Σε πτώση της μετοχής της Ντόρτμουντ είχε ποντάρει ο ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης

Σε πτώση της μετοχής της Ντόρτμουντ είχε ποντάρει ο ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης

Γιώργος Καραμάνος
Σε πτώση της μετοχής της Ντόρτμουντ είχε ποντάρει ο ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης

bet365

Οικονομικό χτύπημα και όχι τρομοκρατικό φαίνεται πως ήταν το κίνητρο του διαφαινόμενου δράστη κατά της Μπορούσια, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί.

Την Παρασκευή το πρωί συνελήφθη ένας 28χρονος Γερμανο-Ρώσος υπήκοος για την βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ, λίγο πριν το πρώτο ματς με την Μονακό για τα προημιτελικά του Champions League. Η ελίτ της γερμανικής αντιτρομοκρατικής ομάδας έκανε τη σύλληψη, αλλά η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας ήταν που είχε την σημαντική λεπτομέρεια της σοκαριστικής υπόθεσης. Αυτή λοιπόν δεν είχε να κάνει με ισλαμιστική τρομοκρατία, μα είχε στόχο το οικονομικό κέρδος στο χρηματιστήριο.

Η εισαγγελέας, Φράουκε Κέλερ εξήγησε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη, είχε πάρει διάφορα δάνεια από τράπεζες και αγόρασε την ημέρα της επίθεσης τρία διαφορετικά παράγωγα της μετοχής, επενδύοντας 80.000 ευρώ. Στόχος του ήταν πλουτίσει, καθώς υπολόγιζε ότι θα κατέρρεε η μετοχή της Ντόρτμουντ, έπειτα από το ενδεχόμενο τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου παικτών της ομάδας. Οσο περισσότερο θα έπεφτε η αξία της μετοχής, τόσο θα αυξάνονταν το κέρδος του.

Ο ύποπτος μάλιστα διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με την Ντόρτμουντ. Από εκεί έκλεισε στο διαδίκτυο το στοίχημα και έχοντας οπτική επαφή με το πούλμαν, ενεργοποίησε, όπως όλα δείχνουν, τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που προκάλεσαν τον τραυματισμό του αμυντικού Μαρκ Μπάρτρα και ενός αστυνομικού.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα