Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

bet365

Μετά τη δική της... Σταύρωση των τριών σερί ηττών, η Μπαρτσελόνα έκανε τη δύσκολη ανατροπή (2-1) με τη Μπιλμπάο και παρέμεινε ζωντανή για τον τίτλο.

Ηταν η δική της Μεγάλη Εβδομάδα. Μόνο που στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα η διάρκεια της δεν ήταν επτά ημέρες, μα κατιτίς περισσότερο. Ηταν διάστημα αρκετό, ώστε να την βγάλει εκτός Champions League, να χάσει το Κύπελλο και πολύ πιθανόν και το πρωτάθλημα. Ολα αυτά μετά τις τρεις σερί ήττες από Ατλέτικο, Γρανάδα και Ρεάλ Μαδρίτης. Υποδεχόμενη λοιπόν την Αθλέτικ Μπιλμπάο Κυριακή του Πάσχα, η Μπάρτσα έλπιζε στη δική της... Ανάσταση. Τελικά την βίωσε, αλλά χρειάστηκε να περάσει μέσα από το μαρτύριο της ανατροπής, να γυρίσει το 0-1 σε 2-1 και να παραμείνει ζωντανή στο παιχνίδι του μοναδικού τίτλου που της έχει απομείνει για να διεκδικήσει.

Οι Καταλανοί δεν είχαν μόνο έναν ζόρικο αντίπαλο να αντιμετωπίσουν, αλλά και την κακή δική τους ψυχολογία σε συνδυασμό με τις σημαντικές απουσίες των Πικέ, Νεϊμάρ, Ζόρντι Αλμπα και Μπουσκέτς. Ρυθμό δεν μπόρεσαν να βρει σε κανένα σημείο του αγώνα. Ωστόσο, έχοντας ορισμένα διαστήματα εξάρσεων περισσότερο βασισμένα στο ένστικτο της επιβίωσης, κατάφεραν να πάρουν το ματς. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πάλι ήταν πολύ καλά στημένη, αλλά είχε και στα υπέρ της την εκπληκτική βραδιά του τερματοφύλακα Γκόρκα Ιραϊθόθ, ο οποίος είπε ΟΧΙ σε 4-5 κλασεικές ευακιρίες για γκολ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους Βάσκους, με τον Πίντο να βγάζει δύσκολα το σουτ του Αντούριθ (9'). Αμέσως μετά σειρά πήρε ο Ιραϊθόθ σταματώντας σε τετ α τετ διαδοχικά Πέδρο (13') και Μέσι (14'). Στο 20' ο Μπαλενθιάγα λίγο πριν τη γραμμή έβγαλε το σουτ του Αντριάνο και μετά ήχησαν τα... σίδερα. Στο 30' ο Αντούριθ απογειώθηκε και με τρομερό ψαλιδάκι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, με τον Πίντο να σταματάει στην επαναφορά το πλασέ του Ερέρα. Η απάντηση της Μπάρτσα ήταν έμεση και δύο λεπτά αργότερα ο Αλέξις Σάντσες από σούπερ θέση σημάδεψε το οριζόντιο.

Μετά τα δοκάρια επέστρεψε ο Ιραϊθόθ με την απόκρουση του αγώνα (38'), καθώς αφού σταμάτησε τη βολίδα του Αλέξις Σάντσες, πρόλαβε και τον Πέδρο. Στην επανάληψη το τέμπο έπεσε, αλλά στο 50' χτύπησε ο Αντούριθ που πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και αφού απέφυγε με προσποιήσεις Ντάνι Αλβες και Μπαρτρά, πλάσαρε όμορφα για το 0-1. Στο 58' ο Ιραϊθόθ έβγαλε το πλασέ του Πέδρο, ενώ στο 60' ο Μέσι σε τετ α τετ πλάσαρε ξυστά άουτ. Στο 72' όμως ήρθε η ισοφάριση. Ο Ντάνι Αλβες μετά από υπέροχη προσπάθεια, έστρωσε στον Αλέξις Σάντσες. Το σουτ του δεν ήταν καλό, μα η μπάλα έφτασε στον Πέδρο που πλάσαρε από κοντά για το 1-1.

Και αφού η Μπάρτσα έφερε το ματς στα ίσα, τρία λεπτά αργότερα το γύρισε κιόλας. Το απ' ευθείας φάουλ του Μέσι από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής ήταν πολύ δυνατό και όχι τεχνικό και ο Ιραϊθόθ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Από εκεί και μέχρι το φινάλε το παιχνίδι έγινε λίγο ροντέο με εκατέρωθεν φάσεις. Στο 90' ο Τέγιο πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά γλύστρησε και δεν πρόλαβε να σκοράρει, ενώ στην κόντρα ο κορυφαίος των Μπλαουγκράνα, Μασεράνο έβγαλε λίγο πριν τη γραμμή το πλασέ του Μίκελ Ρίκο. Το φινάλε βρήκε τη Μπαρτσελόνα να παίρνει βαθιά ανάσα στο -4 από την κορυφή και τη Μπιλπάο να αισθάνεται καυτή την ανάσα της Σεβίλλης αναφορικά με τη μάχη για την 4η θέση.

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Μπαρτρά, Μασεράνο, Ντάνι Αλβες, Αντριάνο, Σονγκ, Τσάβι (72' Φάμπρεγας), Ινιέστα, Πέδρο, Αλέξις Σάντσες (86' Τέγιο), Μέσι

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Ντε Μάρκος, Σαν Χοσέ, Μπαλενθιάγα, Μοράν (63' Μίκελ Ρίκο), Ιτουράσπε (82' Μπενιάτ), Ερέρα, Μουνιαΐν, Σουσαέτα (85' Τοκέρο), Αντούριθ

 

LA LIGA Τελευταία Νέα