«Τέλειωσε ο Ζοτς, τέλειωσαν και τα μπάτζετ»

«Τέλειωσε ο Ζοτς, τέλειωσαν και τα μπάτζετ»

Gazzetta team
«Τέλειωσε ο Ζοτς, τέλειωσαν και τα μπάτζετ»

bet365

Η «σημαία» του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Φραγκίσμος Αλβέρτης, μίλησε σε ισπανικό περιοδικό για την μετά-Ομπράντοβιτς εποχή και εξήγησε τα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση.

Ο μάνατζερ των «πρασίνων» παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό Gigantes και αναφέρθηκε στον Σέρβο προπονητή, στη νέα σελίδα που ανοίγει ο Παναθηναϊκός, στην καριέρα του, αλλά και στην οικονομική κρίση που άλλαξε τα πάντα.

Διαβάστε μέρος της συνέντευξης του Φραγκίσκου Αλβέρτη:

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι αδύνατον να καλυφθεί το κενό του. Ο Ζέλικο είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, έφυγε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ζωή σταματάει. Ο Ομπράντοβιτς τελείωσε, όπως τελείωσαν και τα μεγάλα μπάτζετ της τελευταίας 10ετίας. Η κοινωνία υποφέρει από την κρίση κι εμείς είμαστε μέρος αυτής».

Για το ευρωπαϊκό που ξεχωρίζει: «Το πρώτο ευρωπαϊκό, αυτό του 1996, καθώς ήταν το πρώτο για τον Παναθηναϊκό και το πρώτο για ελληνική ομάδα. Ξεχωρίζω και του 2002 που επιτεύχθηκε απέναντι σε μια πολύ δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα».

Για την τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς στον τελικό του 1996 κόντρα στη Μπαρτσελόνα: «Ξέρω, ξέρω τι λέτε εσείς (σ.σ. απευθυνόμενους στους Ισπανούς δημοσιογράφους). Για την τάπα του Βράνκοβιτς και διάφορα τέτοια… Θα πρέπει λοιπόν να πούμε ότι το ρολόι ήταν σταματημένο, όταν έγινε η συγκεκριμένη φάση. Όλα πήγαν λάθος σ' εκείνα τα δευτερόλεπτα, αλλά εγώ κρατάω την κουβέντα του Μάλκοβιτς, όταν τον ρώτησαν για την τελευταία φάση. «Αν η Μπαρτσελόνα αισθανόταν νικήτρια, ας έδινε και το πριμ νίκης στους παίκτες της» (σ.σ. γέλια).

Για το αν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία: «Δεν υπάρχει μυστικό. Είναι θέμα επιθυμίας να βάζεις την ομάδα πάνω από τον εαυτό σου. Αυτή ήταν ανέκαθεν η λογική στον Παναθηναϊκό».

Για την απόφαση του να σταματήσει το μπάσκετ: «Ότι θα ξεκινήσεις το μπάσκετ δεν το ξέρεις, αλλά ότι κάποια στιγμή θα κληθείς να το σταματήσεις, είναι σίγουρο».

Για το αν υπάρχει διάδοχός του: «Κάθε παίκτες είναι μοναδικός, ξεχωριστός, με τα δικά του χαρακτηριστικά και στοιχεία».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα