Γιουβέντους - Αταλάντα 3-2

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Γιουβέντους - Αταλάντα 3-2

bet365

Οι Μπιανκονέρι προσπάθησαν να κάνουν τα εύκολα δύσκολα αλλά τελικά απέκλεισαν την Αταλάντα (3-2). Γκολάρα ο Ντιμπάλα, επιστροφή Πιάτσα.

«Να είμαστε σοβαροί», έλεγε την Τρίτη ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και επί 75 λεπτά η Γιουβέντους ήταν όντως σοβαρή και μπροστά με 3-1, έχοντας και δύο δοκάρια. Στο τελευταίο 15λεπτο, όμως, οι Τορινέζοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δώσουν ελπίδες στην Αταλάντα, η οποία τελικά το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Γκολάρα έβαλε ο Ντιμπάλα, σκόραρε ξανά ως βασικός ο Μάντζουκιτς, επέστρεψαν οι Πιάτσα και Μπονούτσι μετά τους τραυματισμούς τους τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα. Με Μίλαν ή Τορίνο στους «8» η Κυρία.

Από τα πρώτα λεπτά η Γιουβέντους πήρε τον έλεγχο και στο 16' είχε δοκάρι σε κοντινή προσπάθεια του Μάντζουκιτς, με το στήθος, μετά το γύρισμα του Λιχτστάινερ. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Μαρκίζιο έφυγε άουτ και τελικά το γκολ ήρθε στο 22'. Και ήρθε με πολύ ωραίο τρόπο αφού ο Ντιμπάλα έπιασε το σουτ όταν έπρεπε και όπως έπρεπε, μετά την κεφαλιά-πάσα του Μάντζουκιτς, για το 1-0. Οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά στο 34', με τον Αργεντίνο να περνάει την πάσα για τον Κροάτη, ο οποίος πλάσαρε όπως έπρεπε τον Μπερίσα και έκανε το 2-0. Οι Μπιανκονέρι είχαν τον πλήρη έλεγχο και στο 40' πλησίασαν στο τρίτο γκολ με το σουτ του Μάντζουκιτς που έφυγε λίγο άουτ ενώ ξανά ο ίδιος, στο 44', δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ωραία μπαλιά του Πιάνιτς.

Η Γιούβε μπήκε το ίδιο καλά και στο δεύτερο μέρος, έχοντας φάση για τρίτο γκολ στο 50' με την κεφαλιά του Κροάτη φορ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος στο 46' έβαλε τον Στουράρο αντί του Μαρκίζιο, αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Πιάτσα στο 62' αντί του Ντιμπάλα, με τον Κροάτη εξτρέμ να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στην περόνη τον Οκτώβριο, για να ακολουθήσει στο 65' το οριζόντιο δοκάρι του Ρινκόν σε καλό σουτ. Γενικά φαινόταν ότι θα ήταν ένα καλό και ήρεμο βράδυ για τους Τορινέζους αλλά στο 75' η Αταλάντα, από το πουθενά, ξαναμπήκε στο ματς με το ωραίο σουτ του Κονκό (2-1).

Η αντίδραση της Γιούβε ήταν καλή αρχικά, αφού έκανε το 3-1 στο 75' με το πέναλτι του Πιάνιτς μετά το μαρκάρισμα του Ντ' Αλεσάντρο στον Λιχτστάινερ αλλά στη συνέχεια ο Αλέγκρι... φόρτωσε. Και φόρτωσε επειδή οι παίκτες του χαλάρωσαν υπερβολικά, με χαρακτηριστική φάση αυτή του 78', όταν ο Νέτο... πάσαρε στον Κονκό αλλά αυτός κατάφερε να χάσει μεγάλη ευκαιρία! Οι Μπιανκονέρι, όμως, δεν σοβαρεύτηκαν ούτε μετά από αυτό, με αποτέλεσμα οι Μπεργκαμάσκι να μειώσουν σε 3-2 στο 81', με την προβολή του Λατέ μετά το γύρισμα του Κόντι, ελπίζοντας ακόμη. Και ήλπιζαν βάσιμα, αφού η... κοιμισμένη Γιούβε επέτρεψε στον Πετάνια να σουτάρει ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής αλλά ο Νέτο απέκρουσε.

Εστω κι έτσι πάντως, οι Τορινέζοι πήραν τελικά την πρόκριση για τους «8» και εκεί θα αντιμετωπίσουν, σε μονό αγώνα στο Juventus Stadium, όποιον περάσει από το Μίλαν-Τορίνο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα