναν κάποια λάθη και στα κρίσιμα σημεία. Κάποια παιδιά με ένα μικρό «ροτέισον» σηκώνουν βάρος. Το βάρος της φανέλας, το στρες, η κούραση, οι τραυματισμοί μας έχουν επηρεάσει. Για να φτιάξεις ομελέτα δεν μπορείς να μην δεν σπάσεις αυγά».

Όσο για το εάν θα άλλαζε κάτι από αποψη τακτικής, ο Έλληνας τεχνικός ήταν ξεκάθαρος. «Δεν θα άλλαζα τίποτα. Ήξερα ότι αν δεν είχε ο αντίπαλος 40%-45% κατοχή παραπάνω θα κερδίζαμε. Το Ρέθυμνο δεν έκανε λάθη και έκανε τρίποντα, εμείς δίναμε πάσες και κάναμε λάθη. Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζουμε ένα άσχημο αποτέλεσμα» και συμπλήρωσε: «Μίλησα με τον Θανάση Γιαπλέ και μου είπε μην ανέβεις αυτή η ομάδα θα πέσει. Εδώ είναι μπορείτε να τον ρωτήσετε. Όταν έρχεσαι και πολεμάς δεν έχω κανένα παράπονο. Δεν ήρθα για να ξεχωρίσω τους παίκτες από μένα. Η διοίκηση κάνει μεγάλο αγώνα. Η ομάδα ήταν διασωληνωμένη στην εντατική και προσπαθούμε να την βγάλουμε στο δωμάτιο μήπως μπορέσει και πάρει κάποια αναρρωτική. Δεν μπορούμε ακόμα να βγούμε από την εντατική. Τι να κάνουμε; Να βγάλουμε εμείς τα καλώδια; Για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα έγιναν κάποια λάθη και στο μπάσκετ κερδίζει αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη. Αυτή είναι η άποψη μου».

Σαρικόπουλος και Τσιάρας δεν έπαιξαν ουτε δευτερόλεπτο με τον Αγγέλου να εξηγεί πως «έγινε για λόγους τακτικής. Ο Άρης έχει ένα πλάνο προοπτικής να βρει λύσεις από μικρά παιδιά. Για τον Τσιάρα και τον Σαρικόπουλο επιλέξαμε έναν ψηλό που είναι πιο γρήγορος, πιο δυνατός στα κοψίματα όπως ο Χαρίσης. Το πλάνο ήταν ο Χαρίσης και Ασημακόπουλος στο «τέσσερα»-»πέντε», ο Σάσα που είχε καλή απόδοση ίσως να έπρεπε ήταν πιο θρασύς στο τέλος και να δώσει την πάσα στον Βεργίνη για να πετύχει το τρίποντο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα