Με κλειστά μάτια στην Καβάλα ο «Γκάγκα»

Gazzetta team
Με κλειστά μάτια στην Καβάλα ο «Γκάγκα»
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε για την επιστροφή του στην Α1 με την Καβάλα, που δέχτηκε την πρότασή της δίχως να το σκεφτεί, ενώ αναφέρθηκε στο ντέρμπι «αιωνίων» και τη νέα αρχή του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Γιάννη Γκαγκαλούδη στην ΕΡΑ Σπορ:

«Έχω διάθεση να παίξω. Νιώθω καλά, δόξα το Θεό, με βοηθάει το σκαρί μου. Με βοηθούν και κάποιοι άνθρωποι που είναι γύρω μου, οι οποίοι με κρατούν ακμαίο. Περιμένω, πώς και πώς, να ξεκινήσω πάλι στην Α1. Θα έχω και έναν στόχο να ξεπεράσω φέτος στις ασίστ. Ελπίζω να τα καταφέρω. Χρειάζομαι 58 ασίστ για να είμαι 7ος πασέρ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ».

-Το 7ος δε σε ενοχλεί; (γέλια…)
Με ενοχλεί πάρα πολύ, αλλά θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για πιάσω τις 70 ώστε να πάω 6ος.

-Η Καβάλα δηλαδή σε απόκτησε, αλλά σου έβγαλε και ένα… τυράκι. Σα να σου λέει: κοίτα φίλε πρέπει να πασάρεις…
Ακριβώς αυτή είναι η δουλειά μου και μου αρέσει. Να κάνω χαρούμενους τους συμπαίκτες μου και να κερδίζει η ομάδα.

-Πώς και αποφάσισες για πρώτη φορά να ξαναγυρίσεις σε ομάδα;
Αγαπάω πολύ το μπάσκετ, μου έχει προσφέρει πολλά πράγματα. Όχι τόσο οικονομικά, αλλά μου έχει προσφέρει στιγμές, γνωριμίες με εκπληκτικούς ανθρώπους και εμπειρίες και ταξίδια που δεν θα τα είχα ζήσει. Καθόμουν σπίτι και δεν ένιωθα καλά. Εμφανίστηκε η Καβάλα και απάντησα με κλειστά τα μάτια. Εχω ζήσει μαγικές στιγμές στην Καβάλα στην πρώτη της χρονιά στην Α1. Η πόλη με αγαπάει, την αγαπάω και εγώ οπότε δεν ήταν δύσκολη η απόφασή μου –για πρώτη φορά- να ξαναγυρίσω σε μια ομάδα.

-Γιατί δεν αρχίζεις από το Σάββατο στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό;
Δεν πρόλαβα να είμαι κοντά στην ομάδα. Μόνο τον Στεφανίδη και τον Μανωλόπουλο γνωρίζω και αποφασίσαμε από κοινού να σκεφτούμε το καλό της ομάδας.

-Ως Παναθηναϊκός πώς βλέπεις την καινούργια σελίδα της ομάδας σου;
Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός αυτός είναι ένας άλλος Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς τελείωσε, πέθανε. Έσβησε το καλοκαίρι. Δε μπορεί ο παίκτης που είναι αυτή τη στιγμή στον παναθηναϊκό να ζει με τον εφιάλτη του Ομπράντοβιτς, να ζει με τον εφιάλτη των Πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός, όταν αυτή τη στιγμή στην ομάδα βρίσκονται 12 νέοι παίκτες και το κυριότερο ένας νέος προπονητής με διαφορετική φιλοσοφία.

-Αρκετοί λένε ότι υπάρχουν στοιχεία από το προηγούμενο καθεστώς.
Εμένα η άποψή μου είναι ότι κανένας, μα κανένας, δε μπορεί να έχει την ίδια φιλοσοφία με τον προηγούμενο προπονητή, με τον οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ για ένα χρόνο. Γνωρίζοντας, λοιπόν, όλα αυτά και με δεδομένο ότι έφυγαν σημαντικές μονάδες, δε μπορεί να περιμένεις να γίνει ο Παναθηναϊκός στις 19 Οκτωβρίου, ο Παναθηναϊκός του πέρυσι. Μπορεί και μακάρι να γίνει αν και εγώ το βρίσκω δύσκολο γιατί τα πρώτα δείγματα –κακά τα ψέματα- δεν είναι ενθαρρυντικά. Πρέπει, όμως να του δοθεί και μια πίστωση χρόνου.

-Αυτά για τις 19 Οκτωβρίου. Στις 22 που είναι το ντέρμπι;
Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση. Λειτούργησε όπως ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων ετών. Εκανε λίγες προσθήκες, έχει πάρει έναν προπονητή ο οποίος έχει δείξει έργο όπου εργάστηκε. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Μπαρτζώκα. Ο αγώνας θα είναι ντέρμπι. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει το αβαντάζ της έδρας και έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολο να κερδίσει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Ελπίζω να γίνει έναν καλό παιχνίδι, να μην γίνουν επεισόδια, γιατί είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε στο μπάσκετ και να κερδίσει ο καλύτερος, δηλαδή ο Παναθηναϊκός.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα