Mercedes-Benz: Το 80% των G-Class κυκλοφορεί ακόμα

Mercedes-Benz: Το 80% των G-Class κυκλοφορεί ακόμα

Mercedes-Benz: Το 80% των G-Class κυκλοφορεί ακόμα
Ο υπεύθυνος για τη Σειρά G προβλέπει ότι οι ηλεκτρικές εκδόσεις του εμβληματικού SUV θα μακροημερεύσουν όσο οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ένας ακόμα λόγος που τα SUV της G-Class της Mercedes-Benz είναι τόσο διάσημα είναι η μακροζωία τους. Σύμφωνα με τον Μίκαελ Σίμπε, που είναι ο CEO της AMG και επικεφαλής των επιχειρηματικών μονάδων G-Class και Maybach, τα αυτοκίνητα της Σειράς G αντέχουν τόσο πολύ στο χρόνο, που 8 από τα 10 που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία 45 χρόνια βρίσκονται ακόμα στην κυκλοφορία.

Mercedes-Benz G-Class
Φωτογραφίες: Mercedes-Benz

Η Mercedes κατασκεύασε το 500.000ό G-Class το 2023, που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα πάνω από 400.000 στους δρόμους σήμερα, σύμφωνα με την εταιρεία. Για σύγκριση, η Porsche αναφέρει ότι περίπου μόνο το 70% των 911 που παράχθηκαν είναι ακόμα σε κατάσταση λειτουργίας.

Μιλώντας για τις προσδοκίες για τη νέα ηλεκτρική G-Class, ο Σίμπε προβλέπει ότι θα συνεχίσει να ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρα βενζίνης όσον αφορά τη διάρκεια ζωής.«Το 80% των G-Class που παραχθήκαν εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην αγορά. Τα αυτοκίνητα έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Έτσι, μπορείτε να υπολογίσετε ότι ενώ ίσως ένα G-Class χρειάζεται λίγο περισσότερο υλικό από ένα κομψό μικρό αυτοκίνητο, θα πρέπει να οδηγήσετε πολλά μικρά αυτοκίνητα, σε ορισμένες περιπτώσεις, για να φτάσετε τη διάρκεια ζωής ενός G-Wagen».

Mercedes EQG
Φωτογραφίες: Mercedes-Benz

Η νέα γενιά της G-Class περιλαμβάνει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, την EQG. Η έκδοση αυτή συμπληρώνει το line-up του γερμανικού SUV, που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ακόμα έναν V8 (G63) και έναν 6κύλινδρο σε σειρά (G550). Σύμφωνα με τον Σίμπε αυτή είναι μια «πελατοκεντρική» προσέγγιση από την εταιρεία.

«Προσπαθούμε να είμαστε μια εταιρεία που επικεντρώνεται στον πελάτη. Θέλουμε να παρέχουμε αυτό που οι πελάτες θέλουν. Και αν απαιτούν κινητήρες V-8, τότε είναι δουλειά μας να παρέχουμε πολύ αποδοτικούς και πολύ ισχυρούς κινητήρες V-8. Το νέο ηλεκτρικό G-Wagen ανοίγει νέες ευκαιρίες. Πελάτες που μπορεί να μην είχαμε προσελκύσει στο παρελθόν, τώρα έχουμε πρόσβαση σε αυτούς».

Φωτογραφίες: Mercedes-Benz

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!