Μπράουνσβαϊγκ - Μπάγερν 0-2

Μπράουνσβαϊγκ - Μπάγερν 0-2

bet365

Η Μπράουνσβαϊγκ το... πάλεψε, όμως στο τέλος δεν άντεξε και γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Μπάγερν. Μεγάλες νίκες για Φράιμπουργκ και Βέρντερ.

Αυτή τη φορά το rotation του Γκουαρδιόλα ήταν σε... φυσιολογικά πλαίσια. Και πάλι, όμως, η Μπάγερν δεν ικανοποίησε, έστω και αν έφυγε με νίκη 2-0 από το Μπράουνσβαϊγκ, αφήνοντας τους μαχητικούς γηπεδούχους στον πάτο της βαθμολογίας.

Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι μόνο στο δεύτερο μέρος, όμως αυτό έφτανε, για να σκοράρουν οι Πισάρο και Μάντζουκιτς και να δώσουν τη νίκη... ψυχολογίας. Οι παίκτες του Λίμπερνεχτ το πάλεψαν όσο μπορούσαν, έπαιξαν με πάθος, έκαναν πολύ καλό πρώτο 45λεπτο, όμως αυτό δεν έφτανε και δύο στιγμές μη αυτοσυγκέντρωσης στην άμυνα οδήγησαν στην ήττα. Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές στο παιχνίδι, με τον Χεν να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή να σώσει την Άιντραχτ στο 12’ με εξαιρετικό τάκλιν, πριν ο Ρόμπεν κάνει το 0-1 προ κενής εστίας. Ο Χόσαϊντ ήταν μόνιμη απειλή για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος, όμως η κεφαλιά του στο 18’ και το σουτ του στο 41’ πέρασαν άουτ, ενώ στο 26’ μπλόκαρε εύκολα ο Ρέντερ. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα από την άλλη απείλησαν με τους Ρόμπεν (23’) και Χόιμπιεργκ (27’), όμως σε αμφότερες τις περιπτώσεις η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν στον ίδιο ρυθμό και έστω και αν ήταν απειλητικοί σε κάποιες περιπτώσεις, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Ούτε εκείνοι, όμως, μπόρεσαν να ανεβάσουν ρυθμό και οι καλύτερες φάσεις μέχρι το 70’ ήταν δύο σουτ των Χόιμπιεργκ (61’) και Σβάινσταϊγκερ (65’). Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι μπορούν να πάρουν τον βαθμό και να διεκδικήσουν ακόμη και τη νίκη στο τέλος, ήρθε ο Πισάρο να τους... γκρεμίσει τα όνειρα. Ο Περουβιανός έκανε το 0-1 στο 75’ μετά από εξαιρετική ασίστ του Γκέτσε και τα «Λιοντάρια» δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν στο σοκ. Στο 87’ ήρθε και το 0-2, όταν μετά από βολέ του Ρέντερ (!), ο Μάντζουκιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε ψύχραιμα τον Ντάβαρι, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Χάνεται το όνειρο για Γκλάντμπαχ
Η Γκλάντμπαχ προηγήθηκε, έχασε πέναλτι και στη συνέχεια κατέρρευσε, για να γνωρίσει την ήττα με 4-2 από την Φράιμπουργκ και να χάσει έδαφος στη μάχη της 4άδας. Το... τρελό παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ, καθώς μόλις στο 10’ μετά από γύρισμα του Αράνγκο από αριστερά ο Χέρμαν με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1. Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ της Μπορούσια στο Μπράισγκαου μετά από 382’. Το παιχνίδια ήταν ανοιχτό, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί στο πρώτο μέρος. Στο 27’ τα «πουλάρια» έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από λάθος του Μπάουμαν, ο Κρούζε έκλεψε, άφησε στον Ράφαελ, εκείνος καθυστέρησε και όταν πλάσαρε υπό πίεση είδε τον Σούστερ να σώζει στην γραμμή! Ο Σάκα απείλησε με μακρινά σουτ (33’, 42’, 45’), όμως το 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για την Φράιμπουργκ, όταν στο 51’ μετά από γύρισμα του Σμιντ, ο Μεχμέντι με πανέμορφο πλασέ στην κίνηση έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η συνέχεια βρήκε την Γκλάντμπαχ να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Ράφαελ (ξεκίνησε την προσπάθειά του εκτός περιοχής, έπεσε μέσα) από τον Ζοργκ στο 64’ και τον Μπάουμαν να νικάει τον Ντάεμς από την άσπρη βούλα, για να κρατήσει το 1-1! Στο 69’ ήρθε η κατάρρευση της Μπορούσια, όταν ο Σάκα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και όλα τελείωσαν μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 71’ ο Ζοργκ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Τερ Στέγκεν για το 2-1, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντιντάβι από κοντά έκανε και το 3-1! Οι παίκτες του Στράιχ δοκίμαζαν συνεχώς τα πόδια τους, έφτασαν κοντά και σε άλλα γκολ και τελικά ο Μεχμέντι στο 87’ με διπλή προσπάθεια μετά από λάθος του Ντομίνγκεθ έκανε και το 4-1! Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 4-2 με ωραίο σουτ του Κράμερ στο 88’.

Σώθηκε η Βέρντερ
Η Βέρντερ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, όμως έκανε την ανατροπή, επιβλήθηκε 3-1 της Χόφενχαϊμ και μόνο με αυτοκτονία θα βρεθεί στην τελευταία 3άδα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 3’ μετά από ασίστ του Φιρμίνιο ο Φόλαντ, που έπαιξε στην κορυφή, πέρασε και τον Βολφ πριν κάνει το 0-1. Η απάντηση των παικτών του Ντουτ, όμως, ήρθε σχετικά γρήγορα, όταν στο 18’ ο Μπαργκφρέντε έκανε το σουτ από τα 25 μέτρα και αφού η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό των φιλοξενούμενων, κατέληξε στα δίχτυα του Γκραλ για το 1-1! Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα και σιγά-σιγά κυριάρχησαν. Άλλο γκολ, όμως, μέχρι το ημίχρονο δεν πέτυχαν. Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, ο Ελία έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία (57’), ενώ στο 62’ ο Χαμάντ έχασε τεράστια ευκαιρία για την Χόφενχαϊμ. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίζουν με άγχος, όμως κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 78’, όταν μετά από κόρνερ του Χαντ ο Γκαρσία με κεφαλιά έκανε το 2-1! Οι παίκτες του Ντουτ γύρισαν στην άμυνα μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να την διασπάσουν και κόντρα στη ροή ο Πέτερσεν έκανε το τελικό 3-1 στην αντεπίθεση στο 90+2’.

Όλα μηδέν
Άουγκσμπουργκ και Χέρτα έμειναν στο 0-0 μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα επιθετικά και χωρίς ιδέες μπλοκαρίστηκαν εύκολα από την άμυνα των Βερολινέζων. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πιο κοντά στη νίκη και έχασαν την πρώτη μεγάλη στο 11’, όταν ο Λάνγκαμπ είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, ενώ έπρεπε να φτάσουμε στο 27’, για να δούμε την πρώτη και μοναδική αξιόλογη ευκαιρία των γηπεδούχων, όταν το σουτ του Έσβαϊν πέρασε λίγο άουτ. Ο Βάγκνερ έχασε την τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος (30’), με το 0-0 να παραμένει. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να έχουν ξανά την κατοχή, να δυσκολεύονται ξανά στη δημιουργία και τους φιλοξενούμενους να απειλούν. Τσιγκέρσι (50’, 69’, 74’) και Μπρουκς (59’) απείλησαν, όμως γκολ δεν μπήκε και στο 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Πέμπτη (17/04)

Άιντραχτ-Ανόβερο 2-3
(13' Λάνιγκ, 68' Μάιερ - 2' Αντρέασεν, 20' Στιντλ, 29' Κονάν)

Σάββατο (19/04)

Ντόρτμουντ-Μάιντς 4-2
(6' Γιόγιτς, 18' Λεβαντόφσκι, 56' Πίστσεκ, 79' πεν. Ρόις - 14', 53' Οκαζάκι)

Βέρντερ-Χόφενχαϊμ 3-1
(18' Μπάργκφρεντε, 78' Γκαρσία, 90+2' Πέτερσεν - 3' Φόλαντ)

Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 4-2
(51', 87' Μεχμέντι, 71' Ζοργκ, 72' Νταρίντα - 10' Χέρμαν, 88' Νόρντβαϊτ)

Μπράουνσβαϊγκ-Μπάγερν 0-2
(75' Πισάρο, 87' Μάντζουκιτς)

Άουγκσμπουργκ-Χέρτα 0-0

Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή (20/04)

Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν (16:30)
Στουτγκάρδη-Σάλκε (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα