«Τέτοιες ευκαιρίες δεν σου εμφανίζονται συχνά»

«Τέτοιες ευκαιρίες δεν σου εμφανίζονται συχνά»

Gazzetta team
«Τέτοιες ευκαιρίες δεν σου εμφανίζονται συχνά»

bet365

Τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Παναθηναϊκό μετέφερε ο Γιόνας Ματσιούλις, με τον Λιθουανό να αναφέρετε ακόμα στους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν.

«Χωρίς υπερβολή, όλα είναι εξαιρετικά και νιώθω ευτυχισμένος. Είμαι υπερήφανος που αποτελώ μέλος αυτής της τεράστιας ομάδας. Ταυτόχρονα έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, σε εκείνους που μας επέλεξαν, αλλά και στον κόσμο που από ό,τι έχω μάθει στηρίζει παντού και πάντα τον Παναθηναϊκό. Επειδή, όμως, η ομάδα διαθέτει νέα πρόσωπα, θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να αποκτήσουμε την ομοιογένεια που απαιτείται. Μου αρέσει αυτό που ζω με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να έχουμε μία υπέροχη αγωνιστική σεζόν και φυσικά ένα ιδανικό φινάλε», υπογράμμισε αρχικά σε δηλώσεις του στην SportDay ο Γιόνας Ματσιούλις.

Ο Λιθουανός φόργουορντ συνέχισε λέγοντας: «Σε καμία περίπτωση. Είναι υπέροχο να τα βλέπεις. Δεν νιώθω ούτε πίεση, ούτε άγχος ούτε φόβο για τίποτα και πιστεύω ότι κανένας σε αυτή την ομάδα δεν νιώθει έτσι. Τα έξι αστέρια μας οδηγούν. Μας δείχνουν τον δρόμο και συνάμα μας "ξεκαθαρίζουν" ότι οι ευθύνες είναι τεράστιες. Αρα σε κάθε προπόνηση, σε κάθε ματς θα πρέπει να παίξουμε σκληρά, με καρδιά. Αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε με προσοχή για να μπορέσουμε να προσθέσουμε άλλο ένα αστέρι ή άλλο ένα τρόπαιο».

«Επειδή είμαστε νέα ομάδα θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή, γιατί πρέπει να βελτιώσουμε αρκετούς τομείς στο παιχνίδι μας. Να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μερικά παιδιά τα βλέπω πρώτη φορά. Δεν ξέρουμε ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου στο επιθυμητό επίπεδο. Το βέβαιο είναι ότι αυτό θα γίνει σύντομα, γιατί όλοι οι παίκτες έχουν φοβερό χαρακτήρα και αυτό θα μας κάνει πιο εύκολη τη ζωή μας. Ενωμένοι θα καταφέρουμε πολλά. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ο κάθε παίκτης τι ρόλο θα έχει μέσα στο παρκέ. Οταν αυτό γίνει πραγματικότητα, τότε θα υπάρξουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα».

«Είναι σημαντικό για κάθε παίκτη να κατακτά τρόπαιο. Για αυτό είμαστε επαγγελματίες και δουλεύουμε καθημερινά. Δεν έχει σημασία αν το πάρεις άλλη μία φορά ή αν το πάρεις πίσω. Σημασία έχει να το σηκώσεις, γιατί ο εκάστοτε τίτλος προσφέρει φανταστικά συναισθήματα», πρόσθεσε ο Ματσιούλις.

Για να καταλήξει τονίζοντας πως: «Μόλις έμαθα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού είπα αμέσως "ναι". Διότι αυτές οι ευκαιρίες δεν σου εμφανίζονται κάθε μέρα. Πλέον νιώθω εξαιρετικά και πανέτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα να αγωνιστώ σε τόσο υψηλό επίπεδο και θέλω να δουλέψω σκληρά. Οπότε, λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Κλείνουμε το στόμα, βάζουμε το κεφάλι κάτω και δουλεύουμε ασταμάτητα σε κάθε προπόνηση, σε κάθε ματς, ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουμε και τα τρία τρόπαια που έχουμε ως στόχους. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά θα το επιδιώξουμε. Θα έλεγα ότι έχουμε κάτι κοινό με την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε μία νέα σελίδα στην ιστορία του και εγώ θέλω να κάνω μία νέα αρχή μετά τον τραυματισμό που είχα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα