Πάρμα - Ιντερ 0-2 (vids)

Πάρμα - Ιντερ 0-2 (vids)

bet365

Η Ιντερ έκανε ένα ακόμα πολύ μεγάλο διπλό αφού επικράτησε της Πάρμα στο «Ενιο Ταρντίνι» (0-2) και απέκτησε σαφές προβάδισμα για το Europa League. Χαμός για την 6η θέση!

Τρομερή αγωνιστική ήταν η 34η στην Serie A στη μάχη για το Europa League αφού οι Νερατζούρι 'έσπασαν' την έδρα της Πάρμα και της ξέφυγαν 5 βαθμους, η Μίλαν νίκησε 3-0 την Λιβόρνο και έπιασε τους Παρμέντσι, όπως θα έκανε και η Τορίνο, η οποία μέχρι το 95' επικρατούσε 2-3 στην Ρώμη επί της Λάτσιο, όμως το 3-3 άφησε και τις δύο στο -2 και στους 49 βαθμούς, όσους έχει πλέον και η Ελλάς Βερόνα που πέρασε από το Μπέργκαμο επί της Αταλάντα (1-2). Πανικός και στην ουρά, αφού η Σασουόλο πέρασε από την Βερόνα κόντρα στην Κιέβο (0-1), η Κατάνια νίκησε την Σαμπντόρια στην Σικελία (2-1) και υπάρχει με τεχνητή αναπνοή, ενώ μετά από 22 ματς η Κάλιαρι έκανε διπλό με θύμα την Τζένοα με ανατροπή (1-2). Πιο αδιάφορο ματς το Ουντινέζε-Νάπολι 1-1.

Δείχνει χαρακτήρα η Ιντερ
Την κρίσιμη στιγμή οι Νερατζούρι αποδεικύονται πολύ δυνατοί αφού μετά από σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες πέρασαν από την έδρα της Σαμπντόρια (0-4) την προηγούμενη αγωνιστική και τώρα από της Πάρμα (0-2). Το σύνολο του Βάλτερ Ματσάρι δεν μπήκε καλά στο δύσκολο τεστ του «Ενιο Ταρντίνι» όμως είχε για ακόμα μία φορά σε φανταστική κατάσταση τον υπερπολύτιμο πορτιέρε, Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Ο Σλοβένος κατέβασε την κεφαλιά του Κασάνο στο 9' και αφού ο επιθετικός της Πάρμα έστειλε τη μπάλα άουτ στο 13', η Ιντερ άρχισε να ανεβαίνει και μετά το 25 πήρε για τα καλά τα ηνία. Ικάρντι (27'), Παλάσιο (29') είχαν ευκαιρίες, όμως η φάση του αγώνα έγινε στο 43' όταν ο Σάμουελ έκανε τραγικό κοντρόλ μέσα στην περιοχή και πέναλτι στον Παρόλο. Ο πρώην Νερατζούρο και δηλωμένος οπαδός της Ιντερ, Αντόνιο Κασάνο ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Χαντάνοβιτς -όπως την προηγούμενη αγωνιστική στον Μάξι Λόπες- απέκρουσε το χτύπημα από τη βούλα και κράτησε την ομάδα του όρθια. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης όλα γύρισαν υπέρ των Μιλανέζων. Ο Παλέτα (ένας από τους λόγους που ο Πραντέλι βρέθηκε στις εξέδρες του «Ταρντίνι») έκανε σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Παλάσιο, είδε απευθείας κόκκινη και στο 48' ο Ρολάντο με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Ερνάνες με το αριστερό έγραψε το 0-1. Η συνέχεια στο ματς ήταν εξαιρετική με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τους γηπεδούχους να παίζουν με ψυχή και να τα δίνουν όλα. Ερνάνες και Λουκαρέλι έστειλαν τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στη συνέχεια όμως το 0-1 έμεινε μέχρι το 89'. Σε εκείνο το σημείο ο Γκουαρίν, που είχε μόλις κάποια δευτερόλεπτα στο τερέν, με δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Μιράντε για το τελικό 0-2.

Με 5x5 φουλ για Europa η Μίλαν
Οι Ροσονέρι βρίσκονται στην καλύτερη φετινή τους φάση και με αντεπίθεση στις τελευταίες αγωνιστικές έχουν βάσιμες ελπίδες να τερματίσουν στην πρώτη 6άδα και να εξασφαλίσουν έξοδο στο Europa League. Η ομάδα του Ζέεντορφ έκανε το καθήκον της στο «Σαν Σίρο» κόντρα στην Λιβόρνο που μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό και με το 3-0 για πρώτη φορά φέτος έφτασε τις 5 σερί νίκες στην Serie A. Μετά το πρώτο όχι και τόσο καλό μισάωρο, στο οποίο υπήρχαν φάσεις με Κακά και Ρομπίνιο, η Μίλαν άνοιξε το σκορ στο 43' μετά τη σέντρα του Κονστάντ και την κεφαλιά του Μάριο Μπαλοτέλι (1-0). Στην επανάληψη οι Ροσονέρι βγήκαν να παίξουν μπάλα χωρίς άγχος και ήταν καλύτερη μέχρι το τέλος. Στο 51' ο απολαυστικός Τααράμπ έπαιξε το '1-2' με τον Μπαλοτέλι, μπήκε στην περιοχή και από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0. Η εξαιρετική εμφάνιση του Super Mario με ένα γκολ και δύο ασίστ σφραγίστηκε στο 84' όταν ο Πατσίνι πήρε όμορφα τη μπάλα μπροστά του και με αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Μοναδικό δυσάρεστο για τους Μιλανέζους η κίτρινη του είδε ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ και χάνει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Ρόμα στο «Ολίμπικο».

Ζωντανή με Καντρέβα στο 95' η Λάτσιο!
Τεράστιο παιχνίδι και μακράν το καλύτερο της αγωνιστικής έγινε στο «Ολίμπικο», όπου Λάτσιο και Τορίνο αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 και είναι αμφότερες -μαζί με την Ελλάς Βερόνα- στο -2 από την 6η θέση, στην οποία συγκατοικούν πλέον Πάρμα, Μίλαν. Αν και η Γκρανάτα μπήκε καλύτερα στο ματς, οι Λατσιάλι άνοιξαν το σκορ πριν το ημίχρονο (42') με τον Μάουρι να σκοράρει με κεφαλιά μετά το φάουλ του Λούκας Μπίλια. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο ξεκίνημα στης επανάληψης (51') με τον Κούρτιτς ύστερα από ασίστ του Μετζιορίνι, όμως η ομάδα του Εντι Ρέγια πήρε ξανά το προβάδισμα στο 61' με πέναλτι α λα Πανένκα από τον Αντόνιο Καντρέβα (2-1) μετά την ανατροπή του Κεϊτά Μπαλντέ από τον πορτιέρε, Παντέλι. Ομως η Τορίνο σε ένα ακόμα ματς ήταν εφτάψυχη και ισοφάρισε με έναν Ελληνα. Εξι λεπτά μετά, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης -που είχε μόλις δύο λεπτά στο τερέ- δικαίωσε τον Βεντούρα και με σουτ που πέρασε από πολλά σώματα μετά από εκτέλεση κόρνερ έγραψε το 2-2. Η Λάτσιο έμεινε με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Νοβαρέτι, ο Μπερίσα είπε «όχι» δύο φορές στον Ιμόμπιλε, όμως ο πρώτος σκόρερ της Serie A, ήταν τυχερός με την τρίτη στο 88' και έγραψε το 2-3 για την Γκρανάτα, που πίστεψε ότι θα φύγει με το τεράστιο διπλό από την ιταλική πρωτεύουσα. Ομως δεν έμελλε να γίνει έτσι, αφού ο Καντρέβα πήρε τη μπάλα από κανονική θέση μετά από σέντρα-σουτ και έγραψε στο 94' το τελικό 3-3.

Εσπασε την παράδοση η Βερόνα, «τρελός» ο Τόνι
Η Ελλάς είχε να νικήσει την Αταλάντα στο Μπέργκαμο περισσότερα από 40 χρόνια και το έκανε σε μία στιγμή που είχε απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς. Η ομάδα του Αντρέα Μαντορλινί πέρασε από το «Ατλέτι Ατζούρι ντ' Ιταλία» (1-2) και ισοβαθμεί με Λάτσιο και Τορίνο που είναι στο -2 από την τελευταία θέση που οδηγεί στο Europa League. Η Βερόνα πήρε το προβάδισμα με έναν πρώην παίκτης της Αταλάντα, τον Μάσιμο Ντονάτι, ο οποίος στο 53' έπιασε εξαιρετικό σουτ και έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Κονσίλι γράφοντας το 0-1. Στο 72' οι φιλοξενούμενοι κλείωδαν στο πολύ σημαντικό διπλό με τον βετεράνο επιθετικό, Λούκα Τόνι, οποίος έφτασε τα 18 στην Serie A σκοράροντας στην κενή εστία αφού πρώτα παικταράς Χουάν Ιτούρμπε είχε περάσει τρεις αντιπάλους και του είχε δώσει πάρε-βάλε (0-2). Στο 75' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα μετά τον τραυματισμό του Μπρίβιο και αφού είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους, όμως κατάφεραν να μειώσουν για το τελικό 1-2 στο 86' με βολέ του Χερμάν Ντένις.

«Αδιάφορη» ισοπαλία στο «Φρίουλι»
Ματς ανάμεσα σε ομάδες που έχουν -κατά κάποιο τρόπο- πετύχει τους στόχους τους ήταν αυτό με την Ουντινέζε και την Νάπολι, που έληξε με 1-1. Στο 30' ο Γκαμπριέλ Σίλβα έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα για να ανοίξει το σκορ για τους Ναπολιτάνους ο Χοσέ Καγιεχόν στο 38' με υπέροχο σουτ βολέ (0-1). Στη συνέχεια Ινσίνιε και Ζαπάτα απείλησαν για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, ενώ για τους γηπεδούχους καλή στιγμή είχε ο Μουριέλ. Η Ουντινέζε ισοφάρισε στο ξεκίνημα της επανάληψης (54') όταν ο Ρέινα έκανε γκάφα μετά την κακή πάσα του Πίντσι και ο Μπρούνο Φερνάντες πέτυχε ένα εύκολο γκολ. Από το σημείο εκείνο και μετά οι γηπεδούχοι πήραν περισσότερη αυτοπεποίθηση και κυνήγησαν τη νίκη, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Στο 89' είδε κόκκινη κάρτα ο κεντρικός αμυντικός των Παρτενοπέι, Φεντερίκο Φερνάντες.

Ελπίζει η Κατάνια...
Νίκη... ελπίδας πέτυχε η Κατάνια κόντρα στη Σαμπντόρια, επικρατώντας 2-1 και πλέον η διαφορά από τη Μπολόνια και τη ζώνη σωτηρίας μειώθηκε στους πέντε! Επρεπε να έρθει η ομάδα του Μιχαΐλοβιτς για να κάνουν νίκη οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετρούσαν έξι διαδοχικές ήττες, ενώ το τελευταίο τρίποντο ήταν στις 16 Φεβρουαρίου κόντρα στη Λάτσιο! Το ματς σημαδεύτηκε από τις δυο γκολάρες, του Λέτο και του Οκάκα. Μοιρασμένο ματς στο πρώτο μέρος, με τις δυο ομάδες να έχουν φάσεις, αλλά την Κατάνια να χτυπά στο... χειρότερο σημείο, αφού πριν έρθει το ημίχρονο, ο Λέτο με ανάποδο ψαλίδι πέτυχε το τρίτο του τέρμα στη φετινή σεζόν! Στην επανάληψη, η Σαμπντόρια μπήκε πιο δυνατά, ήλεγξε τον ρυθμό και στο 61' ο Οκάκα με εντυπωσιακό τέρμα πέτυχε το 1-1. Βέβαια, πριν οι φιλοξενούμενοι χαρούν για την ισοφάριση ήρθε ο Μπερχέσιο στο 63' να εκμεταλλευθεί την ασίστ του Μπαριέντος για το 2-1!

Οξυγόνο από Μπεράρντι!
Το μεγάλο διπλό της Κιέβο στην έδρα της Λιβόρνο γύρισε... μπούμερανγκ και στον «τελικό» με τη Σασουόλο γνώρισε ήττα που τη βάζει σε μπελάδες. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας, βρέθηκαν στο όριο της σωτηρίας και πλησίασαν την Κιέβο στο -2. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει και την εικόνα του ματς, μιας και η Κιέβο στο α' μέρος έχασε καλές ευκαιρίες, ενώ ο Παλόσκι είχε τριπλή φάση, αλλά στις δυο πρώτες έσωσε ο γκολκίπερ, Πέγκολο, ενώ στη συνέχεια έδιωξε στη γραμμή ο Αντέι. Ετσι, στο 40' ο... συνήθης ύποπτος, Ντομένικο Μπεράρντι πέτυχε το 13ο γκολ του στη σεζόν διαμορφώνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι στην επανάληψη, ο Ζαζα ήταν εξαιρετικός, όχι όμως και εύστοχος, αφού σε δυο περιπτώσεις νικήθηκε από τον Αγκάτσι. Η Κιέβο βρέθηκε ένα βήμα από την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Σάρντο δεν βρήκε στόχο. Υπάρχουν πάντως και... άσχημα νέα για τη Σασουόλο, αφού ο πρώτος σκόρερ της, ο Μπεράρντι συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει κόντρα στη Γιουβέντους. Αυτό πάντως είχε συμβεί και στον... α' γύρο!

Ιμπάρμπο ο... λυτρωτής
Στις 17 Φλεβάρη του 2013 κέρδιζε την Πεσκάρα εκτός έδρας 2-0 και πετύχαινε την... τελευταία της εκτός έδρας νίκη, αφού έπρεπε να περάσουν 14 μήνες για να έρθει το τρίποντο για την Κάλιαρι! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ιμπάρμπο που ολοκλήρωσε την ανατροπή και έδωσε στην ομάδα του τη νίκη σωτηρίας, μιας και βρίσκεται στο +8 πλέον από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3', την κεφαλιά του Αντονέλι έδιωξε ο Αβράμοφ και ο Ντι Μάιο απο κοντά πέτυχε το 1-0, αν και για το γκολ διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι αφού ήταν σε θέση οφσάιντ ο σκόρερ. Το γκολ του Σάου στο 37' έδωσε το πάνω χέρι στην Κάλιαρι, η οποία έδειξε ικανή για τη νίκη. Στην επανάληψη απείλησε δύο φορές με Ιμπάρμπο και Ιμπραϊμι, αλλά τη λύση έδωσε στο τέλος ο Ιμπάρμπο διαμορφώνοντας το 2-1.

 

SERIE A Τελευταία Νέα