iliana_triantafyllou
27/03/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Με νέα καθημερινότητα στις ΗΠΑ, προετοιμάζεται για τη σεζόν η Τριανταφύλλου

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου βρήκε τα πατήματά της μετά το νέο ξεκίνημα που έχει κάνει στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται για τη σεζόν που έρχεται και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 στο επί κοντώ και ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού στίβου, η Ηλιάνα Τριανταφύλλου, άλλαξε τα πάντα γύρω της με μόνο στόχο να βελτιωθεί και αν γίνει η αθλήτρια που ονειρεύεται. Έτσι, από φέτος άλλαξε ήπειρο μετακομίζοντας στο Κεντάκι και εγκαταλείποντας -τουλάχιστον προσωρινά- τις Σέρρες ώστε να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ και να συνεχίσει εκεί τις προπονήσεις της.

Σε ένα περιβάλλον τελείως διαφορετικό, με εγκαταστάσεις που σίγουρα δεν θυμίζουν σε τίποτα τις Σέρρες ή και τα προπονητήρια της Ελλάδας γενικότερα, και έχοντας μία εντελώς διαφορετική καθημερινότητα με τα μαθήματα του Πανεπιτημίου αλλά και τους ανθρώπους που συναναστρέφεται εκεί, η Τριανταφύλλου θέλει να βελτιώσει όσα στοιχεία επιδέχονται βελτίωση ώστε να επιδιώξει τα μεγάλα άλματα. Τώρα, ετοιμάζεται να δώσει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν του ανοιχτού στίβου σε μίτινγκ στο Όστιν του Τέξας που, όπως εξηγεί μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, δεν θα στοχεύσει σε μία μεγάλη επίδοση αλλά στο να βρει τα πατήματά της: «Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα στον πρώτο μου αγώνα, καθώς είμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν. Έχω κάνει κάποιες αλλαγές στην προπόνηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα δούμε αργότερα. Είμαι καλά, μπορώ να πω ότι προσαρμόστηκα με τις προπονήσεις, με τα μαθήματα και ό,τι άλλο συνεπάγεται. Όλα είναι διαφορετικά, ασύγκριτα με την Ελλάδα σε πολλούς τομείς για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις, οι προπονήσεις και γενικά η νοοτροπία τους σε πολλά θέματα».

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ συνεργάζεται πλέον και με γυναίκα προπονήτρια, την Μπρουκ Ράσνικ, που όπως τονίζει είναι σημαντικό: «Με την προπονήτρια του Πανεπιστημίου τα πάμε παρά πολύ καλά, από την αρχή με βοήθησε σε ό,τι χρειαζόμουν και έχουμε πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ μας, που είναι πολύ βασικό. Και νομίζω ένα θετικό παραπάνω είναι ότι είναι γυναίκα».

Το φετινό καλοκαίρι για τους αθλητές και τις αθλήτριες της κατηγορίας Κ20 έχει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στη Λίμα του Περού, διοργάνωσωη που αποτελεί στόχο και για την Τριανταφύλλου. Μάλιστα, αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή της 19χρονης στη συγκεκριμένη διοργάνωση αφού το 2021 είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κ20 του Ναϊρόμπι ενώ ήταν μόλις 17 ετών. «Στόχος μου για φέτος είναι πρώτα απ' όλα να είμαι υγιής και μετά ό,τι καλύτερο μπορώ για αυτή τη χρόνια. Έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος οπότε έχουμε δουλειά μπροστά μας», δήλωσε.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]