Ο Γεωργάκης, ο Πρίντεζης…. (vid)

Αντώνης Κατσίκης
Ο Γεωργάκης, ο Πρίντεζης…. (vid)
Ο Ολυμπιακός διέλυσε 113-75 τον Ηλυσιακό με τον Γιώργο Γεωργάκη να κάνει σπουδαίο ντεμπούτο και τον Γιώργο Πρίντεζη να είναι ο κορυφαίος για τους Πειραιώτες που έφτασαν το 10-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν λοιπόν το 10-0 και πλέον οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ετοιμάζονται να απολαύσουν το διήμερο ρεπό τους. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους Πειραιώτες το ματς Κυπέλλου με την Καβάλα. Από την άλλη, ο Ηλυσιακός άντεξε για 30 λεπτά, αλλά στο τέλος κατέρρευσε. Χειροκροτήθηκε ο Στόγκλιν από όλο το γήπεδο τη στιγμή της αλλαγής του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είναι πολλές κλάσεις ανώτερους του αντιπάλου του. Και από τη στιγμή που δεν υποτίμησε τον Ηλυσιακό, ήταν αναμενόμενο να φύγει από το παρκέ του ΣΕΦ με τη νίκη και να φτάσει έτσι στο 10-0 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

MVP: Συνήθως ο πολυτιμότερος παίκτης ενός παιχνιδιού… προκύπτει από τους νικητές. Αυτή τη φορά, όμως, ο τίτλος του MVP πηγαίνει δικαιωματικά στον Τερέλ Στόγκλιν. Ο αριστερόχειρας πλέι μέικερ του Ηλυσιακού τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους (7/9 βολές, 8/10 δίποντο, 3/5 τρίποντα), δύο ασίστ, ένα κλέψιμο και έξι λάθη σε 32:48’’ συμμετοχής.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Κανείς δεν αξίζει να μπει σε αυτή την κατηγορία από τη μεριά των παικτών του Ηλυσιακού. Και αυτό γιατί οι παίκτες του Γιώργου Ζευγώλη προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις και παρουσιάστηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί για περίπου 30 λεπτά.

KEY POINT: Το τρίτο δεκάλεπτο ουσιαστικά ήταν αυτό που έκρινε τον νικητή της αναμέτρησης. Ο Ηλυσιακός, ο οποίος τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε βγάλει την ψυχή του Ολυμπιακού, έδειχνε ικανός και φέτος να του προκαλέσει προβλήματα. Στην τρίτη περίοδο, όμως, τα πάντα κρίθηκαν μιας και οι Πειραιώτες, μέσω της άμυνας τους βρήκαν ρυθμό και έκτοτε όλα πήραν τον δρόμο τους.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 700 φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ. Μεταξύ αυτών και παιδιά από τις ακαδημίες μπάσκετ του Αρκαδικού. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη καθώς δεκάδες μικρά παιδιά και γυναίκες βρέθηκαν στις εξέδρες σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν ήταν τηλεοπτική.

Δεκάλεπτα: 21-18, 55-43, 82-58, 113-75

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 9 (2ριμπ), Λο, Σπανούλης 2, Σλούκας 13 (3/3τριπ, 8ασ), Μαυροειδής 7, Πάουελ 14 (1κοψ), Γκετσεβίτσιους 17 (3τριπ), Πρίντεζης 24 (11/14 δίποντα), Παπανικολάου 18 (2τριπ, 8ριμπ, 7ασ), Μάντζαρης, Γεωργάκης 5, Κατσίβελης 4 (4ασ).

Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Αράπης 2, Αποστολίδης 5, Χατζής 2, Σπανός, Δορκοφίκης 12 (1), Αντωνάκης 7 (1), Βαρνάβας, Σπυριδωνίδης, Τζόουνς 13 (16ριμπ), Παραγυιός 2, Στόγκλιν 32 (3τριπ).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα