Δεν είναι αστείο: Ο Έλον Μασκ είπε πως δεν έχει λεφτά

Gazzetta team
Δεν είναι αστείο: Ο Έλον Μασκ είπε πως δεν έχει λεφτά
Ο Έλον Μασκ μπορεί να έχει περιουσία 20 δισεκατομμυρίων, αλλά στο δικαστήριο είπε πως δεν έχει ρευστό.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που όταν τα ακούς, αναρωτιέσαι αν όντως έχουν ειπωθεί, ειδικά ενώπιον ενός δικαστηρίου.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Έλον Μασκ, ο οποίος κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης για τον χαρακτηρισμό του «παιδόφιλου» που απέδωσε μέσω Twitter, σε έναν από τους διασώστες των 12 παιδιών στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης το 2018.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας λοιπόν, ο άνθρωπος που η περιουσία του υπολογίζεται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια είπε: «Ο κόσμος νομίζω οτι έχω αρκετό ρευστό. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω»...

Μάλιστα προσέθεσε πως όχι απλά δεν έχει ρευστό, αλλά έχει και ένα μεγάλο χρέος απέναντι στις μετοχές του, με τα χρήματά του να είναι κλειδωμένα στο χρηματιστήριο και στην εταιρία Space X.

Σε αυτό το σημείο απλά να θυμίσουμε οτι σύμφωνα με τον Bloomberg ο Έλον Μασκ είναι ο 34ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, με την καθαρή του αξία να φτάνει τα 26,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμμετοχή του στην SpaceX αντιστοιχεί σε 14,6 δισεκατομμύρια, στην Τesla 12,8, ενώ έχει παράλληλα και μία επένδυση 101 εκατομμυρίων στην The Boring Company. Άλλα 900 εκατομμύρια πάνε σε άλλες υποχρεώσεις.