Ποια μάρκα αυτοκινήτων θα δίνει εγγύηση εφ’ όρου ζωής;

Πέτρος Πιτσίνης
Ποια μάρκα αυτοκινήτων θα δίνει εγγύηση εφ’ όρου ζωής;
Από το 2019, μια νέα μάρκα αυτοκινήτων θα κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά, προσφέροντας εγγύηση για πάντα, καθώς και δωρεάν online σύνδεση.

Η Lynk&Co δεν είναι άγνωστη στους αναγνώστες της gazzetta και του InMotion, καθώς ένα νέο μοντέλο, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, το 03 sedan, θα χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο με τα συμπαγή μοντέλα της Volvo και θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη από το 2019.

Η Lynk&Co είναι η νέα παγκόσμια μάρκα της Geely, της κινεζικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων, που είναι επίσης η μητρική της Volvo. Μαζί με την τελευταία, θα αναλάβουν να εδραιώσουν την παρουσία της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Η Lynk&Co ως μια μαζική, νεανική μάρκα και η Volvo ως μια πρόταση πολυτέλειας και κύρους.

Αυτό όμως που εντυπωσίασε περισσότερο και από το ίδιο το νέο μοντέλο της Lync&Co, ήταν η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της στην έκθεση της Σαγκάης πως, όταν η μάρκα λανσαριστεί στην Ευρώπη και στην Αμερική το 2019, θα προσφέρει το πιο πρωτοποριακό «πακέτο» υπηρεσιών after sales. Δηλαδή, εγγύηση εφ’ όρου ζωής και on line σύνδεση όλων των μοντέλων της εντελώς δωρεάν.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις μοναδικές παροχές δεν δόθηκαν, ωστόσο για να ισχύσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρχουν όροι, που μάλλον θα έχουν να κάνουν και με την εφ’ όρου ζωής συντήρηση στο επίσημο δίκτυο της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση αυτή «ταρακούνησε» την παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου, που βλέπει τους Κινέζους, όπως τους Ιάπωνες πριν 40 χρόνια ή τους Κορεάτες πριν 20, να κάνουν μια πολύ δυναμική είσοδο στη διεθνή αγορά. Και, φυσικά, κανείς δεν μπορεί να μην περιμένει, με την τεράστια οικονομική τους επιφάνεια, ότι αυτή θα είναι πολύ άμεσα επιτυχημένη.

Όσον αφορά την ανακοίνωση αυτή από την Lynk&Co, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς έρχεται, πριν ακόμα την εκκίνηση των παγκόσμιων πωλήσεών της, να πείσει το κοινό για την κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία των προϊόντων της. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σε αυτούς τους δύο τομείς είναι ιδιαίτερα δύσκολο ένας νεοεισερχόμενος κατασκευαστής να παρουσιάσει διαπιστευτήρια, καθώς αυτά απαιτούν ολόκληρες δεκαετίες. Για την Lynk&Co όμως, η εφ’ όρου ζωής εγγύηση είναι μια υπόσχεση προς τον καταναλωτή πριν ακόμα γνωρίσει καν το προϊόν, ότι αυτό δεν πρόκειται να τον προδώσει ποτέ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!